Як зменшити витрати електрики в будинку

Як зменшити витрати електрики в будинку

Вартість електроенергії невпинно зростає. Не хочете переплачувати? Тоді спеціально для вас ми зібрали список корисних хитрощів, які допоможуть законно скоротити витрати електрики в будинку та, відповідно, ваші фінансові витрати.

10 корисних рекомендацій

  1. Використовуйте холодильник з розумом. Не ставте його поруч із плитою: через високу тепловіддачу печі холодильній камері потрібно більше електрики, щоб охолонути. Періодично розморожуйте морозильний відсік у разі утворення льоду. Не ставте гарячі каструлі всередину, і накривайте їх кришкою.
  2. Стежте за чистотою плафонів. Вкриті шаром пилу, вони можуть поглинати до 30% світлового потоку, тому вам доведеться вмикати більше лампочок, щоб освітлити кімнату.
  3. Періть речі без складних плям у прохолодній воді. По-перше, пральна машина витратить менше енергії, адже їй не доведеться нагрівати воду до високих температур. По-друге, такий режим прання допомагає речам довше зберігати яскравість і форму.
  4. Переходьте на світлодіодні лампи та світильники. Вони коштують дорожче за звичні «економки», зате споживають приблизно на 80% менше енергії, ніж традиційні лампи розжарювання, а служать у 8–10 разів довше.
  5. Налаштуйте техніку на режим енергоощадження. Ви здивуєтеся, але такий банальний прийом здатен скоротити витрати електрики комп’ютером або ноутбуком приблизно на 50%.
  6. Не забувайте чистити водонагрівач. Через регулярний контакт з водою всередині бойлера утворюється шар накипу, який змушує витрачати більше електроенергії для нагрівання. Рекомендується хоча б раз на рік викликати фахівця: це обійдеться дешевше, ніж сплачувати величезні рахунки чи лагодити протікання.
  7. Купуючи електроприлади, вибирайте техніку класу А й вище. Найімовірніше, ціна холодильника або іншого пристрою в такому випадку зросте, але переплата окупить себе вже через кілька років, особливо якщо говорити про побутові прилади, що регулярно експлуатуються.
  8. Використовуйте місцеве освітлення замість люстр. Компактні та економні торшери та світильники видають цілком достатню кількість світла саме в тій частині кімнати, де це необхідно. «Велике» світло краще залишити для застіль і похмурих днів.
  9. Заряджайте телефон в авіарежимі. Таким чином запас енергії відновлюється приблизно на 40% швидше, оскільки смартфону не доводиться одночасно витрачати його на пошук сигналу вишок мобільного зв’язку та підтримку GPS-сигналу. Інтернет, до речі, також краще вимкнути.
  10. Не залишайте телевізор працювати у фоновому режимі. Ця шкідлива звичка є у багатьох, і краще її позбутися. Блакитний екран не тільки марно з’їдає електрику, а й нагріває кімнату та сушить повітря, а також швидше виходить з ладу.

Дотримуйтеся цих нехитрих правил, і ви здивуєтеся, як швидко цифри в рахунках за електроенергію поповзуть вниз.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині діти вже місяць сидять без світла в будинку: батьки не відреагували на заклики поліції 
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
Нічна гроза та пориви вітру знеструмили частину Хмельниччини
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
На Шепетівщину доставили генератор, який за потреби живитиме корпус медичного закладу
На Хмельниччині мешканці приватної оселі накопичили величезний борг за електроенергію

Читайте у цій рубриці



Как избежать мошенничества при обмене евро
Хотвілс машинки: чому вони завоювали світ?
Електричні шафи та панелі: критерії вибору для промислових застосувань
Ультралегкі та стильні жіночі кросівки Adidas
Що потрібно знати перед покупкою електромобіля
Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
FacebookTelegramViberWhatsAppX