Як зробити ремонт у житловій квартирі без переїзду

Як зробити ремонт у житловій квартирі без переїзду

Бажання періодично оновлювати інтер’єр цілком природне. Але можливість виїхати з квартири, щоби повністю оновити її, є не у всіх. Тому доводиться жити поруч із будматеріалами. Варто розібратися, як зробити ремонт у квартирі, де живеш.

Етапи ремонту у квартирі, не виїжджаючи з неї

Перед тим, як розпочинати активні дії, необхідно розібратися, що саме хоче власник житла і як це реалізувати.

Скласти проєкт ремонту

З’ясовуючи, з чого розпочати ремонт у квартирі, в якій живеш, треба пам’ятати, що насамперед складається дизайн-проєкт. Багато хто уникає цього етапу, але він дуже важливий. Проєкт дозволяє вирішити одразу кілька завдань:

    • Розробити інтер’єр, врахувати можливі помилки, використовуючи наявний простір максимально раціонально;
    • Можна побачити, як виглядатиме кімната та квартира загалом після будівельних робіт. На папері це видно ясніше, ніж в уяві;
    • Розрахувати кількість необхідних матеріалів;
    • Отримати приблизну вартість ремонту.

Дизайн-проєкт складається для кожного приміщення, де планується ремонт. Враховувати потрібно не тільки обробку поверхонь та розміщення меблів. Також потрібно відзначити розташування комунікацій, освітлення та інше. Проєкт дозволяє розробити та скласти ефективний план робіт. Це дозволить прискорити процес ремонту.

Знайти виконавців

Розбираючись, як зробити ремонт у квартирі, в якій живеш, потрібно одразу визначитися, чи самостійно він буде виконуватись чи професіоналами. Легкі косметичні роботи цілком під силу зробити самому. Однак при повноцінному ремонті рекомендується звертатися до фахівців. Щойно дизайн-проєкт складено, можна розпочинати пошук тих, хто втілить їх у реальність.

Знайти виконавця можна за рекомендацією знайомих через оголошення в інтернеті або звернувшись безпосередньо в компанії, що пропонують подібні послуги. Незалежно від вибору необхідно обов’язково укласти договір. На папері прописуються всі аспекти угоди, включаючи пункти, пов’язані з ситуаціями, якщо якість робіт не влаштує замовника. Краще, щоб виконавці виконували роботи по етапах, рухаючись із одного приміщення до іншого. Так зручніше, якщо доводиться жити у квартирі, що ремонтується.

Звільнити простір

Як тільки виконавці найняті, договір укладено, а кошторис складено, можна готувати простір. Чим більше прибрати речей із кімнати, тим менше згодом доведеться мити. Також слід враховувати ступінь робіт. Якщо планується повноцінний, великий ремонт, краще з приміщення прибрати все.

Речі, особливо одяг, текстиль, необхідно помістити у герметичні вакуумні пакети. Так вони не забруднюються, не вберуть всіх запахів і займуть менше місця.

Особливу увагу приділяють цінним речам. Під час ремонту високий ризик їх пошкодити. Тому їх краще прибрати із квартири повністю або помістити в сейф.

Виконання робіт у кімнатах по черзі

Щоб зробити ремонт у квартирі, живучи у ній, необхідно плавно переміщатися з однієї кімнати до іншої. У одному приміщенні виконуються роботи, у іншому — живуть члени сім’ї. Краще починати з найменшої кімнати. Ванна та кухня вважаються найбільш складними для ремонту з технічного погляду. До них варто братися в останню чергу. На час нефункціональності кухонного приміщення, їжу готувати можна в мультиварці, мікрохвильовій печі.

Як зменшити незручності при ремонті у житловій квартирі

Жити у квартирі, де проходить ремонт, незручно та дискомфортно. Щоб полегшити це положення, слід дотримуватись рекомендацій:

  • На час ремонту слід дітей та домашніх вихованців відправити до родичів. Так вони не заважатимуть, випадково не вляпаються у фарбу та інше;
  • Тендітні предмети прибирають подалі. Краще відправити їх у коробки, обернувши м’якою тканиною, та помістити в житлову зону — кімнату, де члени сім’ї проживають зараз;
  • Все, що винести не вдалося, необхідно накрити поліетиленом у кілька шарів. Це убереже поверхню від пошкоджень. Також речі не забрудниться;
  • Ремонт є гучним процесом. Тому варто заздалегідь сповістити сусідів про це, щоб уникнути конфліктів. Також варто пам’ятати про час, коли дозволено шуміти. Не варто починати роботи надто рано-вранці або пізно ввечері;
  • Збирання варто робити щодня. Як і виносити будівельне сміття. Це дозволить не захаращувати квартиру та підтримувати хоча б мінімальний рівень чистоти;
  • Необхідно якнайчастіше влаштовувати провітрювання. При ремонті з’являється багато пилу, не кажучи вже про запах від будівельних матеріалів. Провітрювання дозволить не задихнутися за умов ремонту.

Що ще потрібно врахувати під час ремонту

Наголошувалося, що краще просуватися від меншого простору до більшого. І від простого складного. Тому починають ремонт у найменшій і простій кімнаті, поступово просуваючись до більш важких, витратних випадків.

Якщо квартира однокімнатна і нікуди переїжджати, рекомендується розділити простір. Спочатку ремонтують одну половину, потім іншу.

Якщо все грамотно спланувати, ремонт пройде швидко і з мінімальними незручностями.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів



Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині із палаючої квартири винесли двох дітей
Мешканка Хмельниччини в інтернеті здавала неіснуюче житло в західних регіонах країни
Росія вербує найманців з країн Африки, Азії та Латинської Америки: чому їдуть на смерть?
У Шепетівці улюблене місце читайликів зазнало вражаючих змін
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
На Хмельниччині 69-річний чоловік серед білого дня підпалив квартиру колишньої, пошкодивши фасад 

Читайте у цій рубриці



Що потрібно знати про Омега-3
Таксі у місті Київ OPTI 579
Високолімітні акаунти та БМ Фейсбук для реклами
Історія розвитку японських мінітракторів Kubota
Як вибрати жалюзі день-ніч у спальню?
Скільки часу потрібно вашому мозку, аби звикнути до слухового апарату?
FacebookTelegramViberWhatsAppX