Хмельниччина торгує зі 105 країнами

Хмельниччина торгує зі 105 країнами

У січні–березні 2021 року обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 213,4 млн дол. США і 138,7 млн дол. Порівняно з січнем–березнем 2020р. експорт збільшився на 23,3 % (40,4 млн дол.), імпорт — на 12,5 % (15,4 млн дол.). Додатне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 74,7 млн дол. Коефіцієнт покриття експортом імпорту дорівнював 1,54.

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 105 країн світу.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу збільшився порівняно з січнем–березнем 2020 року на 16,7 % та становив 93,2 млн дол., або 43,7 % від загального обсягу експорту.

Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Польщі, Нідерландів, Німеччини, Іспанії. Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Китаю, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Єгипту, Туреччини, Білорусі.

У загальному обсязі експорту товарів порівняно з січнем–березнем 2020 року збільшилась частка зернових культур, жирів та олій тваринного або рослинного походження, чорних металів, молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду, залишків і відходів харчової промисловості, меблів. Натомість зменшилась частка насіння і плодів олійних рослин, продукції борошномельно-круп’яної промисловості, солі, сірки, земель та каміння.

Імпорт товарів з країн Європейського Союзу зменшився проти січня–березня 2020 року на 4,7 % та становив 64,1 млн дол., або 46,2 % від загального обсягу.

Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Польщі, Італії, Румунії. Серед інших країн світу найбільші імпортні поставки товарів надходили з Китаю, Туреччини, Російської Федерації, США, Саудівської Аравії, Білорусі.

У загальному обсязі імпорту товарів збільшилась частка палив мінеральних, нафти і продуктів її перегонки, зернових культур, пластмас, полімерних матеріалів, їстівних плодів і горіхів, інших текстильних волокон.

Зменшилась частка механічних та електричних машин, засобів наземного транспорту, крім залізничного.

У січні–березні обсяги експорту та імпорту послуг становили відповідно 6,3 млн дол. США і 3,5 млн дол. Порівняно з відповідним періодом попереднього року експорт збільшився на 0,7 % (44,0 тис. дол.), імпорт зменшився на 13,2 % (355,7 тис. дол.). Позитивне сальдо становило 2,8 млн дол. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,81.

Зовнішньоторговельні операції послугами проводились із партнерами з 53 країн світу. Обсяг експорту послуг до країн Європейського Союзу збільшився порівняно із відповідним періодом попереднього року на 0,9 % та становив 5,8 млн дол., або 91,0 % від загального обсягу експорту.

Головними партнерами в експорті послуг серед країн-членів ЄС були Німеччина, Польща, Бельгія, Кіпр, Естонія, серед інших країн світу — Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.

Найбільшу питому вагу в загальному обсязі експорту області становили послуги з переробки матеріальних ресурсів (43,1 %) та транспортні послуги (40,9 %).

Імпорт послуг з країн Європейського Союзу зменшився порівняно із відповідним періодом попереднього року на 10,0 % та становив 2,7 млн дол., або 78,2 % від загального обсягу імпорту.

Головними партнерами в імпорті послуг були Франція, Польща, Німеччина, Нідерланди, серед інших країн світу — Російська Федерація та Білорусь.

Основу структури імпорту становили транспортні послуги (36,3 % від загального обсягу імпорту), послуги, пов’язані з подорожами (22,1 %), ділові послуги (19,6 %).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині близько пів тисячі ошуканців постануть перед судом
Основні помилки при імпорті
Глобальний захист бізнесу: особливості реєстрації торгових марок у ЄС та США
На Шепетівщині за останні три дні виявили 17 водіїв напідпитку
В одному з районів Хмельниччини  підбили статистику щодо ДТП
На Хмельниччині за рік в ДТП загинуло понад 60 осіб: яке покарання чекає на винуватців

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині за неподання декларації засуджено колишнього старосту села
«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
FacebookTelegramViberWhatsAppX