Лісгосп на Шепетівщині почав реалізацію новорічних деревець

Лісгосп на Шепетівщині почав реалізацію новорічних деревець

Лісова охорона ДП «Ізяславський лісгосп» застерігає населення району від самовільних рубок новорічних та різдвяних красунь.

На сьогодні великою проблемою стало масове неконтрольоване вирубування дерев напередодні свят. Попри намагання державної лісової охорони та правоохоронних органів контролювати ситуацію, є багато браконьєрів, що вирубують молоді ялинки, відпилюють верхівки живих ялин (після чого дерева не можуть дати повноцінне потомство) та валять великі дерева, щоб відпиляти верхівку. Це призводить до надмірного зниження популяції та негативного впливу на генетику хвойних лісів і лісонасаджень, оскільки вирубують найкрасивіші дерева.

«Незважаючи на наші застереження щодо адміністративної відповідальності за самовільне знищення лісових красунь дехто й надалі не проявляє розуміння, продовжуючи наносити природі шкоду», — зазначають в Ізяславському лісгоспі.

Окремі громадяни перетворюють переддень новорічно-різдвяних свят у прибутковий бізнес, хоча отримані кошти вже ніколи не заповнять спустошену нішу природи.

Саме з метою виявлення подібних фактів напередодні новорічних та різдвяних свят ДП «Ізяславський лісгосп» посилено охороняє лісові насадження, спільно з правоохоронними органами проводить рейди. Винних у несанкціонованому вирубуванні та продажу новорічних красунь буде притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства.

Крім того, адміністрація підприємства нагадує, що за незаконно зрубану ялинку передбачена адміністративна відповідальність, штраф за незаконну вирубку ялин становитиме 510–1020 грн, а також до цієї суми додається розмір шкоди який складає від 498 до 36898 грн.

Цього року ДП «Ізяславський лісгосп» запланувало реалізувати близько 1000 штук новорічних ялинок та сосен. Варто зазначити, що вирощені дерева, заплановані для реалізації, вирубуються на спеціальних плантаціях. Такі методи запроваджені з метою зменшення шкоди для навколишнього середовища.

«Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами — пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється їх повторне використання. Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Систему ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номера з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті OPEN.UKRFOREST.COM. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки», — додали у пресслужбі держпідприємства.

Лісгосп на Шепетівщині почав реалізацію новорічних деревець

Громадяни можуть купувати ялинки прямо в конторах лісництв ДП «Ізяславський лісгосп». Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, підприємство організовує роздрібну торгівлю ялинками безпосередньо у магазині «Лісовичок», за адресою: м. Ізяслав, вул. Михельська, 32. Продаж ялинок та сосен проводиться за відпускними цінами.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Жінка з Хмельниччини, яка продавала взуття, стала жертвою шахраїв

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
FacebookTelegramViberWhatsAppX