Судимий шепетівчанин надсилав сильнодіючі ліки у виправні колонії під вигаданим ім’ям

Судимий шепетівчанин надсилав сильнодіючі ліки у виправні колонії під вигаданим ім’ям

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним 55-річного мешканця Шепетівки:у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та пересиланні з метою збуту, незаконному збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ст. 309 КК України, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 307 КК України), у незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні з метою збуту, незаконному збуті сильнодіючих лікарських засобів, вчинені без спеціального на те дозволу (ч. 1 ст. 321 КК України), у крадіжці, вчиненій повторно (ч. 2 ст. 185 КК України), у крадіжці, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України), у грабежі, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 186 КК України), у викраденні офіційного документа, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 1 ст. 357 КК України). Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Суд призначив йому остаточне покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За вироком, неодноразово судимий житель Шепетівки, щойно вийшовши на волю після 8 років і 6 місяців ув’язнення, придбав метадон для збуту в місця позбавлення волі. Перша посилка з наркотиками датована 9 червня 2019 року. Адресат — засуджений з ДУ «Райковецька виправна колонія (№ 78)». Метадон обвинувачений розфасував у дев’ять поліетиленових згорток і заховав всередині макаронів.

Майже рік він під видуманими іменами слав поштою посилки з наркотичними засобами і сильнодіючими ліками п’ятнадцятьом засудженим у Райковецьку і Городищенську (Рівненська область) виправні колонії. Тамтешні працівники знаходили заборонені речовини, окрім макаронів, ще й у цукерках, цибулі, бальзамі після гоління, яблуці, молоці, губці для взуття, консерві, у шві спортивної куртки.

10 квітня 2020 року шепетівчанин продав метадон за 3200 грн легендованій особі під час оперативної закупки.

Окрім цього, 1 липня 2020 року обвинувачений зайшов до кабінету жіночої консультації у Шепетівській ЦРЛ, із незамкненої шафи дістав сумку лікарки, звідки вкрав гаманець. Там були 280 грн, 10 доларів США, банківські картки та пін-код до однієї з них. Того ж дня зняв із банківського рахунку потерпілої 4500 грн. Ще на 180 грн купив продуктів, розрахувавшися карткою.

6 серпня 2020 року він обікрав гараж знайомого: пошкодивши навісний замок, зайшов у приміщення та виніс звідти електротоварів й інструментів на суму понад 3300 грн.

13 серпня чоловік знову навідався до райлікарні. Цього разу із жіночої сумки в гардеробі вкрав гаманець із 300 грн та двома банківськими картками.

5 вересня серед дня на вулиці у Шепетівці пограбував 84-річну місцеву мешканку, вихопивши з дитячої коляски, в якій вона везла свої речі, жіночу сумку з гаманцем, де було 650 грн.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів. Підтвердили її й показання свідків та інші досліджені судом докази.

Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченому, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень, такими, що його обтяжують, — рецидив та вчинення злочину щодо особи похилого віку.

«Враховуючи тяжкість злочинів, значну їх кількість, особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий, але висновків для себе не зробив, а продовжив злочинну діяльність, суд вважає, що виправлення обвинуваченого без позбавлення волі є неможливим», — констатує суд.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
На Шепетівщині шериф оперативно розкрив кримінальний злочин
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині п’яний водій автобуса наробив біди і втік
На Хмельниччині є пошкодження внаслідок нічної атаки росіян
На Хмельниччині патрульні шукали жінку, що загубилася
Цієї ночі вогонь наробив біди у будинку в Шепетівці
На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX