Запірна арматура: різні типи засувок

Запірна арматура: різні типи засувок

Засувки — це пристрої, завданням яких — забезпечення належної роботи водопровідних мереж — вони відповідають за ефективний потік рідин і їх блокування, а також безпеку використання. Згідно з правилами, вони повинні служити тільки для закриття або відкриття потоку води в трубах, однак відомо, що вони також служать в якості устаткування, призначеного для регулювання інтенсивності самого потоку. На сайті https://armashop.ua/zapornaya-armatura представлені найпопулярніші моделі засувок.

Особливості конструкцій

Засувки бувають різноманітних видів. А одними з найпопулярніших і найрізноманітніших є водопровідні і фланцеві засувки.

  • Клапани водопостачання, як витікає з назви, призначені для використання у водогонах. Вони діляться на такі, що призначені для роботи з чистою, а також брудною водою. Модель відрізняється високою якістю матеріалів, призначених для інтенсивної експлуатації, а також точністю виготовлення.
  • Водопровідні засувки найчастіше виготовляються з нержавіючої сталі, латуні, мають фарбу відповідної товщини, а для їх виготовлення використовують сірий або ковкий чавун, який відрізняється набагато вищою ціною. Водночас вирізняється цей вид засувки більшою міцністю і стійкістю до тиску і вигину.
  • Фланцеві засувки характеризуються оригінальною конструкцією. Бо саме в них кришка і корпус не складають одну частину, вони з’єднуються між собою за допомогою болтового з’єднання. Такі засувки можуть використовуватися в трубопроводах з газом або рідинами.

Засувки є основним обладнанням для будь-яких водогонів та інших мереж. Відповідно до рекомендацій виробників, вони використовуються тільки для відключення потоку в трубопроводі, проте на практиці їх іноді застосовують і для регулювання, чого неможна робити через невідповідні гідравлічні і кавітаційні характеристики.

Технічні стандарти

В даний час засувки з ущільненням типу метал на метал застосовують тільки в промислових масштабах. Вони працюють в агресивних середовищах, які можуть пошкодити гумове покриття клина. Прогумований клин — не єдиний елемент, що відрізняє засувки старого і нового типу.

Основним елементом клапана є тип рами, в який встановлюються інші компоненти. Корпус відповідає за передачу осьових сил трубопроводу, які його деформують шляхом як стискання, так і розтягування. При виборі засувок варто акцентувати увагу на їхні технічні характеристики. Це дуже важлива умова.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів



Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Подорожчання води: коли чекати зміни тарифів?
Через аварійну ситуацію в Шепетівці відсутнє водопостачання
У частині міста Шепетівки тимчасово буде відсутнє водопостачання
Вода: невіддільна складова людського життя та промисловості
Завтра у значній частині Шепетівки не буде водопостачання
У Шепетівці затвердили нові тарифи на воду

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX