На Київщині заборонили церкву московського патріархату: це питання розглянуть і у Верховній Раді

На Київщині заборонили церкву московського патріархату: це питання розглянуть і у Верховній Раді

Рішення про заборону на час війни діяльності церкви московського патріархату на території Броварської громади, що на Київщині, прийняли сьогодні, 6 травня.

«Московський патріархат під забороною!

Щойно рішенням сесії Броварської міської ради було призупинено діяльність Української Православної Церкви (московського патріархату) на території громади.

Це означає, що буде встановлено охорону об’єктів нерухомості церковний громад УПЦ МП і введено особливий режим їхньої роботи. Під забороною будуть проведення зборів, мітингів, ходів та всіх інших масових заходів», — про це повідомив мер міста Ігор Сапожко.

Термін дії заборони — на весь період воєнного стану.

Також розпорядження про заборону діяльності церкви московського патріархату розмістив на своїй сторінці у фейсбуці Артем Семеніхін, міський голова Конотопа, що на Сумщині.

«Заборонити на території Конотопської міської ради діяльність Української Православної Церкви Московського Патріархату як такої, що несе загрозу національній безпеці України», — йдеться в документі.

На Київщині заборонили церкву московського патріархату: це питання розглянуть і у Верховній Раді

Більше тисячі голосів на офіційному порталі Тернопільської обласної ради набрала петиція щодо підтримки законопроєкту про заборону УПЦ МП в Україні. Відтак, питання мають розглянути на найближчій сесії.

«Громадськість вимагає від нас ухвалення звернення до територіальних парафій УПЦ, що перебувають в єдності з московським патріархатом з проханням перейти до ПЦУ, а також — звернутися до Верховної Ради України про підтримку законопроекту щодо заборони УПЦ МП в Україні», — зазначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко на своїй сторінці у фейбуці.

На Київщині заборонили церкву московського патріархату: це питання розглянуть і у Верховній Раді

У петиції «Щодо підтримки законопроєкту про заборони УПЦ МП в Україні», яка розміщена на сайті Тернопільської обласної ради, йдеться:

«В московії, як відомо з багаточисленних відео, московські попи освячують зброю, якою рашисти їдуть вбивати українських воїнів. Уже давно розпочався рух в Україні серед мирян щодо переходу з московського патріархату до Православної Церкви України. На жаль, з початку повномасштабного вторгнення москалів, цей процес гальмується прихильниками УПЦ МП, попри бажання вірян змінити конфесію. І хоча уже більше 50 релігійних громад вирішили вийти з підпорядкування московського патріархату та РПЦ, але насправді це дуже мала кількість. Існує потреба в підсиленні бажання переходу українських парафіян до справжнього православ’я, а не вірувати в облудне московське. Адже сьогодні московська церква уже на приватній власності дозволяє будувати свої церкви, що є повністю неприпустимим. Тому для підсилення процесу мирного переходу з московського патріархату Тернопільська обласна рада має звернутися до територіальних парафій УПЦ що перебувають в єдності з московським патріархатом з проханням змінити конфесію на Православну Церкву України, яка була утворена в процесі Об’єднавчого собору 15 грудня 2018 року. Також, вважаю за необхідне, Тернопільській обласній раді підтримати законопроєкт щодо заборони УПЦ МП в Україні».

Окрім того, «за» заборону московського патріархату виступають і на Івано-Франківщині.

«У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 7204 «Про заборону Московського патріархату на території України» авторства Оксани Савчук. Метою ухвалення законопроекту є захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні. Цей законопроєкт передбачає право релігійних громад, монастирів і духовних навчальних закладів московського патріархату змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом. В жодному разі ми не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі, але звертаємося до Президента України Володимира Зеленського та до Голови Верховної Ради України з проханням підтримати внесення на розгляд Верховної Ради України проєкту Закону України № 7204 «Про заборону Московського патріархату на території України», — зазначив на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Варто зазначити, що даний проєкт Закону наразі опрацьовується в комітеті.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
70 тисяч гривень доплати для військових «на нулі»: ВРУ ухвалила постанову
Посівна-2024: як справи у аграріїв Шепетівщини
Верховний Суд зобов’язав УПЦ звільнити приміщення церкви на Хмельниччині
Студентам-чоловікам дозволили виїжджати за кордон: які документи потрібні
Кріт у Збройних силах України коригував ракетно-дронові удари рф

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX