Жителька Нетішина здійснила давню мрію і стала кранівницею

Жителька Нетішина здійснила давню мрію і стала кранівницею

Усе прекрасне на землі від весни і променів сонця, усе щасливе на землі — від жінки, а де жінка — там відповідальність, точність і взаєморозуміння. Напередодні свята Весни хочемо розказати про незвичайну, енергійну і життєрадісну жінку — Оксану Ніконову, яка за сприяння Нетішинської міської філії Хмельницького ОЦЗ знайшла роботу своєї мрії — кранівника.

Маючи освіту техніка-будівельника, працювала майстром на будівництві. Коли ж будівництво в місті майже зупинилося, пішла працювати в сферу торгівлі. Так і пропрацювала 11 років продавцем непродовольчих товарів, але часто ловила себе на думці, що це не та справа, якою їй би хотілося займатися насправді. Оксана Петрівна таки вирішила кардинально змінити своє життя, наважилася освоїти ще одну професію — машиніста крана (кранівника).

В 2020 році пані Оксана втратила роботу і звернулася за сприянням у працевлаштуванні в Нетішинську міську філію. Коли жінку направили на працевлаштування машиністом крана (кранівника) до Хмельницької атомної електростанції, вона погодилася, не задумуючись. Сьогодні вона наполегливо переймає досвід колег, вдосконалює свої вміння і навички.

«Обов’язкова умова в професії — не боятися висоти, кабіна крана знаходиться в 12 м від підлоги. І яким би досвідченим кранівником ти не був, необхідно дотримуватися норм техніки безпеки та ретельно стежити за станом обладнання, адже праця машиніста крана належить до категорії робіт підвищеної небезпеки, — зазначає Оксана Петрівна, — змушувати себе йти на роботу точно не треба. Кожен раз — із задоволенням!».

Під час зустрічі ексбезробітна щиро поділилася світлинами свого робочого місця, на яких вона усміхнена, щаслива та просто красива жінка.

Зазвичай цю професію обирають чоловіки. Робота кранівника важка і відповідальна. Тут і фізичне здоров’я має бути у нормі, і точний окомір, і вміння концентрувати увагу, і хороша координація руху. То ж далеко не кожному вдається підкорити собі велетенську машину — кран. Насправді фемінізація «увірвалася» в усі професії, і поступово стала стиратися грань між чоловічими і жіночими професіями. Світ стрімко змінюється, професії, які раніше були для жінок заборонені — стають відкритими для них.

А ще Оксана Петрівна чудова майстриня. Попри щільний графік, вона не тільки успішно управляється з домашніми справами і дбає про свою сім’ю, але і встигає займатися улюбленою справою.

Жителька Нетішина здійснила давню мрію і стала кранівницею

Оксана Петрівна власноруч виготовляє ляльки-мотанки, які були, є і залишаються символом жіночності, материнства, краси і здоров’я. Оксана Петрівна створює таку красу не лише для себе, а й обдаровує нею найближчих людей, друзів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Шаблістка із Шепетівщини – бронзова призерка Кубка світу
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Мешканця Шепетівщини, який не прибув до військкомату, позбавили волі
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
На Шепетівщині судитимуть винуватця ДТП з 5 загиблими, серед яких 2 дітей
Нетішинка забажала виплати від ЄС та поплатилася

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
FacebookTelegramViberWhatsAppX