«Вища сила – за нас»: історія старшої лейтенантки із Хмельниччини

«Вища сила – за нас»: історія старшої лейтенантки із Хмельниччини

Старший лейтенант Оксана Кукльовська — невиправна оптимістка. І не лише з нагоди Міжнародного жіночого дня. Кадровий офіцер Залізної бригади просто, як-то кажуть, по життю переконана, що «все буде добре, без жодних сумнівів».

Оксана родом з подільського села Лісоводи, яке свого часу славилося великими сільськогосподарськими успіхами. Тато працював водієм, мама — у хатніх турботах.

Ще з дитинства Оксану приваблювала військова служба і надихали однострої. Активно займалася спортом (біг), школяркою пройшла міліцейські курси. Та коли після 9-го класу воліла вибрати військову стезю, мама наполягла на іншій професії — на тому, що з материнського погляду бачилося практичним і надійнішим.

Відтак Оксана пішла вчитися на ревізора у Кам’янець-Подільський фаховий коледж харчової промисловості. А згодом перевелася в Київ — у Національний університет харчових технологій, де здобула фах фінансиста і за державним направленням потрапила до Ярмолинець на рідну Хмельниччину. Тут із 2005 по 2018 рік працювала провідним бухгалтером у Територіальному центрі соціального обслуговування і надання соціальних послуг.

Та зрештою настав час втілити дитячу мрію.

«У 2017-му, — розповідає наша співрозмовниця, — кум запропонував мені спробувати себе у війську. Ось я про мрію і згадала… Контракт із ЗСУ підписала 26 лютого 2018 року й була направлена до 3-ї окремої танкової бригади».

На той час Оксана вже була сімейною людиною. Шлюб із коханим Олександром, який нині теж боронить Батьківщину на фронті, взяла у 1998-му. За рік народилася донька Олена.

«Звісно, до повномасштабної війни моя військова служба була трохи інакшою. Знала, що всі будуть живі-здорові (а тепер не знаєш — молишся). На службу ходила, як ходять на роботу, — розповідає Оксана. — Довелося оволодівати специфікою бухгалтерії у війську. Принагідно здобула освіту і в Кам’янець-Подільському національному університеті ім. Івана Огієнка. Я пройшла курс молодого бійця, була солдатом, у 2019-му стала молодшим сержантом. А первинне офіцерське звання молодшого лейтенанта отримала вже під час війни, у 2022-му. До речі, заступником начальника фінансово-економічної служби бригади я стала саме 24 лютого 2022 року».

Трохи замислившись, Оксана веде далі:

«Ми — ті, хто служили в тодішній кадрованій бригаді, — внутрішньо були готовими до великої війни. Та й навчання відповідні проводилися. Того пам’ятного 24 лютого мене о 5-й ранку підняв телефонний дзвінок безпосереднього начальника. Почалися складні, напружені дні, з частини я не виходила зовсім. Додому вперше потрапила десь у березні. А наказ прибути в район ведення бойових дій отримала лише в червні 2023-го.

Для служби це краще — бути в цьому районі. Для побуту, звісно, ні. Чоловік служить в іншій бригаді неподалік. Із ним, а також із донькою, яка зараз за кордоном, щодня на зв’язку. Донедавна служив і мій рідний брат Антон; наразі він звільнився — доглядає маму, яка є інвалідом 2-ї групи. Наші батьки, звісно, переживають, не буду приховувати — навіть плачуть подеколи. Адже, як мама часто казала, її троє дітей на фронті — мій брат, я і мій чоловік».

Оксанин погляд стає наче суворішим, коли вона промовляє:

«Нині кожен має сказати собі: я не зміню свою країну на іншу! Якщо ми хочемо жити в Україні, сьогодні всі мають бути, як військові. У лютому 2022-го Батьківщину пішли захищати навіть ті, хто з різних причин міг би і не йти. Тож у війську можна і треба себе знаходити. Я вірю, що вища сила — за нас. Оберіг треба мати в серці. Буде Перемога, і я найперше поїду до батьків, зустрінуся з друзями, кумами… Все буде добре».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В ізолятор на Хмельниччині намагалися передати засіб зв’язку
На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок
Віктор Якубець із Хмельниччини ніс службу за 25 км від зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС

Читайте у цій рубриці



На війні обірвалося життя штаб-сержанта із Шепетівщини
На Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання загинув навідник із Шепетівки
На Донеччині обірвалося життя воїна із Шепетівщини
Трагічно загинув сержант Шепетівського батальйону ТРО
Сім місяців старшого сержанта із Шепетівщини вважали зниклим безвісти
Чому американський бізнес зацікавлений інвестувати в українську оборонку
FacebookTelegramViberWhatsAppX