У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс

У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс

Новий різновид фітнесу в місті Шепетівці з’явився зовсім нещодавно. Однак, за кілька місяців завоював прихильність серед осіб жіночої статі.

— Заняття із Kangoo jumps розпочалися у лютому, — розповідає тренерка із фітнесу Марина Зваричук.

Однак, навіть за короткий проміжок часу жінки вподобали сучасний вид фітнесу. Адже це приносить неабияку користь організму. Та, найголовніше, після тренувань представниці прекрасної статі не відчувають ніякого дискомфорту та страшенного болю у м’язах, як це буває після занять у спортзалах.

— Це як у дитинстві: своєрідна ейфорія від того, що ти стрибаєш, підлітаєш угору на сантиметрів 30–40, — із захопленням розповідає далі Марина.

У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс

Спробувати новий вид спорту запропонували й мені, аби відчути на собі, як-то кажуть, що ж це таке, та з чим його їдять.

Основа — взуття Kangoo jumps. До речі, кріпиться так само, як і ролики. Прикріпивши його, тренерка пропонує пробігтися на місці, аби випробувати новинку на собі. Виявляється, бігати чи ходити на них таки простіше, ніж стояти.

У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс

В перші секунди та навіть кілька хвилин здається, що один невірний рух — і ти просто розпластаєшся на підлозі, бо «виріс» таки на добрячих 20 см. Втім, це не так… Тренер переконує, що це практично неможливо. До того ж, вони оснащені спеціальною антиковзаючою гумою, що міцно тримає на поверхні. Дуже швидко тіло звикає до того, що треба тримати рівновагу, тому ніяких перешкод вже не відчуваєш… Але от сумнів, що ти можеш «врізатися» у сусіда, таки діймає.

У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс

В групі, яка прийшла на ранкове заняття, жінки різного віку. Однак, їх об’єднує дещо спільне — всі вони мріють отримати красиве, підтягнуте тіло та просто тримати себе в формі.

Щоразу тренування розпочинається із розминки, яка проходить під енергійну та драйвову музику. Дівчата вправно підхоплюють рухи та, здається, ніби літають у повітрі. На такий розігрів витрачають до 10 хвилин. Хоча, це більше схоже не на розминку, а на якісь танцювальні рухи. Отож, якщо не склалося із танцювальним життям, то цей вид фітнесу таки прийдеться до вподоби багатьом панянкам, які мріяли чи навіть марили танцями.

У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс

— Загалом, під час занять використовують 5 базових рухів, які ми між собою поєднуємо, міксуємо та чергуємо, — каже Марина. — Згодом збільшуємо кількість повторів, тим самим додаючи навантаження. Отож, при цьому працюють майже всі види м’язів, навіть на обличчі. Адже дівчата постійно посміхаються.

Все тренування триває годину. Кожен обирає, коли зручно приходити на такого роду випробування заради краси: зранку чи ввечері.

— Деякі дівчата хвилювалися, що після важкого робочого дня їм важко буде займатися спортом. Але з таким взуттям це під силу кожному. Під час занять тренується наш головний орган — серце, тому виходить повноцінне кардіонавантаження. Але не варто забувати, що вага одного черевика складає близько 2 кг, тому є ще й силове навантаження.

До того ж, даний вид спорту безпечний та нетравматичний.

— Взуття розробив канадський ортопед Грегорі Лекхтмен у 1994 році для реабілітації людей, які перенесли операції на гомілковостопних чи колінних суглобах чи на спині. Воно оснащене унікальною пружинистою системою, що дає можливість захистити спину та суглоби на 80 %. Тобто, фактично, порівняно з іншими видами спорту, навантаження, яке припадає на тіло людини, складає фактично 20 %, — пояснює співрозмовниця.

Все взуття, яке інструктор із фітнесу видає на заняття, — має оригінальне маркування. Це те, на що потрібно звертати особливу увагу, коли виникне бажання придбати його самостійно. Адже існує ряд дешевшого — китайського, в якості та надійності якого не можна бути впевненим. Ба, більше, ці копії можуть завдати непоправної шкоди організму.

У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс

Оскільки груп, які ходять на заняття, кілька, тому черевики їх носять так само різні люди. Однак, і тут хвилюватися не варто. Взуття обробляють спеціальними професійними засобами та перуть.

Зі слів фітнес-тренера, результати після регулярних занять просто вражають: покращується обмін речовин, укріплюються основні групи м’язів, а ноги та все тіло виглядає підтягнутим. Звісно, кілограми тут не «тануть» на очах, як після виснажливих дієт. Зате, вони не повертаються із шаленою швидкістю знову. Відтак, рельєфність фігури видно неозброєним оком.

— Якісне схуднення — коли цифра на вагах зменшується поступово, але втрачається об’єм. Виглядає це набагато гармонійніше, адже вимальовується силует, — пояснює фітнес-тренер.

До слова, такий фітнес майже не має протипоказань. Єдині, кому все ж таки перед тренуванням варто проконсультуватися із лікарем, люди, які мають цукровий діабет і гострі запальні процеси в організмі чи варикозне розширення вен на пізніх стадіях. Також не рекомендовано займатися цим видом спорту вагітним жінкам та тим, хто має хворобу — шийний спондильоз.

Поки найстаршою відвідувачкою є 54-річна шепетівчанка. Але займатися фітнесом можуть особи від 6 років і до 90.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


4 коментарі до статті «У Шепетівці набирає популярності новий вид фітнесу — Кенгу джампс»

  1. Valentyna Kolos коментує:

    Адреса?

  2. Maryna Zvarychuk коментує:

    Тренування проводяться в будинку культури. Пн, ср, пт в 9:00. Вечірня група в 18:45 – щоденно по буднях😉

  3. Чи можна записатись після 25 травня

  4. Ядовитый Жерналист коментує:

    Кстати о музыке для занятий!

    Кто постарше, наверное помнит эту весёлую японскую песенку на советских виниловых пластинках:

    У Моря, у синего моря! –
    https://www.youtube.com/watch?v=NLx8-bYdB4U

    Это современный вариант песни. Самоё оно для занятий спортом!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Важкоатлетка із Хмельниччини дебютувала на чемпіонаті світу в Литві
Нескорений Герой із Хмельниччини здобув «золото» для України
Вибираємо жіночий одяг для фітнесу: поради та рекомендації
Чому важливо проводити тренування Кегеля?
Страхувальні карабіни: незамінні елементи обладнання для безпечного альпінізму
Як організувати своє перше заняття у спортзалі

Читайте у цій рубриці



У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
Київський півмарафон Незламності шепетівчанка подолала за 1 годину 40 хвилин
Сім’я з Шепетівки посіла третє місце в обласних змаганнях «Тато, мама, я — спортивна сім’я»
Чирлідери Шепетівки вирушили за чемпіонським титулом
Дівчата з Шепетівки здобули першість на фестивалі легкоатлетичного триборства
Шаблістка із Нетішина здобула бронзу на чемпіонаті України
FacebookTelegramViberWhatsAppX