9-класник на перерві через необережність дерев’яним яйцем вбив однолітка: суд виніс вирок

9-класник на перерві через необережність дерев’яним яйцем вбив однолітка: суд виніс вирок

Застосувати примусовий захід виховного характеру у виді передачі під нагляд матері та батька до досягнення повноліття, а також обмежити дозвілля неповнолітнього та встановити особливі вимоги до його поведінки: обмеження перебування поза місцем проживання без присутності батьків або осіб, які їх замінюють, щодня у зимово-весняний період — з 21:00 по 07:00, влітку і восени — з 22:00 по 06:00 до досягнення ним повноліття (квітень 2021 року) — таку ухвалу постановив Волочиський районний суд неповнолітньому, обвинуваченому у вбивстві через необережність (частина 1 статті 119 Кримінального кодексу України), задовольнивши клопотання прокурора. На користь потерпілих суд стягнув з батьків обвинуваченого 100 тисяч гривень моральної шкоди. Про це йдеться на сайті Хмельницького апеляційного суду.

Трагічна подія сталася минулого навчального року в одній із сільських шкіл Волочиського району. Двоє 9-класників пустували під час шкільної перерви: один хлопчик у бік іншого кинув каштан, у відповідь той, не знайшовши каштана, кинув дерев’яну писанку, що потрапила під руку. Яйце влучило у скроню однокласника. Той ще зайшов на урок та навіть почав виконувати завдання вчителя, утім невдовзі йому стало погано. Лікарі діагностують у хлопчика закриту черепно-мозкову травму і забій головного мозку.

Через два дні він помре у реанімації Волочиської ЦРЛ. А його однокласник, що не задумуючись над наслідками, жбурнув у нього дерев’яне яйце, постане перед Волочиським судом.

У судовому засіданні неповнолітній свою вину визнав повністю, пояснив, що у голову товаришеві не цілив, усе вийшло ненароком.

Батьки загиблого хлопчика визнали, що між їхнім сином і обвинуваченим були товариські стосунки, діти не сварилися, разом із тим вважали, що покарання у виді примусового заходу виховного характеру є зам’яким.

«Визначаючи вид примусових заходів виховного характеру, суд ,враховуючи встановлені обставини, з метою забезпечення інтересів неповнолітнього, вважає, що цей захід має бути виховного характеру і за своєю суттю має сприяти встановленню контролю, посиленню позитивного впливу на неповнолітнього. А тому, суд вважає за можливе обмежити дозвілля неповнолітнього та встановити особливі вимоги до його поведінки на строк до досягнення ним повноліття. Суд вважає, що визначення тривалості такого строку до досягнення повноліття буде достатнім для його виправлення», — ідеться в ухвалі Волочиського райсуду, яка ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

Довідково

Стаття 498. Підстави для застосування примусових заходів виховного характеру

Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів виховного характеру, передбачених законом України про кримінальну відповідальність, здійснюється внаслідок вчинення особою, яка після досягнення одинадцятирічного віку до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «9-класник на перерві через необережність дерев’яним яйцем вбив однолітка: суд виніс вирок»

  1. Lozinskiy Ihor коментує:

    А где учителя были в этот момент

  2. Гений коментує:

    Цена жизни – 100.000 деревянных гривен.
    Это цена бутылки старого коллекционного алкоголя.
    Бутылки, блять!

    У потерпевших вообще адвокат был???
    Ущерб изменяется потерянной зарплатой которую убитый мог принести в дом за энный период. Плюс моральный ущерб. Плюс затраты на больницу и похороны. На лечение сердечных и нервных болезней, которые ударили по родителям, в результате смерти их сына. И т.д., и т.п.

    Тут сумма вырисовывается в несколько сотен тысяч гривен.
    Странные родители. У них сына угробили. А они виновного пожалели.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
На Хмельниччині у ДТП загинули 19-річний водій легковика та його 15-річний пасажир
На Хмельниччині цивільна дружина не дає засудженому чоловіку спілкуватися з дітьми
Ще одна сім’я на Шепетівщині почула страшне: «Ваш чоловік загинув….»
Внаслідок артилерійського обстрілу загинув стрілець-снайпер із Шепетівки

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX