У Шепетівці на ринку собака напав на чоловіка

У Шепетівці на ринку собака напав на чоловіка

Вгодовані собаки на території Шепетівського центрального ринку нікого не лякають — ситі, отож, незлі. Неодноразово спостерігаємо, як їх охоче підгодовують жалісливі продавці із м’ясного павільйону та інших яток. Тварини вдячні за таку турботу, тому й ходять за такими базарними господарями цілими групами, а також «захищають» від покупців. Прикрий інцидент пережив Володимир Козачук, мешканець Шепетівщини, якого неочікувано вкусив собака.

— Сьогодні о сьомій годині ранку, йдучи до м’ясного павільйону, я помітив три собаки, що сиділи неподалік, однак, уваги на них не звернув, — пригадує потерпілий. — В один момент я навіть не зрозумів, що сталося, відчув лише укус у гомілку й відразу розпочався гучний гавкіт. Пес порвав штанину, а з рани витікала кров…

Люди на ринку відразу почали надавати чоловіку першу медичну допомогу та обробляти рану. Після пригоди він звернувся до травматологічного відділення Шепетівської ЦРЛ.

— Зараз місце укусу добряче припухло. В лікарні мені зробили щеплення проти правця й сказали, по можливості, спостерігати за собакою протягом 10 днів. Якщо з нею нічого не станеться — то щеплення проти сказу не робитимуть…

У Шепетівці на ринку собака напав на чоловіка

Фото постраждалого

Так медики зазвичай радять, аби зайвий раз не використовувати дефіцитну вакцину.

— На даний час антирабічної вакцини для проведення щеплень проти сказу в нас достатньо, — розповідає Анатолій Нікітін, завідувач травматологічним відділенням.

Втім, зі слів лікаря, йому «рекомендують», аби постраждалі спостерігали за псами протягом 10 днів. Адже вакцина коштує дорого.

— Але тут питання не лише здоров’я, а й життя людини. Якщо вкусила собака й у неї сказ — і нічого не назначити, то людина помре, — прокоментував Анатолій Нікітін.

У свою чергу, Володимир собаку запам’ятав, але хвилюється, що на його місці могла бути дитина або ж вагітна жінка, які є набагато вразливішими та беззахиснішими. Чи має хтось контролювати вільне перебування чотириногих друзів на території ринку, щоб вони не несли загрозу покупцям?

— Чисельність собак по всьому місту контролює місцева влада, — розповідає у телефонній розмові Анатолій Піголь, директор центрального ринку. — Тому це проблема місцевої влади. Навіть, якщо їх вивеземо з ринка, вони все рівно повернуться.

В цілому, кількість безпритульних собак у місті зростає. Бродячі пси часто зграями вештаються вулицями. Особливо багато собак розвелося в місцях скупчення людей, де їх підгодовують. Приміром, на вокзалах чисельність чотирилапих перевищує кількість зустрічаючих та проводжаючих. А на місцевому автовокзалі взимку пасажирам взагалі доводиться стояти, бо на сидіннях вмостилися чотириногі безхатьки.

Про­ект рі­шен­ня «Про зат­вер­джен­ня Прог­ра­ми ре­гу­лю­ван­ня чи­сель­нос­ті без­при­туль­них тва­рин гу­ман­ни­ми ме­то­да­ми у м. Ше­пе­тів­ка на 2018–2020 ро­ки» роз­гля­ну­ли під час квітневої се­сії місь­кої ра­ди. Ви­ко­нав­цем «Прог­ра­ми ре­гу­лю­ван­ня чи­сель­нос­ті без­при­туль­них тва­рин гу­ман­ни­ми ме­то­да­ми у м. Ше­пе­тів­ка на 2018–2020 ро­ки» є ви­ко­нав­чий ко­мі­тет Ше­пе­тівсь­кої місь­кої ра­ди та ко­му­наль­не під­при­ємс­тво «Ше­пе­тівсь­ке ре­мон­тно-екс­плу­ата­цій­не під­при­ємс­тво» на пе­рі­од до виз­на­чен­ня ви­ко­нав­ця пос­луг що­до ре­гу­лю­ван­ня чи­сель­нос­ті без­при­туль­них тва­рин гу­ман­ни­ми ме­то­да­ми. Його підтримала депутатська більшість. Тоді ж говорилося й про притулок для хвос­та­тих без­хать­ків. Його ство­рять ли­ше у 2019–2020 ро­ках. До то­го ча­су ви­ко­нав­ці прог­ра­ми бу­дуть мо­ні­то­ри­ти си­ту­ацію.

Допоки шепетівчанам лишається лише одне — не дратувати безпритульних собак, аби зберегти вакцину. А якщо все ж таки вкусила собака — пильнувати її та… годувати 10 днів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


65 коментарів до статті «У Шепетівці на ринку собака напав на чоловіка»

  1. Oksana Troyan коментує:

    толи еще будет….

  2. Svetlana Simagina коментує:

    На добру людину собака не нападе! Треба ще провірити ,що це за людина. Може колишній гицель. Або мисливець вбивця. Собака чує.

    • Ksyusha Zelinskaya коментує:

      Світлана!Йдуть батьки з дітьми,тримаючись за руки ,не звертаючи уваги на собак !А ті кидаються на людей,якщо їм щось не сподобалось. …..в основному нападають на діток,або літніх людей!Я особисто зверталася до директора ринку,який сказав,що це не їхня справа,а справа міської влади

    • Svetlana Simagina коментує:

      Ksyusha Zelinskaya кожного дня хожу на базар і ніколи цього не бачила. Ніколи!

    • Tetiana Voznyuk-bidolah коментує:

      Ні в одній цивілізований країні немає на вулицях бродячи собак.

    • Світлана, Ви помиляєтесь, говорячи, що це така людина недобра, раз її собака кусає. А як Вам такі випадки,наприклад, коли песика хтось образив, а він потому кидається на іншу людину, або годуюча собака-мама кусає усіх прохожих, таким чином захищаючи діток своїх? Або, коли собаки кидаються на людей на велосипедах, особливо, коли ті їдуть на швидкості? Невже геть всі ці люди такі недобрі, чи може, вони всі займаються вбивствами тварин?

    • Сав­чук Іри­на коментує:

      То це вже собаки мають вирішувати хто з нас добрий а хто злий,кому жити а кого загризти?

    • Инна коментує:

      Повна маячня.На мою дитину нападала собака.І ви хочете сказати,що вона погана людина в 7 років???Ні в одній державі Європи не бігають безпритульні собаки.А як що,ви так за захист тварин,то відкрийте власний притулок.Щоб собачки не мучилися серед поганих людей,як ви висловилися.А День за Днем молодці,хоч хтось намагається звернути увагу влади,на проблеми міста!!?

    • Ignat Zakalata коментує:

      Светлана Симагина Собака покусала мою внучку 10-и років не пам”ятаю щоб вона була вбивцею або гицлем Хіба що в минулому житті Ви зі своєю любов”ю до собак перепутали все на світі Дай боже щоб вашим рідним не довелось зустрітись з собаками

    • Svetlana Simagina коментує:

      Ignat Zakalata мене в дитинстві вкусила собака,но від того я любити їх менше не стала. До того ж я сама її спровокувала на це.виривала з її зубів куклу,яку вона взяла в зуби. Просто таа нічого не буває…

    • Ignat Zakalata коментує:

      Светлана Симагина Сьогодні до мене йшла внучка (інша) І не могла пройти в дім бо в дворі собаки Позвонила мені вийшов провів В нас в дворі також є такий товариш що любить собак і підгодовує їх От вони й збираються тут Я нічого не маю проти домашніх собак (тримають у квартирі )але я великий противник підгодовування бродячих собак

    • Svetlana Simagina коментує:

      Ignat Zakalata люди страшнее за собак.бойтесь людей!

  3. Сергей Шемчук коментує:

    Привіт нашому меру та усій міській раді!

  4. Inna Rovinska коментує:

    Ага,як дитину 2 роки вкусила собака на очах людей ,дитина йшла з мамою за руку в магазин і собака вискочила ні звідки то погана ж людина виходить.Що ви пишете таке.Завтра в можете бути на місці цього чоловіка

  5. Olena Gärtner коментує:

    Цих поганих собак колись викинули помирати «добрі люди»!

  6. Elena Vlasyuk Nikitenko коментує:

    Дітей треба захищати від них, а собак!

  7. Saschenka Friedrich коментує:

    Дикі люди , нещасні тварини і газета день за днем вже не вперше друкує подібну маячню , пропагандуючи знищення , тобто вбивства,безпритульних тварин .
    Безпритульні собаки ніколи не проявляють жодної агресіі , до адекватних людей .

    • Inna Rovinska коментує:

      Ніколи не кажіть ніколи…..

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Inna Rovinska вивчайте поведінку тварин , вчіться співіснувати з тваринами і не рахуйте своє життя та здоров’я важливішим за їхнє . Будьте людьми , і ніхто вас не кусатиме!

    • Inna Rovinska коментує:

      Ви можете за собак триматися скільки завгодно.Але права кусати дітей чи людей собакам не можна давати.кожна людина за дитину навіть розстреляє і я буду за людей,а не за неадекватних тварин в яких буває сказ і що завгодно,життя люлей важливіше ми не рівні з собаками.

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Inna Rovinska так ви не рівні , вам до них рости і рости …..

      • Сав­чук Іри­на коментує:

        Хто Вам дав право ображати людей?

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Худая, голодная, драная, В брюхе
      ветер, в лапе — заноза. Проснулась
      сегодня рано я, До приезда
      мусоровоза. Коты бесились, мяукая,
      А я успела из бака Кость утащить…
      Ах, сука я, Бездомная тварь. Собака. Ловлю ртом снежинки,
      фыркая.
      Зима идёт. Но, назло котам, Ещё
      вчера нашла дырку я Где вход в подвал. Буду греться там. Вон
      скалится месяц из облаков- Заво
      ю,
      как волк из сказки. Вот так. Ни один из моих щенков Уже не откроет
      глазки. Мне пять послал наш
      собачий бог, В сарае, на той неделе.
      Один, когда я рожала, сдох, А третьего крысы съели. Второй,
      замёрзнув, уснул вчера, Да так и не встал. Повесила Четвёртого
      на проводах детвора. Смеялись. Им было весело. По городу мертвых
      собак не счесть. Я возле ларька
      «колбасы» Двоих видала. Им дал
      и съесть С отравой сырого мяса. Эх, люди, я жалуюсь, гавкая, А вы умываете руки. И вот что странно —
      собака я, Но вы — ещё больше суки…
      (Борис Заходер)

    • Inna Rovinska коментує:

      Ага,то заберіть до себе цих собак,щоб не кусали людей.

    • Inna Rovinska коментує:
    • Я понімаю собак любити ну помішатися вже на них ,це неадекватність!!!!Ненавиджу неадекватних собак,які кидаються на людей .Яких ніхто не чепає.За своє життя я побачила безліч випадків як кидалася собака на дітей на людей на велосипедах і за машинами бігли.Сказ це взагалі летальний ісход може бути.І звідки знати вам чи нікого не кусали ті собаки більше це лише один випадок тут описаний сама бачила як кидалися на людей.Неадекватність розперає.Собак які кидаються захищає.Читати протівно.

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Альона Рудницька вам не завадить вивчити граматику, тому ваша неосвітченність у інших питаннях мене зовсім не дивує 🤗.

    • Мені байдуже,я бачу вам крім собак нічого не потрібно

    • Inna Rovinska коментує:

      Я нічого проти не кажу ,що людина любить тварин,це добре що є такі не байдужі люди.Просто потрібно не лише собак розуміти,але і людей.Бо собаки є різні.Виглядає так що люлина нічого крім собак не бачить,всі погані і не праві одні собаки це самі головні на всьому світі))))Просто створила собі кумира це полюбому))

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Inna Rovinska я займаюсь захистом тварин , напевне ви здивуєтесь дізнавшись , що тварини це не лише собаки !🤗 Найчастіше зоозахисники це люди з вищою освітою , знанням іноземних мов , які подорожують світом , самовдосконалюються і т д , а їх апоненти це недалекий з досить примітивним мисленням прошарок населення , який живе виключно споживницькими потребами , рахуючи себе вправі вирішувати чужі долі , долі беззахисних тварин . P.S. якщо деякі слова в тексті вам незнайомі, загугліть 😉

      • Володимир коментує:

        Та нав1що ви з ними взагал1 переписуэтесь з цими неграмотними та ще й без вищо1 осв1ти 1 без знання 1ноземних мов. Ви ж кругом подорожуэте 1 сам1 бачете як кругом в эвроп1 собаки зграями ходять 1 час в1д часу п1дчищають м1ста в1д безграмотних, а деколи 1 без вищоъ осв1ти, а в Украън1 хочуть цих собачок позбутися, ух ц1 людиськи! Я вас п1дтримую, що вам н1якого д1ла до людей1.

    • Inna Rovinska коментує:

      Я не питаюсь ким ви працюєте і які слова мені цікаві,я за те що немає так бути щоб людей кусали собаки,а за те щоб діти і люди дорослі могли спокійно ходити на вулиці,а не повертатися до дому з рваними ранами

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Inna Rovinska де ви бачили такі жахи? Перемикніть канал 🤗

    • Inna Rovinska коментує:

      Ви розумієте про що йде мова?))))Чи за собаками зовсім не зрозуміли суть.

    • Inna Rovinska коментує:

      Подивіться фото і перемкніться самі

    • Inna Rovinska коментує:

      Прочитайте пост

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Inna Rovinska ви свідок нападу?! НІ !!! Звідки впевненість що все було мене так?!

    • Inna Rovinska коментує:

      Як ви знаєте чи не свідок?)І не одноразово бачила.Сеільки було випадків що собаки кусали господарів власних і загризали.Довіряти собакам ще й бродячим не варто.Не всі тихі,мирні.Кожен має свою думку і мені не цікаво навіть вести цей діалог,я знаю своє як і інші

    • Inna Rovinska коментує:

      Новини подивіться чи поцікавтесь у людей які були покусані

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Як ви всі ще досі живі ?! 🤦‍♀️

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Inna Rovinska ” если вас укусила злая собака , не расстраивайтесь, когда нибудь укусит и добрая “

    • Inna Rovinska коментує:

      Дуже смішно і це ця людина доказувала що собаки не кусаються)Я вірю в те що бачу і підтримую автора

    • Яка ж наша захисниця собачок добренька))))(Укусила,укусит) не звертайте на неадекватну людину увагу і не відписуйте.Сама перетворилася в скажену собаку і не розуміє що пише.Всі все вигадали,всі не праві!!!))))Одні собаки злі і добрі праві))))Я не здивуюся що почнуть вистрелювати злих собак заради захисту населення!

    • Inna Rovinska коментує:

      Та да )

  8. Olena Gärtner коментує:

    Має бути якісь вихід!Зібрати людей піти до місцевих чиновників і вимагати гроші на пансіони для собак притулки так би мовити!!кожний би допоміг!Моя мама і сестра собак на Дулово завжди підкормлює!Вони усі добрі й набагато адекватніші за людей!

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Програму вже затверджено , але кошти ще не виділяли. Насправді проблема не в собаках і не у відсутності притулку , проблема у людях , якщо їх варто так називати.

    • Olena Gärtner коментує:

      Не варто..принаймні не усіх!Коли затвердили програму?Це вже рух у вірному напрямку!Цікаво дуже !Де планують будувати притулок ?

    • Saschenka Friedrich коментує:

      Olena Gärtner затвердили біля 2 місяців тому . Місце для притулку , звісно , не найкраще, інакше його заграбастали б під щось прибуткове . Жодних комунікацій . Взагалі українські притулки це концтабори, я проти притулків, і це не є дієвим в питанні зменшення популяціі . Я за стерелізаційний центр з подальшим звільненням у місце відлову .Собаки та коти є частиною екосистеми міста. Але й тут проблема , люди, яким заважають собаки на вулицях . Безвихідь….. ментальність та рівні недорозвинених істот яким здається що вони мають право вирішувати кому ходити вулицями , а кого безжально вбивати.

  9. Olena Gärtner коментує:

    Стерилізаційний центр !Так Але мабуть тоді й для людей:)адже ж ніхто не застрахований що й надалі не будуть викидати цих нещасних собак і котів а потім й підкидати до центру почнуть!Тоді лише дует із центру та притулку!Взагалі я буду рада допомогти я на жаль не живу більше у Шепетівка але раз в рік приїжджаю обов‘язково загляну.
    А щоб притулок не був схожий на концлагерь це від нас і залежить))В саме головне я вважаю на законодавчій ноті ввести штрафи для людей які викидають/знущаються/вбивають собак!

  10. Olena Gärtner коментує:

    Саме головне у нас вже створилася невеличка община по інтересам!!))))

  11. Ирина коментує:

    Щоранку біля 4-ї школи “РИЖЕ бурмило” годує собак, які рвутся між собою за ту кістку….саме в тому метровому проходику через який діти йдуть до школи…нічого проти собак не маю і з дитиною можемо підготувати бездомне цуцення чи котеня. А той самий парк в якому бігають не собаки, а реальні коні!!! ЖАХ! Я більше переживаю за дітей, які ходять до школи, на гуртки або просто прогулюються по місту… не можна підгодовувати собак в місцях масово скупчення людей!!!

  12. Nataliya Gurinovich коментує:

    Незалежно від адекватності кожна людина у суспільних місцях хоче почуватися безпечно. Чи може у тому, що когось пограбували, чи побили теж винні самі потерпіли, бо якимось чином спровокували зловмисників.

  13. kozachuk428 коментує:

    Тим хто захищає цих бродячих псіх,бажаю щоб на вас особисто напали,можливо тоді ваша думка зміниться,я наприклад проти того щоб на ринку жили ці тварини,і не тільки тому що ще когось покусають а через то що їхня шерсьть летить на продукцію яку ви потім купляєте,але така в нас країна собаку захищають більше ніж людину,краще б так захищали хлопців які зараз в Ато і захищають нас,а не тварину яка і вас може з часом покусати

  14. Alexandr Alexandrov коментує:

    мужновладци не настикы розумни шоб выришыты цю проблему….проще кажучи тупи та байдужи)

  15. Saschenka Friedrich коментує:

    Наталия Гуринович б’ють та грабують теж собаки ?:) дуже недолуге порівняння !😂 тварини теж хочуть почуватися в безпеці ! Дивно що на базарі усі продавці та покупці цілі з усіма кінцівками , якщо їх постійно хтось кусає 🤗

  16. Olena Gärtner коментує:

    Ми у відповіді за тих кого приручили так сказав відомий нам Екзюпері!Але де ж там !!ми й дітей викидаємо й взагалі ніхто ні за кого не думає!Я вважаю людина яка підняла руку на беззахисного та меншого неважливо зараз навіть до якого класу належить люд с кого чи тваринного !така людина має бути покарана й стерилізована або кастрована))))Чом би й ні а можна й розстріляти хворих нащо вони й зварити з них мило!

  17. Оксана Гук коментує:

    В цьому винна наша влада,колиб їхнього з рідні покусав пес добряче,можливо вони тоді прийняли рішення як бути безпритульними псами. Вони неспівчувають,бо не ходять пішки а їздять на свої дорогих автомобілях

    • Inna Rovinska коментує:

      Таких як вони не покусають бо вони добрі люди)Це поганих маленьких дітей,стареньких і ще простих людей кусають,і за велосипедистами біжать дуже поганими,там видно велосипед поганий то вони біжать як скажені))))Всіх кого кусали чи вкусять ви дуже погані люди і вам не місце біля тварин ))Ось думка деяких людей так звучить))Боротися з цим потрібно ,але ще докажи що вкусили,а як є докази то це дуже погана людина постраждала від добрих собачок)

    • Оксана Гук коментує:

      Але я дуже люблю тварин і люди коли жорстоко з ними поводяться я сама їх ладна вбити за тварин.Але коли я в зимку йшла через базар і послизнулася ,впала на мене накинулася ціла зграя псів і колиб не б азарники вони їх силою відігнали а я лежала на землі злякана і думала чому вони на мене напали я нічого поганого їм не зробила я завжди піклуюсь про них.Пес має мати господара який дбав за ним.

    • Inna Rovinska коментує:

      Ви праві і я про це ж кажу.Проти тварин нічого немаю,але за життя і здоров’я людини хто відповість,як покусають чи порвуть.

  18. Лана Люк коментує:

    Так,почали за здоров’я,закінчили за упокій,в нас на роботі безпритульна собака вкусила трьох людей,які взагалі до неї діла не мали,в нас у дворі хлопчика вкусив собака,нічий,згідна,що потрібно цивілізовано вирішувати питання,а ніяк не порівнювати інтелектуальні рівні людей


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У громаді на Шепетівщині назвали головну причину зростання кількості безпритульних тварин
На Хмельниччині собака намагалася вкусити жінку: її власницю судили
Розчленував тіло за допомогою сокири, пилки та ножа: полісмени з’ясували кому належить кінцівка, яку приніс собака
Собака вночі приніс людську кінцівку: у поліції відкрили кримінальне провадження
Чоловік застрелив безпритульного собаку, бо помічав, що він їсть курей
Чоловік побив палицею сусідського собаку, бо той заважав його спокійному проживанню

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX