У Славутській громаді минулого року зросла кількість підприємців

У Славутській громаді минулого року зросла кількість підприємців

Славутською міською радою Шепетівського району спільно із податківцями постійно проводиться робота із аналізу надходжень та пошуку резервів по наповненню бюджету громади.

Так, відбулася робоча нарада за участю міського голови Василя Сидора, керівника Славутської державної податкової інспекції Володимира Яремчука та представників виконавчого комітету Славутської міської ради.

Учасники наради проаналізували надходження до бюджету громади за минулий рік, розглянули список боржників, які допустили заборгованість за різними категоріями податків, звернули увагу на виклики та проблемні питання у поточному році.

У контексті обговорення питання наповнення бюджету голова міста Василь Сидор зауважив, що забезпечення місцевого бюджету необхідними грошовими ресурсами — це можливість фінансування потреб громади, заходів комунального і житлового господарства, соціального захисту населення, розвитку галузей освіти, охорони здоров’я, культури тощо. Для прикладу, витрати на утримання дитини на рік у садочку складає 20 тис. грн та біля 40 тис. грн — у школі.

— Економіка має працювати! — наголосив міський голова Василь Сидор. — Під час наради ми спільно провели аналіз роботи суб’єктів підприємницької діяльності, підприємств, організацій щодо сплати податків у 2023 році, обговорили виклики, проблеми, які наразі існують та шляхи їх вирішення. Так, у 2023 році, у порівнянні із 2022 роком, кількість платників податків зросла: на сьогодні у нашій громаді є 1812 суб’єктів підприємницької діяльності; у минулому році зареєстрували свою діяльність 325, зупинили — 177. Проте 114 юридичних осіб із об’єктивних причин зменшили податкові надходження — багато підприємств скоротили обсяги виробництва (через мобілізацію працівників та інші причини).

Начальник Славутської ДПІ Володимир Яремчук додав, що у минулому році фіскальною службою системно проводилися превентивні заходи та роз’яснення змін у законодавстві для суб’єктів підприємницької діяльності.

— Ця робота буде й надалі продовжуватися, адже люди повинні розуміти, що сплачувати податки та утримувати економічний фронт у такі важкі часи вкрай необхідно, — зауважив керівник податкової інспекції.

Також під час наради вкотре акцентували увагу на легальній зайнятості. Адже сплата податків — це інвестиція не тільки у громаду та державу, а й фактично у самих себе, оскільки для працівників виплата заробітної плати в «конвертах» призводить до позбавлення їх гарантованого державою розміру заробітної плати; втрата можливості користування державними гарантіями відповідно до чинного законодавства (державна допомога сім’ям з дітьми, соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, субсидії тощо), втрата трудового стажу при розрахунку розміру пенсії.

— Крім того, потрібно розуміти, що податки платить споживач: кожна людина, яка купує товари чи сплачує за послуги в магазині чи на ринку — сплачує податки. Тому, якщо люди отримують достойну заробітну плату, від цього виграє як держава, так і суспільство, — підкреслив Василь Богданович. — За рахунок своєчасної сплати податкових зобов’язань не лише забезпечується фінансова стабільність держави, а й відбувається захист територіальної цілісності нашої країни. Тож кожен житель громади, кожен суб’єкт господарювання має внести свою частку у наближення Перемоги. Людина або служить, або працює і згідно із законом України платить податки, в першу чергу, на ЗСУ. Працюймо та підтримуймо армію! Все буде Україна!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Жінку із Шепетівщини ошукали на популярному інтернет-сайті
На війні обірвалося життя штаб-сержанта із Шепетівщини
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи

Читайте у цій рубриці



У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
FacebookTelegramViberWhatsAppX