ДАБІ офіційно ліквідовано, відзавтра розпочинає роботу новий орган держінспекції архітектури та містобудування

ДАБІ офіційно ліквідовано, відзавтра розпочинає роботу новий орган держінспекції архітектури та містобудування

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про старт роботи Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ). Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) офіційно припиняє виконувати свої повноваження, 100 % співробітників органу буде звільнено. Відповідне рішення ухвалив Уряд. Про це йдеться на сайті Хмельницької ОДА.

— Цей день має увійти в історію як такий, що розпочав нову епоху в галузі містобудування. Епоху без корупції, без перешкод для бізнесу, без незаконних забудов. З електронними послугами, прозорими регулюваннями та доброчесними працівниками. ДІАМ — це не заміна ДАБІ, а повноцінний новий орган, з відмінною структурою, повноваженнями, а головне — принципами роботи. І вже завтра він запрацює. Це один з важливих кроків реформування цілої галузі, яка протягом останніх років потерпала від корупції. Спротив був потужний, але ми це зробили, попереду — законодавчі зміни та завершення реформи містобудування. Відсьогодні ДАБІ більше не існує, жоден співробітник цього органу не буде працевлаштованим у новостворену ДІАМ, — зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Олексій Чернишов зазначив, що реформа містобудівної галузі базується на трьох основних принципах — децентралізації, цифровізації та відповідальності. Щодо адміністративної та кримінальної відповідальності — відповідний законопроєкт вже зареєстровано у Верховній Раді.

— У рамках реформи розширено повноваження органів місцевого самоврядування в питанні контролю над процесом будівництва. Плюс — буде запроваджено адміністративну та кримінальну відповідальність — зокрема, й фізичних осіб — за правопорушення в цій сфері. Над цим процесом наразі активно працюємо. Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за порушення будівельних норм, — наголосила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Зауважимо, відбір кандидатів на посади в ДІАМ був здійснений разом з НАБУ та НАЗК. Кожного претендента перевірили на доброчесність та толерантність до корупції. У майбутньому також буде впроваджено механізми для належного контролю за прозорістю роботи впродовж усього часу їх роботи та боротьби з корупцією в галузі загалом.

— Прозорість, доброчесність та відповідальність. Це ті цінності, з якими нова команда юристів, будівельників, інженерів, архітекторів ДІАМ береться за роботу. Ми усвідомлюємо той кредит довіри, який ми отримали, відповідальність, яка на нас покладена, та виклики, з якими нам доведеться зіткнутись. І ми готові демонструвати якісну роботу, в якій немає місця для корупції, — зазначив голова Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Чому опалювальний сезон цього року може закінчитися достроково
В Україні остаточно ліквідували Державну архітектурно-будівельну інспекцію
Поради від Мінрегіону: Як підготуватися до опалювального сезону
В Україні планують побудувати мережу цивільних укриттів
Олексій Чернишов: Організація опалювального сезону є питанням національної безпеки України
Олексій Чернишов закликав підготуватися «по-дорослому» до наступного опалювального сезону

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX