На Хмельниччині атовцю присудили 11 років за вбивство односельця

На Хмельниччині атовцю присудили 11 років за вбивство односельця

Ізяславський районний суд за участю присяжних ухвалив вирок у справі про вбивство у селі Комини. Одного із обвинувачених, ще тоді 25-річного колишнього АТОвця, визнали винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 162 (незаконне проникнення до житла) Кримінального кодексу. Йому призначили 11 років за гратами. Інших двох хлопців визнали непричетними до вбивства і засудили лише за ч. 1 ст. 162 КК (незаконне проникнення до житла) до 2 років обмеження волі.

Згідно із вироком, події відбувалися у вересні 2016 року. 25-річний житель села Комини посеред ночі взяв дерев’яну биту і пішов до іншого місцевого мешканця, маючи на меті його вбити. Зайшов у будинок і почав лупцювати сплячого потерпілого по голові й тулубу. Трохи згодом до будинку увійшли його двоє товаришів, один з яких активно намагався припинити побиття. Завадити насиллю намагалася і власниця домоволодіння — співмешканка потерпілого, та опинилася замкненою у будинку. Потім ті двоє витягнули потерпілого на подвір’я, аби надати допомогу, «відливши водою». Однак нападник наніс потерпілому ще декілька ударів палицею вже у дворі. Від отриманих травм чоловік помер.

У суді винуватець убивства розповів, що з іншими двома обвинуваченими домовленості позбавити життя односельця не було. Навпаки, вони намагались його зупинити та не допустити смертельного кровопролиття. Відтак, версія слідства про убивство групою осіб за попередньою змовою в суді не підтвердилася, як і та обставина, що обвинувачені були у стані алкогольного сп’яніння. Тож за ч. 1 ст. 115 КК засудили лише одного, найстаршого із хлопців, колишнього АТОвця. Інші двоє (на час вчинення злочину — 20-ти і 23-трьохрічний молодики) отримали покарання за порушення недоторканості житла (ст. 162 КК). Їх звільнили з-під варти прямо в залі суду, оскільки вони вже відбули призначене покарання, перебуваючи в ізоляторі під час розслідування.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
Студент Хмельницького національного університету постав перед судом
Суд зобов’язав чоловіка прочитати «Кайдашеву сім’ю» та Цивільний Кодекс України: вирок у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині жінка втекла від свого кривдника і сховалася у родичів

Читайте у цій рубриці



Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
На Хмельниччині у людей, яких вкусили кліщі, виникли ускладнення
На Хмельниччині затримали неповнолітнього «закладчика» наркотиків
FacebookTelegramViberWhatsAppX