Таксу хмельничанки знайшли у Шепетівському районі

Таксу хмельничанки знайшли у Шепетівському районі

Історію порятунку викраденого собаки породи такса розповіла в соцмережах хмельничанка Сніжана Шинкоренко. Чотирилапий член її сім’ї Тім зник на Новий рік — 31 грудня. Через десять днів пошуку завдяки небайдужим людям вдалося повернути улюбленця додому. Наразі справою займаються правоохоронці. Про це пише «ХМ-ІНСАЙД».

«Собачий кіднепінг в наші дні. 09.01.2021 ввечері Тім повернутий додому. І це головне в цій всій історії», — написала Сніжана.

Зазначила, що вражена тій кількості дзвінків і повідомлень від небайдужих громадян, які намагались допомогти, за що усім дуже вдячна. Особливо одному із сусідів, який 8 січня виявив на камері відеоспостереження за своїм помешканням момент зникнення Тіма.

Тож отримавши відео, сім’я Шинкоренко звернулась у поліцію із заявою про крадіжку, там за цим фактом відкрили кримінальне провадження. На відеозаписі видно, як якийсь чоловік на вулиці біля огорожі будинку забирає собаку: спочатку веде її, а потім несе в машину. Номери автомобіля неможливо було ідентифікувати, тому, аби з’ясувати, до кого він приїздив, почали розпитувати сусідів.

За словами Сніжани, не всі мешканці вулиці продемонстрували порядність, бо на очах одного з них, як видно на відео, відбулося саме викрадення, і «свідок» до останнього не говорив правди правоохоронцям, допоки йому не пред’явили відеодоказ.

Як з’ясувалось, імовірним викрадачем виявився поважного віку мешканець міста Нетішин, що у новоствореному Шепетівському районі.

«Він та його пасажирка в телефонному спілкуванні з працівниками поліції відверто брехали про свою непричетність і насміхались із того, що хтось може розшукувати якусь там собаку, а тим паче поліція, якій, з слів цих аморальних громадян, немає чим займатись», — обурюється власниця тварини.

Спільними зусиллями поліцейських Хмельницького і Нетішина було встановлено й адресу проживання імовірного викрадача. Але той, як стверджує Сніжана, щоразу змінював версії місцезнаходження собаки. Її навіть шукали в нетішинському притулку для тварин. Саме опікунка цього притулку й порадила поширити інформацію про зниклого таксу в Фейсбук-спільнотах. І вже надвечір 9 січня зателефонував чоловік на ім’я Павло Гук та повідомив, що подібний собака є на території підприємства: це був той самий Тім.

«Він був знесилений, переляканий, у стані сильного стресу і шоку. Хоча тут за ним і доглядали, і годували. З’ясувалося, що собака втік від свого викрадача та блукав чужим містом. Його підібрали чуйні люди. Зараз він проходить реабілітацію вдома та з кожним днем почувається краще», — написала власниця чотирилапого.

Відтак порадила бути обачними з домашніми улюбленцями і не залишати їх без нагляду.

Керівниця сектору комунікації поліції Хмельницькоі області Інна Глега підтвердила, що така подія мала місце. Наразі Зарічанським відділом поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 185 КК України — таємне викрадення чужого майна. За попередніми поясненнями чоловіка, який узяв тварину, він вирішив, що собака бездомний.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Мешканця Шепетівщини, який не прибув до військкомату, позбавили волі
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
Нетішинка забажала виплати від ЄС та поплатилася
На Шепетівщині оперативно розкрили зухвалий злочин
У громаді на Шепетівщині назвали головну причину зростання кількості безпритульних тварин

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина
Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
FacebookTelegramViberWhatsAppX