На Ізяславщині п’яний водій, що втікав від поліції та скоїв ДТП із 4 травмованими, сяде за грати

На Ізяславщині п’яний водій, що втікав від поліції та скоїв ДТП із 4 травмованими, сяде за грати

Дорожньо-транспортна пригода сталася 2 квітня 2020 року близько 16 години 50 хвилин у с. Михля Ізяславського району (нині новостворений Шепетівський район): нетверезий 37-річний водій авто «Renault Laguna», який за водіння в стані алкогольного сп’яніння був позбавлений права керування транспортним засобом, не зупинився на вимогу поліції і, уникаючи переслідування, порушивши правила дорожнього руху, на швидкості виїхав на зустрічну смугу, де зіткнуся із автомобілем «ВАЗ 2107». Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

У результаті автотрощі травмувалися водій і троє пасажирів ВАЗу —­ родина зі Славути: 46-річний чоловік, що був за кермом, та його 4-річний онук отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, у його 44-річної дружини медики діагностували забої і струс головного мозку, які, за висновком експертів, відносяться до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, а їхня вагітна 26-річна донька через травму живота втратила дитину.

Під час розгляду справи у Ізяславському районному суді обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України, визнав повністю. Пояснив, що того дня алкоголь не вживав, але пив напередодні. Тож коли біля магазину в Ізяславі сів за кермо і побачив у дзеркалі заднього виду службовий автомобіль поліції із увімкнутими проблисковими маячками, в нього з’явився панічний страх, тому почав утікати. Такі дії пояснив упередженим, на його думку, ставленням до нього працівників поліції.

Його вину у вчиненні ДТП підтвердили й досліджені в судовому засіданні докази, зокрема, покази свідків, відеозаписи з камер відеореєстратора службового автомобіля поліції та нагрудних камер працівників Ізяславського ВП, протокол та схема місця ДТП, висновки експертів та інші.

Ізяславський районний суд визнав водія автомобіля «Renault Laguna» винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження, і призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

«Призначаючи саме таке покарання, суд виходить з того, що (обвинувачений), будучи позбавленим права керування транспортними засобами постановою судді від 15.01.2020, про що достовірно знав, так як в подальшому, 18.03.2020 та 20.03.2020 був притягнутий до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 126 КУпАП, тобто за керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права, 02.04.2020, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знову сів за кермо автомобіля. При цьому, ігноруючи вимоги працівників поліції про зупинку, яких не міг не бачити та чути, уникаючи переслідування, неодноразово створив аварійні ситуації, ставлячи під загрозу життя і здоров’я інших учасників руху. (…) Через вчинений злочин четверо потерпілих отримали травми, наслідки яких досі відчувають, а потерпіла зазнала непоправних тяжких наслідків від таких дій обвинуваченого», — ідеться у вироку суду.

Водночас, враховуючи щире розкаяння винного, часткове (в сумі 169 000 грн) відшкодування завданої шкоди потерпілим, які в питанні призначення покарання поклалися на розсуд суду, суд визнав за можливе призначити покарання у виді позбавлення волі на строк ближче до мінімального, передбаченого санкцією ч. 2 ст. 286 КК України.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Шахраї виманили гроші в мешканця Ізяславщини під виглядом соціальних виплат
На Хмельниччині загинув 36-річний чоловік із Львівщини
На Шепетівщині суд покарав винуватицю ДТП
На Шепетівщині чоловік підпалив будинок, на горищі якого ховався брат
На Хмельниччині на пішохідному переході загинула жінка
На Шепетівщині загинув водій легковика

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині перед судом постануть двоє за вбивство з особливою жорстокістю
Жінку, у якої в евакуаційному потязі почалися перейми, зустріли у сусідній із Хмельниччиною області
Мешканця Шепетівщини ошукали під час дзвінка «співробітника служби безпеки банку»
На Хмельниччині жінку, яка хотіла вчитися заробляти гроші, ошукав консультант
На Шепетівщині затримали хмельничанина, який тікав із магазину з дорогими парфумами
У помешканні ще проживають люди, втім незабаром воно буде вільне: як шахрай здав житло трьом різним людям
FacebookTelegramViberWhatsAppX