Жінка, що в Шепетівці випала з маршрутки під час руху, досі перебуває у комі

Жінка, що в Шепетівці випала з маршрутки під час руху, досі перебуває у комі

64-річна жінка випала «на ходу» з автобуса неподалік ветаптеки, що на вулиці Валі Котика. Надзвичайна подія зі страшними наслідками сталася вчора, 14 квітня, близько 8-ої години ранку на маршруті № 9.

— Жінка зайшла в автобус біля міського ринку, — розповідає пасажирка Ніла. — Автобус був переповнений, двері закриваються не автоматично. Вочевидь, оскільки вона стояла біля самих дверей, то випадково могла натиснути дверну ручку. А втриматися не змогла, бо в руках тримала сумки. Пощастило, мабуть, що водій ще не встиг набрати швидкість, а то невідомо, що могло б бути взагалі.

Очевидці розповідають, що картина була страшна: дехто запримітив, що у жінки після падіння із рота йшла кров. Відтак, на місці події травмованій відразу викликали швидку допомогу.

— «Швидка» летіла, ніби літак зі увімкненими сиренами, — розповіла далі пасажирка, що їхала на цьому маршруті.

Наразі за життя постраждалої борються медики. Вона перебуває у комі в реанімаційному відділенні Шепетівської ЦРЛ.

— Стан залишається вкрай важким, — розповідає завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ Валерій Сивоконюк. — Важкість зумовлена черепно-мозковою травмою, субарахноїдальним крововиливом та субдуральною гематомою.

Голова правління «Шепетівське АТП-16807» Руслан Савчук, який обслуговує даний маршрут, запевняє, що транспорт, на якому їхала жінка, цілком справний:

— У грудні 2018-го року автобус проходив техогляд, наступний заплановано на червень цього року. У поліції ніяких зауважень до автобуса нема. Двері теж технічно справні.

Поліція встановила, що «14 квітня ц.р. о 09:14 в Шепетівці на перехресті вул. Валі Котика та проспекту Миру, місцева мешканка, пасажирка маршрутного автобуса № 9 під час руху випадково натиснула на дверну ручку, в результаті чого випала з автобуса. Внаслідок падіння остання отримала тілесні ушкодження».

Полісмени відкрили кримінальне провадження за статтею 286 частина 1 — Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

У частині 1 йдеться:

«Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, — карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі транспортний засіб вилучено. Зі слів начальника Шепетівського ВП Василя Шкіндюка, йому призначать автотехнічну експертизу. Однак, тут питання постає в іншому.

— Водій перевантажив автобус, не переконався у безпеці пасажирів. Він повинен був рухатися у тому випадку, коли був би впевнений, що всі пасажири зайняли свої місця, — пояснив Василь Шкіндюк.

А поки що слідство триває… Його подальший розвиток залежатиме напряму від стану потерпілої жінки.

Випадком зацікавилися і в Укртрансбезпеці. Адже це не перші зауваження до даного перевізника.

У вересні 2018-го року в рам­ках опе­ра­ції «Пе­ре­віз­ник» пра­ців­ни­ки від­ді­лу без­пе­ки до­рожнього ру­ху УПД ГУНП у Хмель­ницькій об­ласті ДПП виявили 11 порушень із боку шепетівських перевізників. 4 порушення зафіксували в грудні минулого року.

Однак, попри постійні зауваження, в одному з транспортних засобів, які належать «Шепетівське АТП-16807» в новорічні свята пасажири могли спостерігати целофанову плівку замість скла.

Нагадаємо, нещодавно від­бу­ло­ся за­сі­дан­ня кон­кур­сно­го ко­мі­те­ту Ше­пе­тівсь­кої місь­кої ра­ди що­до виз­на­чен­ня пе­ре­віз­ни­ка на мар­шру­тах №№ «2», «5», «12» та «6-А». На по­чат­ку за­сі­дан­ня чле­ни ко­мі­те­ту, як го­дить­ся, роз­кри­ли кон­верти з про­по­зи­ці­єю кон­курсан­тів. Щоп­равда, ви­явив ба­жан­ня на­да­ва­ти пос­лу­гу з пе­ре­ве­зен­ня міс­тян на зга­да­них мар­шру­тах ли­ше один пре­тен­дент — під­при­ємс­тво «АТП-16807».

Ко­ли зай­шла мо­ва про будь­-які по­ру­шен­ня з бо­ку пе­ре­віз­ни­ка за ос­танні пів­ро­ку, в то­му чис­лі й ДТП, то пра­во­охо­рон­ці та пред­став­ник Укр­тран­сбез­пе­ки заз­на­чи­ли, що та­ких за під­при­ємс­твом «АТП-16807» не­має.

 

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


12 коментарів до статті «Жінка, що в Шепетівці випала з маршрутки під час руху, досі перебуває у комі»

  1. Як цей тарантас, може пройти тех. огляд??? Дуже цікаво, хто хоч раз їздив в цьому «гробіку» (так його назвали люди) зрозуміє! Шкода бабусю.

    • Тамара Петрова коментує:

      Ще один такий тарантас – 11ка, то взагалі жах.

  2. Ира Антощук коментує:

    Просто жах. …

  3. Карслон коментує:

    Как придуривались в 91-м году, так сейчас и ездите. Нехрен было убивать Украину в целом, и АТП в частности. Это было одно из лучших предприятий в Шепетовке.

    Счастливого пути, европейцы!…

  4. Сука катафалки возять живих людей, а Савчук каже про тех огляд, жах і крапка

  5. Роман Макаров коментує:

    Хтось несе відповідальність за цей випадок?

  6. Анатолий Райчук коментує:

    Ніхто й не понесе відповідальність по простій причині: Їздити немає кому, тендер виграв аж один перевізник, нгіякої конкуренції, нормальних працівників знайти – найбільша проблема, маса народу повтікала в Польщу на заробітки.

  7. Тамара Тюрина коментує:

    Якось їхала в автобусі ,в підлозі діра, з якої летіла клубами пилюка, а ззаду якийсь двигун, що торохкотів наче трактор,прямо над сидіннями…

  8. Оля коментує:

    Як можна готоворити “ПРО СПРАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ СТАН”????? Ця ручка така як у звичайний дверях, відкривається поштовхом донизу, цей “ГРОБ” в жахливому стані, просто шмат брухту!!!!!! Який ще й до того рах у 3 дні ламається. Хто робив цю “ЕСПЕРТИЗУ” і скільки коштів йому за неї заплатили?

  9. Тетяна коментує:

    По-перше, треба наказувати перевізника, а не водія,і міську владу,яка не перевіряє, які автобуси їздять на маршрутах.Якщо автобус був безкоштовний то яка кількість пільговиків бажала ним їхати? Водій не буде пільговиків не пускати в автобус бо потім буде на нього скарга за грубе поводження з пільговиками. І так горе і так біда.

  10. Тетяна коментує:

    Водія шкода, що пострадав нізащо.

  11. IRUNA коментує:

    Підтримую користувача КАРЛСОН. Наїлися приватним транспортом? А як на газелях Шевченків, які на пятірці робили, раком стояли і , вибачте, ловили амбре від чиєїсь дупи перед вашим обличчям, забули? Вони своє взяли і змотались. І цей ще трошки зіб*є грошенят, доб*є і продасть все, що ще залишилось в автопарку – і також звалить
    Недарма зараз деякі мери міст зрозуміли що до чого і почали створювати свої муніціпальні транпортні організації. А своє є своє – контроль, гроші за пільговиків, не треба віддавати приватнику, оперативно керувати процесом і перевезеннями і головне – буде з кого спитати за погану роботу, а не сюсюкати і просити, як це нещодавно відбувалось на зустрічі керівництва міста і громадськості з приватником автопарку (див. відео від міської ради)
    Хай Господь допоможе бабусі одужати і шофера підтримає і допоможе, бо ж як йому зараз! Четверо діточок треба годувати… Тому й мусить забезпечувати родину..


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям
У Хмельницькому сталася смертельна ДТП: водій зіткнувся з електроопорою
На Хмельниччині під час пожежі загинула жінка
На Шепетівщині чоловік ображав та виганяв з квартири колишню дружину
На Хмельниччині п’яний водій вчинив автопригоду: пасажирка в реанімації
У сусідній із Хмельниччиною області чоловік помер після перебування у військкоматі

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина
Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
FacebookTelegramViberWhatsAppX