Дилема: заплатити 12 гривень, чи засмітити рекреаційну зону?

Дилема: заплатити 12 гривень, чи засмітити рекреаційну зону?

У Шепетівці рекреаційна місцина поблизу «Пушкінського стадіону», яка розташована на Шанхаї (народна назва), дедалі обростає комфортом. Спеціально для мешканців цього мікрорайону й охочих відпочити на лоні природи містян працівники лісгоспу встановили кілька альтанок та смітники. А в подяку отримали купи сміття від жителів цього мікрорайону. Частина лісу, що межує зі стадіоном, встелена побутовими відходами.

Дилема: заплатити 12 гривень, чи засмітити рекреаційну зону?

— І цього року його не так багато, — розповів лісничий Сергій Сітарук. — Добре, що комунальники раз на тиждень сміття забирають від населення.

Наразі неподалік стадіону «картина вималювалася» колоритна — з одного боку рекреаційна зона, а з іншого — смітник. Більше того, такий стан речей декого з місцевих влаштовує, бо з півдесятка кіз просто на смітнику випасає.

То чому склалася у мікрорайоні Косецькому така неприємна ситуація? Ми поцікавилися у працівників комунального підприємства, що обслуговує цю частину міста.

— Рішенням Шепетівської міської ради № 20 від 18 травня 2017 року було затверджено типовий договір на вивезення твердих побутових відходів від населення, що проживає в приватному секторі Шепетівки. Відтак, комунальне підприємство надає послугу з вивезення сміття усім мешканцям, що поживають в приватному секторі, згідно з затвердженим графіком. Отже, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території м. Шепетівки, і тягне за собою адміністративну відповідальність, — пояснила юрисконсульт КП ШРЕП Валентина Прохорчук.

Вартість вивезення сміття в приватному секторі — 12 грн на місяць за 1 зареєстровану особу. В телефонній розмові працівниця комунального підприємства прокоментувала і ситуацію зі сплатою за послуги вивезення побутових відходів жителями частини міста, яку в народі називають Шанхай:

— В цьому мікрорайоні близько двох тисяч будинків, а за послуги вивезення сміття платить третина. Найцікавіше, що саме звідти найбільше приходить до нас жителів і каже, що в них сміття немає і платити вони не будуть.

Вочевидь, жителі Косецького, викидаючи в лісову зону своє сміття, так і вирішують питання з його утилізацією.

Дилема: заплатити 12 гривень, чи засмітити рекреаційну зону?

— Якщо немає договору, значить людина викидає сміття десь поблизу, забруднюючи довкілля. Таких несанкціонованих сміттєзвалищ навколо Шепетівки чимало. Переважно всі вони знаходяться у приватному секторі, — додала Валентина Прохорчук.

Стосовно забрудненої ділянки лісу в мікрорайоні Косецькому, то лісівники її, звісно, очистять від непотребу. Вражає в цій ситуації ставлення до навколишнього середовища самих жителів «Шанхаю», які живуть у такій мальовничій місцині й водночас захаращують її своїми побутовими відходами. А ціна вирішення цього питання 12 гривень на місяць.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Дилема: заплатити 12 гривень, чи засмітити рекреаційну зону?»

  1. В коментує:

    Іра, напиши і про жителів “центральних” районів міста, прилеглих до ремзаводу. Вони так само смітять, як і жителі Шанхаю. І вздовж залізниці, яка веде від Шепетівки-Подільської в бік ст. Шепетівка (одразу за Судилківським мостом) є аналогічні смітники.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці виявили стихійне сміттєзвалище
Через людську недбалість на Хмельниччині за добу сталося шість пожеж
У Нетішині 16 жителів громади отримають одноразову грошову допомогу
Місто на Шепетівщині з потеплінням перетворюється на смітник
У водопровідному колодязі в Хмельницькому виявили неочікуване
У Хмельницькому каратимуть підприємців за несвоєчасну очистку від снігу та льоду закріпленої за ними території

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX