У Славуті посадовці і містяни радились, куди перевести амбулаторію із аварійного приміщення

У Славуті посадовці і містяни радились, куди перевести амбулаторію із аварійного приміщення

Нещодавно у Славуті, в районі залізничного вокзалу, запрацювала ще одна амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Заклад обслуговуватиме близько двох тисяч населення даного району та жителів ближніх сіл (Губельці, Перемишель, Вачів). Про це повідомила прес-служба Славутського МВК.

Також на перспективу тут планують відкриття стоматологічного кабінету та аптеки, функціонуватиме денний стаціонар і пункт забору біологічного матеріалу для аналізів.

Наразі досить гостро постає питання функціонування амбулаторії загальної практики сімейної медицини у мікрорайоні «Південний». Адже приміщення, у якому розміщено заклад, не відповідає санітарно-гігієнічним нормам та перебуває в аварійному стані, тому загрожує безпеці пацієнтів та медичного персоналу.

Міською радою у бюджеті міста на 2019 р. передбачено кошти для придбання приміщення під амбулаторію задля забезпечення належних умов праці медпрацівників та покращення надання медичної допомоги людям. І, здавалося б, проблема могла бути вирішена, адже надійшла одна пропозиція про продаж приміщення за адресою пров. Зарічний, 1«А». Підприємець пообіцяв завершити роботи щодо ремонту приміщення. Але на заваді цьому стала проблема проходу пацієнтів до закладу.

5 вересня працівниками виконавчого комітету Славутської міської ради спільно з депутатами Славутської міської ради провели зустріч з мешканцями мікрорайону та прилеглих до новобудови будинків (вул. Перемоги, 39, пров. Зарічний, 1), на якій обговорювали можливість проходу до майбутньої амбулаторії через прилеглу до них територію.

Того ж дня до виконавчого комітету Славутської міської ради надійшло колективне звернення від жителів мікрорайону «Південний» із проханням розглянути ще однин варіант розміщення медичного закладу — у центрі мікрорайону, у приміщенні колишньої аптеки на вул. Зарічна, 3, пояснюючи це тим, що вказана вище будівля за адресою пров. Зарічний, 1«А» знаходиться на краю мікрорайону, а це досить не зручно.

Наразі враховуючи складність проблеми, Славутська міська рада спільно із жителями мікрорайону «Південний» продовжує вирішувати питання функціонування амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Мешканцю Славути заборонили наближатися до своєї матері
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
На Шепетівщині молодик під кайфом хотів «вирішити справу на місці»
У Славуті зупинили водія, якому суд заборонив сідати за кермо

Читайте у цій рубриці



Топ 10 новинних сайтів Хмельницького
На Хмельниччині через пориви вітру знеструмлено 96 населених пунктів
На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
FacebookTelegramViberWhatsAppX