Як на Хмельниччині будуть реалізовувати заходи з підтримки ветеранів

Як на Хмельниччині будуть реалізовувати заходи з підтримки ветеранів

Напередодні, 26 квітня, в обласній військовій адміністрації відбулася презентація концепції роботи з ветеранами на території Хмельниччини. Захід відбувся під керівництвом першого заступника начальника ОВА Cергій Тюрін — офіційна сторінка разом із заступниками Володимир Юр’єв та Оксана Андрейчик. В онлайн форматі участь взяли представники територіальних громад області.

Розпочинаючи засідання, Сергій Тюрін зазначив, що на жаль будні війни жорстокі — це кров, піт, біль та бруд. Країна має шанувати подвиг військових не лише під час служби, а й після їх демобілізації.

«В Україні, зокрема і в нашій області існує потреба в напрацюванні концепції, яка має сприяти адаптації учасників бойових дій в суспільстві під час війни і після повернення їх до мирного життя. Ми маємо всебічно підтримувати ветеранів та членів сімей загиблих, а завдяки конструктивній, ефективній та дієвій роботі ради ветеранів зможемо спільними зусиллями вирішити проблемні питання, з якими стикаються та які озвучують ветеранські спільноти», — наголосив посадовець.

Нагадаємо, що впродовж останніх декількох місяців в ОВА відбулися ряд нарад щодо суспільної підтримки учасників бойових дій (ветеранів). Відтак, за результатами нарад були сформовані відповідні доручення щодо організації та проведення навчань фахівців центрів зайнятості та ЦНАПів для роботи з учасниками бойових дій та ветеранами. Навчатимуть також фахівців, які працюють в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Як на Хмельниччині будуть реалізовувати заходи з підтримки ветеранів

Окрім того, розроблено та поширено інформаційні буклети для учасників бойових дій (ветеранів) серед територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, військових госпіталів та військових частин. Знаходиться у розробці і проєкт обласної програми щодо організації та проведення оздоровчих заходів/навчально-туристичних поїздок за кордон для дітей учасників бойових дій.

В свою чергу, заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв доповів, що на сьогодні також розробляється концепція організації створення «Регіонального центру підтримки ветеранів» з відповідною штатною чисельністю та фінансуванням. Він наголосив, що в територіальних громадах необхідно визначити заступника, який буде опікуватись питаннями учасників бойових дій, створити відділ/сектор по роботі з ветеранами та відкрити окреме вікно в центрах надання адміністративних послуг для даної категорії осіб.

Детальніше про роботу послуг соціального захисту, матеріальну допомогу, медичне забезпечення, психологічну реабілітацію, соціальну та професійну адаптацію через ЦНАПи, утворені сільськими, селищними та міськими радами розповіла заступник начальника ОВА Оксана Андрейчик. Вона наголосила, що новостворений проєкт «Ветеран Хмельниччини» розроблено з метою впровадження нових механізмів і підходів для вирішення основних проблем ветеранів російсько-української війни, членів їх сімей та родин загиблих, шляхом отримання ними швидких, якісних і доступних послуг.

«Ветерани відчуватимуть всебічну турботу держави, матимуть змогу отримати максимально широкий спектр необхідних їм послуг у комфортному, територіально зручному місці за мінімальну кількість відвідувань. Так, реалізація проєкту акумулює зусилля органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, бізнесу, юридичних осіб та їх об’єднань навколо вирішення проблем ветеранів нашого регіону та створить умови для поширення такої позитивної практики на територію всієї держави,» — розповіла Оксана Андрейчик.

В продовження спілкування, керівник ГО «Інститут психосоматики та травма терапії» Наталія Підкалюк розповіла присутнім про діяльність організації в сфері допомоги учасникам бойових дій та соціальний простір для ветеранів «Плюс Плюс ++» та «VETERAN HUB». Так, за її словами мета проєкту «Плюс Плюс ++» — просування високого рівня культури надання послуг ветеранам та близьким захисників і захисниць.

Підсумовуючи обговорене, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін наголосив, що всебічна підтримка учасників бойових дій — ветеранів — це найбільш пріоритетне завдання як влади, так і суспільства загалом, адже герої, які ціною власного здоров’я та життя, боронять нашу державу заслуговують на глибоку пошану та вдячність за їх подвиг.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому
На Хмельниччині громади вчаться управляти відходами
4-річний хлопчик думає, що його тато на роботі: історія сержанта з Хмельниччини
На Хмельниччині судили жінку, яка справила природні потреби перед дверима поліції
Як та кого покарають, якщо не з’явився до ТЦК протягом 60 днів
В ізолятор на Хмельниччині намагалися передати засіб зв’язку

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині громади вчаться управляти відходами
4-річний хлопчик думає, що його тато на роботі: історія сержанта з Хмельниччини
В ізолятор на Хмельниччині намагалися передати засіб зв’язку
Віктор Якубець із Хмельниччини ніс службу за 25 км від зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС
На Хмельниччині «спалився» чоловік, який перевозив контрафактні цигарки на 60 тисяч гривень
Одній із громад на Хмельниччині повернуть водосховище вартістю понад мільярд гривень
FacebookTelegramViberWhatsAppX