Як на Хмельниччині триває формування військових частин тероборони області

Як на Хмельниччині триває формування військових частин тероборони області

«Наша спільна справа — організувати ефективне функціонування територіальної оборони на Хмельниччині», — про це наголосив голова ОДА Сергій Гамалій розпочинаючи нараду з вирішення питань щодо забезпечення розгортання в області військових частин територіальної оборони.

До обговорення питань також долучились перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, військовий комісар Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Костянтин Радченко, командири військових частин, начальники територіальних центрів комплектування, голови райдержадміністрацій.

«Наразі одним із важливих питань є організація функціонування військових частин, зокрема приведення територій та приміщень до належного санітарно-технічного стану, матеріально-технічного оснащення, укомплектування військових частин усім необхідним для виконання завдань. Також не менш важливим є формування кадрового персоналу в батальйонах та бригаді», — зазначив Сергій Тюрін.

Варто нагадати, що основними завданнями територіальної оборони є своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення, посилення охорони і захисту державного кордону, захист населення та території навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків ведення воєнних дій, участь у підготовці громадян України до національного спротиву, участь у забезпеченні умов для безпечного функціонування органів державної влади і органів місцевого самоврядування, участь в охороні і обороні важливих об’єктів і комунікацій тощо.

«Необхідно уже зараз проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо принципів та першочергових завдань тероборони», — наголосив Сергій Тюрін.

За результатами наради головам РДА надані відповідні доручення.

Довідково

З 1 січня 2022 року введено в дію Закон України «Про основи національного спротиву». В обласних і районних центрах України базуватимуться військові частини тероборони.

Територіальні центри комплектування запрошують охочих підписати контракт на військову службу у підрозділах тероборони, беруть усіх — вік до 60 років, досвід служби не обов’язковий.

Чисельність постійного штату бригад тероборони складатиме від 300 до 450 військовослужбовців за контрактом, в залежності від кількості батальйонів.

Укомплектують управління батальйонів, посади командирів рот та деякі інші посади. Решту посад комплектуватимуть резервістами та військовозобов’язаними, яких призиватимуть за мобілізацією у разі загострення.

Загалом постійна чисельність Сил територіальної оборони (без урахування резервістів та військовозобов’язаних) складатиме 10 000 осіб.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Війна стосується кожного: історія офіцера із Хмельниччини
Величезні штрафи за неявку до ТЦК: що пропонують у Раді
На представників військкомату з Шепетівщини напали агресивні жінки
Працівник ТЦК плюс стоматолог: на Хмельниччині прикрили корупційний тандем
Мобілізація: у Хмельницькому ОТЦК та СП розповіли, що знадобиться військовому
У сусідній із Хмельниччиною області службовець ТЦК вимагав двері за анулювання повістки

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Хмельниччини побільшало хворих на сальмонельоз та гострі кишкові інфекції
На Хмельниччині молоде подружжя після РАЦу відразу вирушило в міграційну службу
Скільки на Хмельниччині посіяли цукрового буряка
У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
FacebookTelegramViberWhatsAppX