У Шепетівському районі відкрили меморіальну дошку загиблому в ООС земляку

У Шепетівському районі відкрили меморіальну дошку загиблому в ООС земляку

Сьогодні, 11 січня, на приміщенні Михлянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в селі Михля Лютарського старостинського округу Ізяславської міської територіальної громади відкрили меморіальну дошку на честь Богдана Шацького — військовослужбовця та учасника ООС.

Участь у заході взяли родина загиблого, близькі, друзі, бойові побратими загиблого, представники колективу школи, громадськість села. Також у меморіальному заході взяли участь: голова Ізяславської районної державної адміністрації Іван Федорчук, Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, староста Лютарського старостинського округу Інна Романюк, голова громадської організації ветеранів АТО Володимир Павлюк та голова «Організації ветеранів України» Лідія Загоруй.

У Шепетівському районі відкрили меморіальну дошку загиблому в ООС земляку

Традиційно захід відкрили виконанням Славня України.

На меморіальному заході, який припав на 26-ту річницю від дня народження Богдана Шацького, перед присутніми на заході виступили Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, бойовий побратим загиблого Богдана Шацького старший лейтенант Михайло Файер, голова Ізяславської районної громадської організації ветеранів АТО Володимир Павлюк. Вони висловили щирі слова скорботи мамі та рідним загиблого Героя.

Виступаючі також наголосили, що сьогодні українці беруть участь у неоголошеній війні на сході нашої держави, яка забрала не одне життя воїнів. Вони, не вагаючись, стали на захист рідної Батьківщини. Серед них дванадцять представників Ізяславського краю, наших земляків, кращих синів України віддали життя за рідну землю. Всі вони — молоді юнаки та чоловіки, які могли б стати в нагоді державі, розвиваючи аграрну, соціальну, культурно-мистецьку чи іншу галузь. Та так склалось на їхній долі — навіки закарбувати своє ім’я і подвиг в історії українського суспільства. Богдан Шацький завжди буде прикладом для односельців, бо вдивляючись в обличчя загиблого героя, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів. Героїзм його вчитиме майбутні підростаючі покоління таким звичним, але часом надскладним людським якостям, як гідність, повага, любов, вірність. Світла пам’ять про Героя назавжди залишиться з нами.

Також неодноразово виступаючі зазначали:

«Ми всі в неоціненному боргу перед нашими захисниками. Увічнення пам’яті про Героїв — наш першочерговий обов’язок».

Від імені родини загиблого Богдана слова подяки за збереження пам’яті про нього висловив Петро Богдан. Право відкрити меморіальну дошку було надано голові громадської організації ветеранів АТО Володимиру Павлюку.

У Шепетівському районі відкрили меморіальну дошку загиблому в ООС земляку

Пам’ять про бійця, який віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність України, вшанували хвилиною мовчання.

Настоятель місцевого храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці митрофорний протоієрей отець Михайло Кучерук спільно із представниками духовенства Ізяславського благочиння Шепетівської єпархії УПЦ помолились за упокій душі загиблого героя та освятив меморіальну дошку.

Меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Богдана Шацького, а пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях людей.

По закінченню меморіального заходу родина, духовенство, представники влади відвідали могилу Героя на сільському кладовищі села Михля та поклали квіти.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
На Ізяславщині говорили про податкові новації
Формування критичного мислення у приватних школах
Волонтери з Ізяславщини виготовляють «лютих пташок»
У громаді на Шепетівщині відмовляються перейменовувати деякі вулиці

Читайте у цій рубриці



На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Хмельниччині внаслідок нічної атаки «шахедами» госпіталізували постраждалу
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини
FacebookTelegramViberWhatsAppX