Органи прокуратури Хмельниччини вимагають додержання конституцій­них прав в’язнів

Органи прокуратури Хмельниччини вимагають додержання конституцій­них прав в’язнів

Пріоритетом для органів прокуратури Хмельницької області є забезпечення додержання конституційних прав громадян у місцях тримання затриманих, установах попереднього ув’язнення, виконання покарань та при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи.

З цією метою забезпечено проведення регулярних перевірок та принципове реагування на порушення прав затриманих, ув’язнених та засуджених.

З метою усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності у цьому році прокурорами внесено 322 документи реагування. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 138 працівників кримінально-виконавчої служби, органів Національної поліції та інших посадових осіб.

Результати наглядової діяльності прокурорів позитивно вплинули на стан додержання законів щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення затриманих, ув’язнених та засуджених, режиму їх тримання, запобігання катуванням та іншому жорстокому поводженню, дотримання конституційних прав громадян у спеціальних установах, слідчому ізоляторі та виправних установах.

Разом з тим, проведеними органами прокуратури області перевірками діяльності виправних колоній та державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» встановлено, що робота із забезпечення режимних вимог потребує покращення.

Насамперед це стосується перекриття каналів надходження до охоронюваних зон заборонених речей та предметів.

Зокрема, у порівнянні з минулим роком спостерігається значне зростання кількості виявлених та вилучених заборонених речей. Так, цьогоріч в зонах, що охороняються, виявлено 172 мобільних телефони, понад 392 літри спиртовмісної речовини та 24,5 грам наркотичних речовин.

При цьому шляхи потрапляння заборонених речей до режимних зон не встановлюються, перевірки за такими фактами проводяться поверхнево.

Установлено факти неналежного проведення особистих обшуків та оглядів речей ув’язнених та засуджених, порушень щодо роздільного утримання різних категорій осіб, а також при притягненні засуджених до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, грубо порушуються вимоги законодавства щодо заборони залучення працівників установ, які не пройшли первинну професійну підготовку, до несення служби зі зброєю.

З метою усунення виявлених порушень та притягнення винних до встановленої законом відповідальності органами прокуратури області внесено 7 документів реагування. Крім того, прокуратурою області внесено вказівку керівнику Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині молодий чоловік поклав на стіл одному з патрульних 10 тисяч гривень
Потужна ворожа атака: у прокуратура повідомили, що пошкоджено на Шепетівщині
На Хмельниччині чоловік у квартиру колишньої через замковий отвір розпилював сльозогінний газ
На Хмельниччині чоловік організував вигідний бізнес, але ним зацікавилася прокуратура
На Хмельниччині засуджені сколотили «бізнес» у колонії
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX