Хмельницький приєднався до міжнародного партнерства Відкритий уряд

Хмельницький приєднався до міжнародного партнерства Відкритий уряд

Вчора, 20 жовтня, оголосили результати відбору муніципалітетів в рамках ініціативи «Відкритий Уряд — місцевий рівень» OGP Local. Партнерство Open Government Partnership з центром у Вашингтоні об’єднує представників урядів, громадянського суспільства, бізнесу, некомерційних організацій з метою впровадження відкритого урядування як ефективного засобу взаємодії між владою і громадою.

Організатори конкурсу збільшили з 50 до 56 кількість муніципалітетів з усього світу, відібраних для участі в програмі. У відборі взяли участь 10 муніципалітетів з України. Від України до числа переможців увійшли три міста: Тернопіль, Вінниця та Хмельницький.

Переможців визначали на основі оцінки низки критеріїв, серед яких досвід міста у впровадженні інструментів відкритого врядування, залучення громадськості до прийняття рішень, політичні зобов’язання керівництва та інші.

Зокрема, місто Хмельницький підключено до «Єдиної платформи місцевої електронної демократії», а також функціонують сервіси — «Місцеві петиції», «Відкрите місто», «Електронні консультації з громадськістю». У місті успішно здійснюється реалізація власного стартапу — проєкт MyCity (веб-портал «Єдина інформаційна система міста»), а у 2018 році рішенням сесії міської ради Хмельницький приєднано до Міжнародної Хартії відкритих даних.

«Приєднання до партнерства — це визнання на міжнародному рівні досягнень міста у сфері відкритого урядування, адже відкритість, підзвітність і чесність — це принципи, якими ми керуємося у своїй діяльності, а одним із пріоритетів, визначених у Стратегії розвитку міста Хмельницького, є розвиток е-демократії. Насамперед, це електронні сервіси та відриті дані», — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Партнерство дає можливість заявити про себе на інформаційних платформах членів Партнерства, зробити Хмельницький ще більш знаним і впізнаваним у світі.

Ініціатором приєднання до Партнерства виступила Хмельницька міська рада. Асоціація міст України спільно з Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи надавали громадам підтримку у підготовці заявки для участі в програмі «Відкритий Уряд — місцевий рівень». Над підготовкою заявки працювали ХМКП «Хмельницькінфоцентр», КУ «Агенція розвитку Хмельницького», ГО «Хмельницька ініціатива».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
У Хмельницькому відбудеться зустріч із письменницею Люко Дашвар
У Хмельницькому врятували 16-річного хлопця, який намагався вкоротити собі віку
Оштрафували чоловіка, який з рук продавав зелень у Хмельницькому
Мер одного з міст Шепетівщини повідомив про шахраїв

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX