Бурбон: істина в кукурудзі та правильній подачі

Бурбон: істина в кукурудзі та правильній подачі

Справжній дух Америки в кожній пляшці — це bourbon, гордість Штатів і світовий хіт продажів. Він виділений в окрему підгрупу, маючи свій власний стиль. Чим відрізняється цей різновид віскі і як правильно його пити — розбираємося в подробицях.

Формування унікальних особливостей

Сьогодні справжні цінителі американського whiskey можуть ні в чому собі не відмовляти. Асортимент брендів різноманітний, продуктові лінійки постійно оновлюються і в цілому купити бурбон дуже просто. А починалося все в XVIII столітті, коли його вперше почали виробляти в штаті Кентуккі. Протягом усього часу існування він зазнав багато змін. При цьому зберіг унікальність, яка складається з декількох ключових факторів:

  • у традиційному розумінні всі автентичні варіанти зернові;
  • сировинною основою є кукурудза;
  • головний інгредієнт становить мінімум 51 % від загального обсягу сировини;
  • додатково використовуються різні злаки — як ячмінь, так і пшениця;
  • класична технологія передбачає солодження, пророщування, сушку і лущення зерна — його подрібнюють, замочують і варять, оцукрюють солодом, зброджують дріжджами і переганяють;
  • для настоювання підбираються тільки спеціально обпалені нові бочки;
  • перед розливом готовий продукт зазвичай фільтрують, щоб позбутися від різких акцентів обвугленого дуба.

Бурбонський характер: який він

Сучасне виробництво налагоджено не тільки в США. Прекрасні зразки роблять по всьому світу — від Ірландії та Великобританії до Іспанії та Мартініки. Найбільш актуальні, найкращі та популярні — в інноваційному супермаркеті maudau.com.ua у всій своїй різноманітності. Всі вони не схожі один на одного, але в цілому належать до одного сімейства:

  • що довше термін витримки, то більше золотистий колір наближається до бурштинового;
  • класика набагато простіша в порівнянні з гіркуватим «ірландцем» та димним скотчем — вона лише насичена, солодкувата і з довгим післясмаком;
  • солодкість більш виражена зі збільшенням вмісту кукурудзяної складової;
  • аромат поєднує дубові нотки з ніжною пряністю;
  • у смаку переважають тонкі нюанси фруктів, ванілі, карамелі.

Що потрібно знати про правила подачі

Розпивання будь-якого бурбона — ціла наука. Однак всі вимоги і тонкощі легко узагальнити:

  • подавати рекомендується після обіду або вечері — це ідеальне завершення трапези, інакше їжа переб’є післясмак;
  • оптимальна температура для дегустації — 18–20 °C, яких достатньо для розкриття букета;
  • щоб насолодитися всіма гранями, треба потримати склянку в долонях для нагріву;
  • зберігати спиртне в холодильнику не варто — сильне охолодження не принесе ніякого задоволення, а смакові якості не розкриються;
  • напій злегка відпивають, але не ковтають відразу, затримують у роті на кілька секунд і при цьому видихають через ніс — так відчувається вся гамма;
  • витримані сорти не розбавляють, середній ціновий діапазон можна поєднувати з соком, колою і додавати в коктейлі.

Ще один важливий момент стосується гастрономічних поєднань. Чудово підходять сирні нарізки, сирокопчені ковбаси, волоський горіх, фундук і смажений мигдаль, а також хамон і червоне м’ясо на грилі. Головне — не перестаратися зі спеціями, інакше запах затьмарить ароматику.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині безхатько до смерті побив знайомого
Бізнес із градусами: поліція «накрила» підприємця із Шепетівщини
Алкогольне меню: як вибрати напої залежно від події
Арманьяк: все, що потрібно знати та чим він такий особливий
На Хмельниччині затримали колаборанта на спробі втечі за кордон
Розкаяння не допомогло: на Хмельниччині у чоловіка конфіскували товар

Читайте у цій рубриці



Кіберспорт проти традиційного спорту: Нова ера вболівальників
Лінійки смартфонів Samsung: Огляд і особливості
Коли варто звернутись до хірурга?
Кошеня вдома: що потрібно знати
Вирощування кукурудзи: поради фермерам-початківцям
Масажне ліжко Nuga Best: унікальне обладнання для здоров’я всієї родини
FacebookTelegramViberWhatsAppX