Карантин – можливість присвятити час собі

Карантин – можливість присвятити час собі

Карантин наразі торкнувся майже всього світу та змінив ритм життя мільйонів людей. Про те, як це відбувається в іспанському місті Барселоні, розповіла українка, яка проживає там вже понад десять років.

Позитив треба шукати у всьому

Попри те, що в перші дні карантину було всім дуже лячно від ситуації, що склалася, Наталії Паславській, як і решті, все ж вдалося опанувати себе та придумати собі заняття у вільний час:

— Я оцінила весь масштаб роботи, яку потрібно виконати. І тепер сподіваюся, що це вдасться втілити до кінця карантину. Перш за все, це стосується моєї професійної діяльності у сфері фотобізнесу. Потрібно без поспіху завершити всі проекти та роботи, над якими працювала останнім часом. Також знайти час для розвитку: створення сайту, написання маркетингового плану, перегляд майстер-класів, вивчення новинок індустрії та читання книжок. А ще — це прекрасна нагода провести час із сім’єю та, врешті-решт, присвятити час собі. Ще один хороший спосіб відволіктися та приємно провести час — перегляд фільмів. До слова, віртуальний кінотеатр https://kinogo-net.org/v2 пропонує доступ до будь-яких фільмів у чудовій якості, які точно кожному припадуть до душі. Серед переваг цього порталу — відсутність проходження реєстрації та оплата за перегляд. Відтак, розпочати насолоджуватися стрічкою, яка зацікавила, можна вже за лічені секунди.

Карантин – можливість присвятити час собі

Статистика сумна

— Карантинні заходи в нас запроваджені з 14 березня по 26 квітня, — продовжила розмову Наталія. — Однак, ця дата не є остаточною. Можливо, його ще продовжать. Порушення карантину в нас карається високими штрафами та контролюється досить жорстко, оскільки висока смертність та невтішна статистика по захворюваності. Працюють тільки сфери першої необхідності, а так все стоїть… В нас, одній із країн — «гігантів медицини», не вистачає ні ресурсів, ні персоналу, ні приміщень. Тому під госпіталь вже забирають спортивні центри, палаци льоду, готелі. На боротьбу з коронавірусом залучили не лише лікарів зі стажем, а й випускників та навіть студентів медуніверситетів. Загалом, ситуація у країні досить тривожна: всі переживають і за здоров’я, і за свою професійну діяльність. Адже в нас високий процент живе за рахунок туристичної галузі, а вона постраждала на довго. Але зараз головне — здоров’я!

Продуктами забезпечені

Серед основних галузей, які працюють повноцінно — харчова.

— Ми повністю забезпечені продуктами, зокрема, великий вибір овочів та фруктів, — каже Наталія. — Кипить робота на полях, фабриках, підприємтвах, відкриті магазини, супермаркети… Єдине, трохи складніше придбати м’ясну продукцію: на полицях вона швидко закінчується.

Закупи жителі роблять у найближчих торгових точках, які знаходяться, так би мовити, в кроковій доступності. В інакшому випадку, якщо покупки робити далеко від дому, чекає великий штраф.

Вигулюють не лише собак

Під час карантину кмітливі громадяни вдаються до вкрай неординарних способів все ж знайти привід вийти на прогулянку.

— В Іспанії є випадок, коли чоловік пробував вигулювати курку, — ділиться Наталія. — Звісно ж, його оштрафували. Ще, аби всім у період карантину було веселіше, вулицями гуляють всілякі динозаврики.

Окрім того, в Барселоні щовечора жителі виходять на балкони та аплодують тим, хто на передовій у боротьбі з коронавірусом: медикам, полісменам, працівникам магазинів, волонтерам та іншим.

Загалом, зі слів співрозмовниці, іспанці — дуже позитивний народ.

Попри всі негаразди та обмеження, жителі цієї країни впевнені, що така світова пауза для людства була найпотрібніша природі. Адже за такий невеличкий проміжок часу у Барселоні, де завжди в цю пору на пляжах велелюдно, з’явилися дельфіни. Зі слів місцевих, їх там не було вже кілька десятиліть.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
У сусідній із Хмельниччиною області скажений кріль вкусив жінку і помер
Заклади освіти Шепетівської ТГ переходять на дистанційне навчання
На Хмельниччині спостерігається підвищення кількості хворих на ГРВІ, грип та COVID-19
У сусідній із Хмельниччиною області розгулює «Арктур»
На Хмельниччині погіршується епідситуація

Читайте у цій рубриці



Чим дивуватиме Бакотська затока цьогоріч
Бельгія: Де робочі можливості чекають на українців
Оздоровлення в курортній зоні Хмільника: джерело здоров’я та релаксу
Куди піти в Хмельницькому: 5 місць, обов’язкових для відвідування
Чому у Львові варто зупинятися в готелі «Швейцарський»
Зручний спосіб онлайн купівлі квитків на автобус із сервісом INFOBUS
FacebookTelegramViberWhatsAppX