Навіщо необхідно встановлювати ПЗВ?

Навіщо необхідно встановлювати ПЗВ?

Використовувати всю потужність електричної проводки у квартирі чи приватному будинку без спеціального захисту не найкраще рішення. Будь-яка перенапруга може спричинити аварію, пошкодження побутової техніки, пожежу або навіть ураження струмом.

Щоб уберегти себе від подібних ситуацій, потрібно встановити захисне обладнання, зокрема автоматичні вимикачі. Але, крім них, також не варто забувати про диференціальний захист.

Яку функцію виконує ПЗВ?

ПЗВ розшифровується як «пристрій захисного відключення». Це загальна назва для кількох пристроїв: диференціального реле та вимикача диференціального струму. Що робить пристрій? Порівнює показники струму в нульовому та фазному провіднику. І якщо цифри не рівні — вимикає живлення.

Чи потрібно ПЗВ, якщо є заземлення та автомати?

Однозначно так. Ці пристрої виконують різні функції і доповнюють один одного при захисті електричної системи.

ПЗВ вимикає живлення, якщо помічений струм витоку, захищає людину від пошкодження струмом. Це може статися в тих випадках, коли ізоляція не герметична, але струму замикання недостатньо, щоб спрацював автомат.

Але варто зазначити, що саме по собі ПЗВ також потребує захисту. Цей пристрій не є ефективним без автомата проти замикання або перевантаження. Тому рекомендуємо встановлювати і ПЗВ, і автомати.

Як і де підключається ПЗВ?

Пристрої захисного відключення монтуються на початку лінії після автомата. Встановити ПЗВ без автомата — неможливо і абсолютно неправильно. Монтаж ПЗВ без автомата можливий лише якщо ви замінюєте один пристрій на інший. Щоправда, така дія також неправильна. Якщо немає можливості встановити і дифреле, і автомат, монтуйте диференціальний автомат, який поєднує функції обох захисних пристроїв.

ПЗВ обов’язково потрібно встановлювати у приміщеннях з підвищеною вологістю. До них відносяться підвали, сауни та ванні кімнати. За таких температурних режимів ризики для електричної системи набагато вищі.

Стає зрозуміло, що без ПЗВ електрична система не буде у повній безпеці. Це важливий елемент захисту від ураження струмом. Тому важливо не ігнорувати це питання та обов’язково встановити ПЗВ.

Надавати услуги электрика мають лише кваліфіковані майстри, які мають відповідний досвід і навички. Не намагайтеся самостійно встановити обладнання, довіртеся фахівцям.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині поновлено права понад пів сотні вимушених переселенців 
Лучшие чехлы для iPhone 14 в 2024 году
Важливість юридичної допомоги військовим в Україні
Балістичні військові шоломи: захист і зручність на першому місці
Зберігання та перенесення мисливської зброї: правила та аксесуари
Навіщо наймати адвоката для представлення своїх інтересів у суді?

Читайте у цій рубриці



Порівняльна характеристика пластикових та дерев’яних вікон
Інтернет-магазин одягу Блават
Міжнародні вантажоперевезення з компанією EA Logistic
Олімп військових інструментів: огляд товарів від Olvicom
Особливості iPhone Pro та Pro Max: кому вони підходять та що очікувати у 2024 році?
Користь Smart TV: переваги та особливості
FacebookTelegramViberWhatsAppX