Чим корисні суші та роли

Чим корисні суші та роли

Традиційна японська кухня має мало спільного зі стравами, які вам подають у більшості вітчизняних кафе та ресторанів, але це питання мало кого турбує — прийнято вважати, що суші та роли у будь-якому разі легкі та дієтичні. Чи так це насправді, чим корисні продукти для суші та чим вони можуть зашкодити?

Чим корисні суші?

Відразу обмовимося, що тут ми маємо на увазі правильно приготовлені суші, а не будь-яку грудку рису зі шматочком риби.

Які складові потрібні для приготування суші?

  • Найчастіше для суші та ролів використовують лосось, вугор та тунець. Крім вітамінів вони містять добру порцію жирних кислот омега-3, дефіцит яких загрожує сухістю шкіри та волосся, швидкою стомлюваністю, ламкими нігтями, безсонням, депресією, проблемами із суглобами.
  • Васабі та імбир до суші та ролів подають теж не заради одного лише смаку. У васабі містяться гірчичні олії (ізотіоціанати). Вони мають антибактеріальні властивості і борються з мікроорганізмами, що викликають захворювання органів ШКТ. Імбир теж потрібен не для того, щоб освіжити рецептори перед новою порцією ролів, він нівелює шкоду сирої риби і знищує патогенну мікрофлору.
  • Ну і насамкінець — норі. Перше, що спадає на думку при їх згадці — йод. Він у водоростях справді є. Власне, йод та рослинний протеїн вважаються основними у корисних властивостях норі. Крім них водорості містять ретинол і вітаміни Е і С. Щоправда, калорійність сушених норі завелика — 349 ккал на 100 г продукту. Але й вага звичайної порції висушених водоростей вбирається у трьох грамів.

Чим можуть бути шкідливі роли та суші?

Зауважили, що в корисних інгредієнтах не було рису? Вважається, що він у компанії з рибою робить роли корисними для схуднення. Тому що дає швидке насичення. Але тільки рахується.

Потрібно взяти до уваги те, як і скільки ми їмо ролів та суші. Можна дозволити собі невелику порцію, але багато хто на цьому не зупиняється. Плюс у Японії використовуються свіжі продукти, які завжди є під рукою. В українських реаліях це — неможливо. Так само як і неможливо на цих стравах схуднути. Вони дуже калорійні, енергетична цінність багато в чому залежить від інгредієнтів та соусів.

Ті, хто прагне схуднути на ролах, ризикують досягти лише протилежного ефекту.

По-перше, у них використовують білий шліфований рис (більше 350 ккал та майже 80 грамів вуглеводів на 100 грамів продукту), який дієтологи не рекомендують.

По-друге, вершковий сир, який входить до складу більшості таких страв, також важко назвати дієтичним продуктом.

Ну а якщо віддаєте перевагу теплим ролям, інгредієнти в яких переважно смажені, то накиньте зверху пару сотень кілокалорій.

Заради справедливості відзначимо, якщо ви жити не можете без ролів і одночасно прагнете схуднути, беріть прості з огірком — в них калорій найменьше.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Кохання з першого укусу: які суші підкорюють серця гурманів у Києві?
Ніжність та смакові відкриття суші
Найкращі страви з доставки
Доставка суші в Одесі — ресторан Помодоро
У сусідній з Хмельниччиною області розслідують масове отруєння у кафе
Смачна й швидка: «Вилки-Палки» — онлайн ресторан доставки готової їжі для сучасних гурманів

Читайте у цій рубриці



Використання електромоторів із вибухозахистом: безпечна енергетика для промисловості
Повернення молодості шкірі без хірургічного втручання: все про RF-ліфтинг
Великодні букети: символіка та особливості
Поради, як отримати кредит, якщо немає довідки про доходи
Порівняльна характеристика пластикових та дерев’яних вікон
Інтернет-магазин одягу Блават
FacebookTelegramViberWhatsAppX