На Полонщині юнак, аби перевезти крадене, поцупив ще й велосипед

На Полонщині юнак, аби перевезти крадене, поцупив ще й велосипед

Полонський районний суд визнав винуватим 19-річного мешканця смт Понінка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло та інше приміщення), і призначив покарання у виді позбавлення волі на 3 роки і 6 місяців, проте звільнив від його відбування з випробуванням на 2 роки іспитового строку. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Крім цього, суд стягнув з обвинуваченого матеріальну шкоду на суму 35300 гривень та компенсацію за завдану моральну шкоду в розмірі 5000 гривень.

За вироком, у ніч на 22 липня 2020 року молодий чоловік, що на той час мешкав в м. Полонне, вирішив обікрасти своїх сусідів. Знаючи, що у будні господарів в будинку немає, він вийняв шибку у вікні на веранді й заліз всередину. З хати виніс усе вартісне, що потрапляло під руку — від одягу і взуття до грошей і золотих прикрас. Аби вивезти викрадене, знявши шибку, заліз до літньої кухні і взяв там велосипед. Загальна сума матеріальних збитків потерпілим склала 39492 гривень.

У судовому засіданні факт крадіжки обвинувачений не заперечував, проте дещо скоригував перелік викраденого: погодився з усім, крім роликових ковзанів, жіночих замшевих черевиків, 3500 грн, поварочної газової поверхні та золотих виробів.

Однак, власники — чоловік з дружиною — запевнили, що перераховані сусідом речі і гроші у них також зникли разом з іншими у ніч на 22 липня. Додали, що до того часу у них з сім’єю обвинуваченого були добросусідські відносини. Потерпілий просив суд стягнути з сусіда, що вчинив крадіжку, завдані матеріальні збитки (39492 гривень) і моральну шкоду (25000 гривень).

На думку суду, доводи обвинуваченого про те, що він не викрадав частину речей, на увагу не заслуговують, оскільки їх спростовують логічні і послідовні показання потерпілого й свідка, які узгоджуються з дослідженими у справі доказами.

«Крім того, обвинувачений в ході судового розгляду будь-яких заперечень щодо пояснень, як потерпілого так і свідка в частині його тверджень невикраденого майна, не висловлював. Також не міг пояснити щодо походження повернутої його родичами коробочки, в якій зберігалися золоті вироби. Суд вважає, що такі доводи обвинуваченого направлені зменшення розміру викраденого майна та на уникнення встановленої законом відповідальності», — зазначено у вироку.

Визначаючи обвинуваченому вид та міру покарання, суд врахував конкретні обставини, за яких він вчинив кримінальне правопорушення, характер викраденого майна, його значимість для потерпілого та наслідки, що настали від його дій, також дані що характеризують особу винного, зокрема: позитивно характеризується, розкаявся у вчиненому, осудивши свою поведінку та його намагання усунути заподіяну шкоду, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався та зобов’язувався більше не вчиняти, будь-яких правопорушень.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям (Відео)
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
Дешевше було заплатити: у Славуті судили чоловіка, який вкрав «Снікерс»
На Шепетівщині молодик вдарив матір дерев’яним бруском, а співмешканку порізав ножем
Свій 17 вирок злодійка почула в одному із судів на Хмельниччині
На Шепетівщині домашній насильник може бути причетним до іншого злочину

Читайте у цій рубриці



Доведення неповнолітнього до сп’яніння та стрілянина зі зброї: неочікуване під час рейду на Хмельниччині
На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям (Відео)
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина
Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
FacebookTelegramViberWhatsAppX