«Маршрут успіху»: посадовці Славутської ОТГ ділилися досвідом із колегами зі Старокостянтинова

«Маршрут успіху»: посадовці Славутської ОТГ ділилися досвідом із колегами зі Старокостянтинова

Навчальний візит реалізовано Хмельницьким регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС». Темою стало обговорення особливостей приєднання сільської громади до міст обласного значення. Переймати досвід у колег вирушило 18 посадовців із різних структурних підрозділів.

Славута та Старокостянтинів — два міста, які мають статус міст обласного значення. Славута вже більше року тому приєднала до складу міської ОТГ селищну раду, до складу якої входило 2 села — Варварівка та Голики, а Старокостянтинів лише готується до того, щоб об’єднати навколо себе села, що межують з містом. Тому такий візит — це необхідність і джерело корисної інформації перед процесом об’єднання громад навколо Старокостянтинова.

Делегацію привітав голова Славутської ОТГ Василь Сидор:

— Ми будемо раді не лише розповісти вам про те, як проходив наш процес утворення громади, презентувати кращі практики роботи у різних напрямках, а й розповісти про проблеми з якими ми зіткнулися. Свого часу у нас теж виникали складності і неприємні ситуації, тому ми будемо раді, якщо наш досвід дозволить вам уникнути таких проблем.

У першій частині візиту гості зі Старокостянтинова дізналися від славутських колег про особливості приєднання сіл до міст обласного значення та про те, як сьогодні живуть села у Славутській ОТГ. Виступи доповідачів перетворилися у жваве обговорення і активний діалог, адже тема, дійсно дуже актуальна. Після зібрання фахівці із різних структурних підрозділів ОТГ розповіли про специфіку своєї роботи колегам, що займаються цими ж напрямками у Старокостянтинівській міській раді.

Секретар Славутської міської ради Світлана Медведєва підготувала цікаву презентацію кращих практик, які вдалося реалізувати в місті. Зокрема, показала улюблене місце відпочинку славутчан — площу Т. Г. Шевченка, де нещодавно встановили пам’ятник поету та ознайомила із роботою Інклюзивно-ресурсного центру, який фінансується за кошти міського бюджету.

Детальніше зупинилися на роботі ЦНАПу. Керуюча справами Вікторія Крута розповіла, що саме Центр надання адміністративних послуг — це обличчя громади.

— Якісна робота цієї установи — це запорука того, що люди в новоствореній ОТГ не будуть відчувати дискомфорту та зможуть у повній мірі і без особливих потреб отримувати усі необхідні послуги. Над цим і працюємо. Нам доводиться постійно вдосконалюватися, вчитися і відповідати на всі виклики. Але сміливо можу сказати: адміністратори нашого ЦНАПу — справжні професіонали. Тому ми радо допоможемо та підкажемо вам, як добре організувати роботу цієї установи, якщо у вас буде бажання.

Крім великого сучасного Центру надання адміністративних послуг у Славутській ОТГ, працює і ЦНАП «на колесах» із 2 повноцінними робочими місцями для адміністраторів.

Усе сказане в стінах Славутської міської ради підтвердив і в.о. старости сіл Варварівка та Голики Василь Конченко. Він провів екскурсію найважливішими соціальними об’єктами сіл та розповів, що дало об’єднання із містом для жителів цієї території.

— Ми стали частиною Славутської ОТГ трохи більше року тому. Але за цей час уже маємо чим похизуватися. Нам вдалося відремонтувати зал та покрівлю їдальні для наших учнів та дошкільнят у Варварівці, завершуємо ремонт Будинку культури у Голиках. На території, що у підпорядкуванні сільської ради встановлено більше десятка контейнерів для роздільного збору сміття, з’явилися кошти на ремонт доріг. І ці переваги бачить кожен житель, — наголосив в.о. старости.

Делегація зі Старокостянтинова залишилася приємно враженою такими змінами та подякувала за інформацію, поради та спілкування господарям заходу. Але на цьому співпраця міст не закінчується. Вони і надалі спілкуватимуться, щоб перейняти кращі практики роботи колег і зробити свій процес об’єднання максимально ефективним та результативним. Щоб кожен житель майбутньої Старокостянтинівської ОТГ відчув усі переваги децентралізації.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Дешевше було заплатити: у Славуті судили чоловіка, який вкрав «Снікерс»
На Шепетівщині судитимуть винуватця ДТП з 5 загиблими, серед яких 2 дітей
На Шепетівщині домашній насильник може бути причетним до іншого злочину

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX