У 2021 році на Хмельниччині створять перший з чотирьох логістичних центрів ЗС України

У 2021 році на Хмельниччині створять перший з чотирьох логістичних центрів ЗС України

Як повідомив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак під час зустрічі з представниками ЗМІ. За його словами, в рамках реформування структури ЗСУ із врахуванням стандартів НАТО, вже у 2021 році у Старокостянтинові створять перший логістичний центр ЗС України. Загалом їх буде чотири. Про це йдеться на сайті Хмельницької ОДА.

— Ми скорочуємо багато тилових посад і збільшуємо кількість бойових посад. Також вивільняємо території, об’єкти, які можна продати чи обміняти на житло для військовослужбовців. Наразі також збільшується оперативність забезпечення майном військових частин, — заявив генерал-полковник Руслан Хомчак, розповідаючи про те, як реформується військо.

Як повідомляло раніше Міноборони, на виконання завдання Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року щодо «Створення Командування Сил логістики на базі Тилу та Озброєння Збройних сил України» формується структура Командування Сил логістики Збройних сил України у відповідності до аналогічних структур країн-членів НАТО. Для досягнення цих стратегічних цілей, визначених Стратегічним оборонним бюлетенем України, проводиться планова поетапна робота щодо створення ефективної системи логістичного забезпечення, яка буде спроможна надати підтримку всім компонентам Сил оборони.

Створення системи логістичного забезпечення здійснюється за наступними напрямками: формування нових органів управління логістичним забезпеченням; розширення можливостей сил і засобів логістичного забезпечення; підготовка фахівців у галузі військової логістики; автоматизація управління логістичним забезпеченням; створення нової нормативної бази з врахуванням та впровадженням стандартів НАТО.

Для довідки

Логістичне забезпечення — комплекс заходів із: планування логістичного забезпечення; визначення потреб в озброєнні, бойовій, військовій, спеціальній техніці, спеціальних і транспортних засобах (далі — озброєння, військова та спеціальна техніка), матеріально-технічних засобах та послугах; проектування, розроблення, модернізація озброєння, військової та спеціальної техніки, матеріально-технічних засобів, їх закупівлі, постачання, зберігання, ремонту, технічного обслуговування, контролю експлуатації (використання); реалізації, списання та утилізації надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки, матеріально-технічних засобів; планування та здійснення військових перевезень усіма видами транспорту; закупівлі робіт і послуг лазне-прального та торговельно-побутового обслуговування; організації харчування; розквартирування військ (сил, органів); закупівлі або будівництва, технічного обслуговування, експлуатації об’єктів військової інфраструктури.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Шепетівщина підсилила захисників спецтехнікою
Купівля дронів для Збройних Сил України: інноваційність та стратегічність
У сусідній із Хмельниччиною області попався військовий, що зливав рф базування ЗСУ
Громада на Шепетівщині наколядовані гроші витратила на дрон та підшипники
Який реальний стан Чорноморського флоту рф?
АМУ зареєстрували петицію щодо термінової легалізації допомоги громад Збройним силам України

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX