На Шепетівщині сусіди билися цеглою за межу

На Шепетівщині сусіди билися цеглою за межу

Полонський районний суд визнав винним 70-річного пенсіонера у вчиненні умисного легкого тілесного ушкодження сусідці та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень. Також було частково задоволено й цивільний позов потерпілої, щодо стягнення моральної шкоди у розмірі 5 тисяч гривень.

Події розвивалися в одному із сіл Шепетівського району в жовтні цього року. Земельні ділянки сусідів розмежовані парканом із сітки «Рабиця». Суперечка виникла з приводу межі, яка переросла у бійку. Будучи обуреним образливими висловлюваннями в свою адресу з боку потерпілої, чоловік, нагнувши сітку, спричинив їй тілесні ушкодження.

В судовому засіданні обвинувачений вини не визнав. Пояснив, що сусідка кинула в нього цеглину, він відбив «атаку» і кусок цеглини попав їй в лице. Вона знову взяла цеглину і попала нею в його дружину. Потім схопила палицю і почала нею бити по сітці та шиферу. Староста, яка була присутня при сварці, відтягнула її на подвір’я.

Допитана в судовому засіданні потерпіла суду повідомила, що вона постійно закладала діру в сітці, щоб через неї не лазили курчата, однак сусід цю цеглу постійно скидав. Тому вона звернулася до старости. В цей час поруч була староста, яка все бачила.

Допитана в судовому засіданні староста села суду пояснила, що у день бійки вона прийшла до жінки, щоб вирішити цю ситуацію. Розповіла, що вона знала за тривалий конфлікт між сусідами, бійки не бачила, тільки чула, як потерпіла крикнула від болю.

Син потерпілої підтвердив слова матері, що сітка — це межа між судом і ними. Що мати закладає діри в сітці цеглою, щоб не лізли курчата, а сусід скидає. Бачив як потерпілий вдарив під ліве око матір. І вважає, що бачила удар староста.

Донька потерпілої розповіла, що до неї прийшла мама і сказала , що сусід чимось вдарив її в праву сторону обличчя. Дружина обвинуваченого підтримала повністю версію свого чоловіка.

Суд критично оцінив показання старости села, дружини обвинуваченого, вивчив дані висновків експерта.

«Оцінюючи наведені обставини, з урахуванням особи винного, його віку, враховуючи висновок органу пробації, позитивну характеристику, наявність неприязних відносин до конфлікту між учасниками інциденту, суд вважає за можливе виправлення обвинуваченого без ізоляції його від суспільства та йому слід призначити покарання у вигляді штрафу», — йдеться у вироку Полонського районного суду.

А також компенсувати потерпілій моральну шкоду, враховуючи ступінь моральних страждань, порушення нормального способу життя потерпілої, ступеня і характеру її тілесних ушкоджень.

Вирок не набрав законної сили, може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
У селі на Полонщині горів житловий будинок
На Хмельниччині оштрафували жінку, яка продавала молоко та сир біля магазину
Замовлена худоба так і не надійшла: на Шепетівщині ошукали чоловіка
На Шепетівщині оштрафували жінку, яка повідомила про те, що її ґвалтує чоловік
На Хмельниччині до підрядника застосували штрафні санкції

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
На Шепетівщині браконьєра взяли на «гарячому»
FacebookTelegramViberWhatsAppX