Переваги та побічні ефекти лазерної епіляції

Переваги та побічні ефекти лазерної епіляції

Якщо ви шукаєте спосіб надовго позбутися небажаного волосся на тілі, звернуть увагу на лазерну епіляцію. Як пише видання forbes.com, це безпечна та ефективна альтернатива іншим методам видалення волосся, таким як гоління та воскова епіляція. І справді, лазерна епіляція обіцяє значне зменшення кількості зайвого волосся, особливо якщо її виконує кваліфікований спеціаліст із використанням правильного типу лазера. І все ж, ця процедура може мати свої ризики та побічні ефекти, про які потрібно знати. Адже важливо зважити всі «за» і «проти» перед першим записом на прийом.

Що таке лазерна епіляція?

Лазерна епіляція — безпечний, ефективний і неінвазивний метод видалення волосся на тілі. Під час процедури використовується світлова енергія на певній довжині хвилі, яка впливає на пігментовані волосяні фолікули та припиняє їх ріст. Це призводить до зменшення кількості волосся на конкретній обробленій ділянці, аж до його повного зникнення. По суті, лазерна епіляція пошкоджує волосяний фолікул, що перешкоджає майбутньому росту волосся.

Переваги та побічні ефекти лазерної епіляції

Видалення волосся за допомогою лазера можна проводити на більшості частин тіла. Зазвичай, потрібно кілька процедур протягом певного періоду часу, щоб призвести до значного зменшення волосся. Детальніше можна прочитати тут.

Переваги лазерної епіляції

Видалення волосся лазером коштує дорожче, ніж іншими методами, але цей спосіб має багато переваг.

  1. Це більш довгострокове рішення для зменшення волосся на тілі. Хоча лазерна епіляція не видаляє волосся назавжди, вона все одно має тривалий ефект. Курс процедур зменшує кількість небажаного волосся в цільовій зоні, а коли волосся відростає, його стає менше, воно робиться тоншим і світлішим.
  2. Вимагає менше догляду, ніж інші варіанти. Якщо ви голитеся, щоб позбутися волосся на тілі, то повинні робити це кожні кілька днів. Такі варіанти, як епіляція воском і вищипування, мають ефект тривалістю близько чотирьох тижнів. Для порівняння, лазерна епіляція зазвичай вимагає від чотирьох до шести сеансів, а потім лише періодичного обслуговування в майбутньому. Зазвичай підтримуюча процедура робиться раз на 6 місяців, а декому можна робити й рідше. Тут все залежить від ваших індивідуальних особливостей.
  3. Може допомогти з іншими проблемами шкіри. Лазерна епіляція зменшує вросле волосся та може запобігти появі запалень на шкірі. А оскільки процедура використовує світловий промінь, ви не ризикуєте отримати порізи, які виникають під час гоління.
  4. Короткий період відновлення. Незважаючи на те, що лазерна епіляція може залишити шкіру трохи червоною та набряклою, ви можете майже відразу повернутися до свого розпорядку дня. Вам не потрібно чекати певний час, оскільки процедура неінвазивна. Єдине, чого не можна робити, так це відразу виходити на сонце або відвідувати солярій.
  5. З часом це може заощадити гроші. Хоча спочатку лазерна епіляція коштує більше, ніж, скажімо, покупка бритви та крему для гоління, з часом вона окупається. Оскільки цей метод ефективно зменшує кількість небажаного волосся, вам більше не знадобиться регулярний догляд, як у випадку з голінням чи восковою депіляцією. Тобто, після оплати курсу процедур лазерної епіляції, згодом вам не доведеться платити набагато більше.

Погодьтеся, що ці переваги доволі суттєві! Саме тому так багато людей обирають видалення волосся за допомогою лазера.

Ризики та побічні ефекти лазерної епіляції

Незважаючи на те, що лазерна епіляція має багато переваг, вона має і певні ризики. Деякі з найпоширеніших побічних ефектів — легкий дискомфорт у зоні обробки після процедури. Інколи може виникати набряк, почервоніння та утворення пухирців. Це легкі побічні ефекти, які зазвичай проходять через один-три дні.

Існують також більш серйозні можливі побічні ефекти, але вони виникають рідко і за умови, що вас обслуговуватиме недосвідчений майстер. Сюди входять зміни пігменту (потемніння або освітлення шкіри), спалахи герпесу, пухирі, рубці або інфекції. Дуже рідкісний ризик полягає в тому, що лазерна епіляція інколи може призвести до протилежного ефекту та посилення росту волосся. Це найчастіше трапляється під час проведення процедури на обличчі у жінок середземноморського, близькосхідного та південноазіатського походження.

Щоб уникнути таких наслідків, варто проконсультуватися з фахівцями, які порадять найкращі типи лазерів для вашого типу шкіри. Обов’язково звертайтеся в перевірені клініки, де використовується сучасне високотехнологічне обладнання. Також не соромтеся запитати у майстра про його освіту та практичний досвід. Обирайте тільки найкраще, адже від цього залежать ваше здоров’я і краса!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Повернення молодості шкірі без хірургічного втручання: все про RF-ліфтинг
Діодний лазер для епіляції та лазер для видалення тату
Омолодження шкіри за допомогою фракційних лазерів: сучасні технології та методики
Як доглядати за шкірою після лазерної епіляції?
Революційна методика безопераційної корекції фігури
Вражаючий манікюр для фотографій в соцмережах

Читайте у цій рубриці



Как избежать мошенничества при обмене евро
Хотвілс машинки: чому вони завоювали світ?
Електричні шафи та панелі: критерії вибору для промислових застосувань
Ультралегкі та стильні жіночі кросівки Adidas
Що потрібно знати перед покупкою електромобіля
Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
FacebookTelegramViberWhatsAppX