На Хмельниччині визна­чи­ли кандидатів для участі в чемпіонаті світу

На Хмельниччині визна­чи­ли кандидатів для участі в чемпіонаті світу

Днями у місті Городок завершився чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків і жінок. Більшість представників Хмельниччини не лише здобули індивідуальні та командні нагороди, але й встановили рекорди України серед різних вікових груп, покращили особисті досягнення. Про це йдеться на сайті Хмельницької ОДА.

Тріумфальним став виступ чоловічого складу збірної Хмельниччини. Її лідер — чемпіон Європи, заслужений майстер спорту України Дмитро Чумак — вкотре оновив рекорди країни серед чоловіків. Виступаючи у ваговій категорії 109 кг, він підняв у ривку 181 кг і зафіксував у поштовху 221 кг. Третім рекордом стала і його переможна сума (402 кг) у двоборстві.

Ще одне «золото» виборов Володимир Болгарін у ваговій категорії 81 кг, встановивши при цьому рекорд України «у ривку». Срібна медаль у ваговій категорії 61 кг дісталася Ярославу Заболотному. У ваговій категорії 96 кг «срібло» виборов Андрій Божук з Волочиська.

Спільними зусиллями наші важкоатлети-чоловіки впевнено вибороли командну першість серед збірних 24 регіонів.

Запорукою успіху в будь-яких змаганнях є якісне та зручне взуття. Це важлива деталь не лише для світових чемпіонів, а й для спортсменів різного рівня і міських чи то сільських жителів. Усі моделі взуття від виробника повинні бути виготовлені з якісного матеріалу та мати сучасний дизайн. Зокрема, спортсменам це додає неабиякої впевненості.

Серед жінок лідерами стали хмельничанки майстри спорту міжнародного класу Аліна Марущак (вагова категорія 71 кг), яка встановила три рекорди України серед дорослих в окремих вправах (ривок — 99 кг, поштовх — 118 кг) та в сумі двоборства (217кг), а також Ангеліна Ломачинська (вагова категорія 49 кг), яка також підняла переможні 156 (71+85) кілограмів.

Залікові очки для нашої команди також здобули Юлія Костинська з Волочиська та Анна Бондаренко з Хмельницького, які посіли відповідно 5 та 6 місце у ваговій категорії 55 кг; кам’янчанки Лілія Гонимар (5 місце у ваговій категорії 49 кг) та Аліна Грек (9 місце у ваговій категорії 59 кг).

Ще дві хмельничанки Тетяна Ямкова та Ольга Баштанюк, котрі виступали особисто у ваговій категорії 55 кг, виконали норматив майстра спорту.

У підсумку серед 23 жіночих команд важкоатлетки Хмельниччини посіли друге місце, поступившись спортсменкам з Харківської області та обійшовши команду Донецької області.

За підсумками змагань визначилися кандидати для участі в чемпіонаті світу серед чоловіків і жінок, який відбудеться у вересні у Тайланді, а також чемпіонаті Європи серед юніорів до 20 років та молоді до 23 років, який прийматиме у жовтні столиця Румунії.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Історія орденів і медалей в Україні: від княжих часів до незалежності
Чемпіонат Іспанії з футболу та Ліга 1: трансферні новини січня
«Українська народна премія 2023» — відзнака, яка захоплює серця українців
Особливу нагороду отримав командир танкістів із Хмельниччини
Голова Касаційного цивільного суду завітав на Хмельниччину з приємною місією
У Нетішині рідні загиблих Захисників отримали їх нагороди

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX