Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область

Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область

Непересічна подія трапилася напередодні, 3 квітня, в КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Троє американських бабусь-волонтерок у 5 валізах доставили медичне обладнання з Каліфорнії на суму в понад 3 мільйони гривень! Тама Аделман, Кеті Еванс, Кетрін Шерідан — ось імена цих героїнь. Ніяк інакше ми цих неймовірних жінок назвати не можемо! Вони подолали тисячі кілометрів, аби власноруч доставити таке цінне медобладннаня в Україну.

Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область

Жінки розповіли, що допомогу для нашої країни збирає благодійна організація Hands on Global, Inc. Устаткування передали в ортопедично-травматологічне відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область

Зокрема, це апарати зовнішньої фіксації. Вони використовуються для лікування відкритих переломів та важких травм з дефектом кісткових тканин, також для лікування пацієнтів з політравмою. Крім того, суттєву допомогу отримало хірургічне відділення.

«Вперше, коли Hands on Global зібрала допомогу в Сполучених Штатах і відправила її в Україну, посилка так і не доїхала сюди. Через те, що обладнання дуже дороге, ми вирішили доставляти його особисто. У нас є три різні травматологи в різних містах України — у Житомирі, Чернівцях та Мукачеві. Обладнання ми доставляємо хірургам, з якими знайомі.

Зовнішні фіксатори для хірургів пожертвувала команда Sign International. Також ми звернулися за допомогою до друзів, до родини», — розповідає волонтерка Кеті Еванс.

Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область

Кеті звернулася до церкви, розмовляла з усіма, щоб зібрати гроші на купівлю деяких речей.

«Саме тому під час візиту я роблю багато фотографій, — згодом створюю презентацію, з якою виступаю. Стараюсь розповісти реальні ваші історії з України, про які вони не прочитають в газетах», — додає жінка.

Віталій Хоменко, медичний директор з невідкладної допомоги та хірургічної роботи КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського» ЖОР, розповідає:

«Історія нашої співпраці почалася ще з 2022 року. Ще з перших місяців повномасштабного вторгнення. Ми познайомилися з очільницею Фонду громади Житомира Жанною Соловйовою. Вони з командою однодумців дали серйозний матеріально-технічний старт нашому відділенню в такі нелегкі часи.

Потім ми познайомилися з американським професором, який і звів нас з цими трьома прекрасними панянками з США, які сьогодні вже вкотре до нас завітали. Це вже втретє вони нам так потужно допомагають із закупівлею вкрай дорогого лікарського обладнання».

Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область

Передусім, говорить Віталій Хоменко, колектив вдячний за витратні матеріали для пацієнтів. Зокрема, за апарати зовнішньої фіксації. Оскільки з їх закупівлею нині є труднощі, але вони дуже необхідні хворим!

«До того ж, не можна не сказати за дороговартісне обладнання для загальної хірургії. Завдяки ньому ми зможемо, зокрема, виконувати оперативне втручання в жовчних шляхах. А ще, наприклад, ранорозширювач, який дозволить нам виконувати серйозні оперативні втручання на печінці. Це, безумовно, значно розширить наші можливості.

Я можу сказати так, що ранорозширювач, який нам сьогодні наші благодійники подарували, в Україні він коштує близько 2 мільйонів гривень. Приблизно 200 тисяч коштує відео-холедохоскоп. Апарати зовнішньої фіксації в тій кількості, що вони привезли, я думаю, що це також десь близько 800 тисяч гривень точно, а можливо, більше», — переконаний медичний директор.

Він додає:

«Всі ці кошти — донати наших іноземних друзів, які приїхали за тисячі кілометрів, з США, перетнувши океан, щоб нам допомогти».

Згадуючи першу зустріч з цими чарівними панянками-американками, Віталій Хоменко зізнається, що вони з колегами були, м’яко кажучи, здивовані. Їх попередили, що приїде троє жінок, які привезуть допомогу. Але не сказали за вік гостей з-за кордону.

«Гадали, що приїде троє молодих дівчат. Натомість побачили ось цих неймовірних жінок (ред. мова йде про сьогоднішніх гостей — Таму, Кеті та Кетрін). Люди в такому поважному віці не бояться приїздити в Україну, долаючи такі шалені відстані. Вони прибули сюди не просто поглянути, мовляв, «як ви тут?». А вони приїхали, перш за все, допомогти!».

Фахівці обласної лікарні висловили щиру подяку і американським гостям за допомогу, і Фонду громади Житомира за таку важливу співпрацю. Це черговий яскравий приклад того, що світ не без добрих людей. Головне — продовжувати допомагати Україні, підтримувати її. Адже саме у єдності — наша сила!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною області на коліях загинула жінка
Вперше купував біткоїн і «обпікся»: шахрайство у сусідній із Хмельниччиною області
Чому американський бізнес зацікавлений інвестувати в українську оборонку
У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
Спакував валізи і навтьоки: у Шепетівці упіймали лиходія
Державна реєстраторка провела махінації із землею на суму понад 3 мільйони гривень: інцидент по сусідству з Хмельниччиною

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині позбавили волі та майна чоловіка, якого взяли «на гарячому»
У сусідній із Хмельниччиною області пес Джері взяв слід зниклої дитини
«Бізнес» на сортуванні олівців: віддалена робота виявилася шахрайством
На Хмельниччині жінка зізналася матері, що вдарила чоловіка ножем у живіт
Наполегливий правопорушник приїхав до судді додому
Вбивство під час обіду: на Шепетівщині судитимуть жінку
FacebookTelegramViberWhatsAppX