Кому на Хмельниччині перерахували пенсії у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати?

Кому на Хмельниччині перерахували пенсії у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати?

Роз’яснення щодо цього перерахунку пенсій надає головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

У зв’язку з підвищенням з 1 січня поточного року мінімальної заробітної плати до 6000 грн проведено відповідні перерахунки пенсій:

  1. 65-річним особам, які мають страховий стаж чоловіки 35 років, жінки 30 років — встановлено мінімальну пенсійну виплату в розмірі 40 % мінімальної заробітної плати, тобто 2400 грн. З 1 січня 2021 року головним управлінням проведено перерахунок пенсій в автоматичному режимі для 104,8 тис. осіб, або 52 % від кількості отримувачів пенсій, які станом на 01.01.2021 року досягли 65-річного віку.
  2. учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, призваних на військові збори, із застосуванням коефіцієнту підвищення заробітної плати 2,90126, який визначено шляхом ділення п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2021 року (6000 грн х 5) на середню заробітну плату в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні за 2020 рік (10340,33 грн).

В області такий перерахунок проведено для 322 осіб з числа учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи. Доплату по перерахунку з 1 січня буде виплачено у березні поточного року.

Крім того, з 01.03.2021 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.08.2005 року № 713 «Про внесення змін до п. 7 Порядку призначення і виплати пенсій за вислугу років працівникам льотно — випробного складу цивільної авіації» перераховано пенсії працівникам льотного складу цивільної авіації, розрахунок яких проведено за двоскладовою формулою.

Перерахунок пенсій проведено шляхом збільшення заробітної плати, з врахуванням якої було призначено пенсію зазначеній категорії осіб, на коефіцієнт підвищення 1,10425, який визначено шляхом ділення середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки за 2020 рік (11591,15 грн) на середню заробітну плату, яка врахована під час перерахунку (призначення) пенсії за 2019 рік (10496,82 грн).

Відповідно до статті 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія до виплати після перерахунку обмежується максимальним розміром 17 690 грн.

Зазначеному перерахунку підлягали пенсії 100 пенсіонерів з числа працівників льотно-випробного складу цивільної авіації.

Нагадаємо, що у 2021 році змінилися правила виходу на пенсію. Також цьогоріч зросте прожитковий мінімум та залежні від нього виплати.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Жінка із Хмельниччини думала, що допомагає подрузі-переселенці
Виплати у березні: очільник ГУ ПФУ Хмельниччини розповів про перерахунок пенсій
Із 1 березня відбудеться індексація пенсій
Все, що потрібно знати про перерахунок військової пенсії у 2024 році
На Хмельниччині жінка судилася із Пенсійним фондом України
Призначення пенсії у 2024-му: чи є обов’язковою довідка про зарплату до 1 липня 2000 року

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX