Шепетівський центр ПМСД затвердив свій фінансовий план

Шепетівський центр ПМСД затвердив свій фінансовий план

Про затвердження фінансового плану на 2018 рік Комунального підприємства «Комунального некомерційного підприємства Шепетівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Шепетівської районної ради говорили на черговій сесії райради.

Шепетівський центр ПМСД затвердив свій фінансовий план

Цьогоріч до кінця року центр ПМСД отримає від Національної служби охорони здоров’я 7 мільйонів 200 тисяч гривень. 403 тисячі гривень виділять із місцевих бюджетів на оплату комунальних послуг. З міського бюджету на виконання цільових програм передбачено 350 тис. гривень:

  • 250 тисяч — на виконання «Програми розвитку зміцнення матеріально-технічної бази Шепетівського центру ПМСД на покращення медико-санітарної допомоги населенню на 2018–2010 роки»;
  • 100 тисяч — на виконання «Програми розвитку фінансової підтримки хворим нефрологічного профілю Шепетівського району для амбулаторного лікування на базі КП КНП Шепетівського центру ПМСД на 2016–2018 роки».

Також у планах центру отримати 200 тисяч гривень доходу від інвестиційної діяльності та 10 тисяч від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) — дохід від оренди активів. Ці кошти планується витратити на придбання медичного обладнання довгострокового використання згідно з відповідним табелем оснащення.

Із доходів 212 тис. 800 гривень витратять на медикаменти та перев’язувальні матеріали.

— Відтепер ми зможемо забезпечити наші заклади всіма необхідними медикаментами невідкладної допомоги та перев’язувальними матеріалами, — пояснив головний лікар КП «КНП Шепетівського центру первинної медико-санітарної допомоги» Андрій Нечипорук.

Сюди входить той перелік медикаментів та лікарських засобів невідкладної лікарської допомоги, які мають бути в амбулаторіях та фельдшерсько-акушерських пунктах.

Загалом, у складі центру ПМСД налічується 18 амбулаторій. Адже донедавна не всі заклади мали хоча б мінімум того, що необхідно.

298 тис. 800 гривень центр ПМСД витратить на послуги та матеріали. На ці кошти планують закупити нове медичне обладнання та медичні вироби: електрокардіографи; отоофтальмоскопи; електронні дитячі ваги; пульсоксиметри; пікфлуометри; тонометри; медичні ліхтарики; медичні сумки з наборами лікарських засобів; різноманітні швидкі тести для визначення тропонінів, гепатитів, ВІЛ-інфекції; медичні меблі, та інше.

— Якщо пацієнт прийде до лікаря, і не отримає тут послугу у вигляді швидких тестів, обстежень, то він піде до іншого лікаря. Тому значну суму будемо витрачати на саму послугу, — розповів Андрій Григорович.

Крім того, планується придбати будівельні матеріали для проведення ремонтних робіт в сільських амбулаторіях у Михайлючці, Чотирбоках, Плесні та міській дитячій амбулаторії № 6.

— Адже медична послуга — це не лише кваліфікований лікар, а ще й наявність необхідного медичного обладнання, — резюмував головний лікар.

Укладений договір із Національною службою охорони здоров’я надасть змогу виправдати очікування лікарів про заробітну плату. Відтепер нараховуватимуть зарплату за наступним принципом: базова ставка плюс вартість декларацій. При цьому середня заробітна плата становитиме від 14 до 18 тисяч гривень та від 16 до 20 тисяч гривень у сільських лікарів. Відтак, на оплату праці витратять левову й основну частку коштів — 5 млн 459 тис. 800 гривень.

Аби Шепетівський центр ПМСД відповідав всім вимогам у ході реформи, значну частину грошей — 1 млн 22 тис. 900 гривень використають і на адміністративні витрати. Значно більше грошей, ніж в попередні часи, потрібно й на паливно-мастильні матеріали, ремонт та запасні частини до автомобілів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Шепетівський центр ПМСД затвердив свій фінансовий план»

  1. Нарешті і самі кошти реально вже на нашому рахунку!!! Виплатили вже аванс за жовтень. Нарешті можемо значно покращити якість надання первинної медико-санітарної допомоги: плануємо ремонти дитячої амбулаторії номер 6, закупити повністю медичне обладнання, в тому числі є амбітна мета – придбати сучасний УЗД апарат, є можливість купити лікарські засоби в достатній кількості, закінчуємо ремонти амбулаторій в с. Михайлючка, Чотирбоки. Я дякую нашій команді лікарів за успішне провадження реформи первинної ланки !!! А результат нехай оцінять наші пацієнти!!! Ми чекаємо Вас!!! Хто ще не вибрав свого лікаря – поспішайте, майже всі лікарі набрали до 90% можливої кількості декларацій. Віримо в реформу охорони здоров’я!!!!

  2. В коментує:

    Пане Андрію, а чи зросте у наступному році Ваша заробітна плата? І який її розмір нині? Це дуже турбує нас, мешканців Шепетівщини, адже керувати медициною – дуже важка і самовіддана праця, яка потребує гідної оплати.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
Громада на Шепетівщині спрямувала чималу суму для п’яти військових частин
Депутат облради вимагав «відкати» за виділення допомоги для поранених воїнів
На Шепетівщині «гуляє» парвовірусна інфекція
У Нетішині під час сесії позитивно вирішилося лише одне питання
У 2023 році з бюджету Шепетівки понад 21 млн грн виділено на ЗСУ

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX