Одна зі шкіл Шепетівки долучилася до проєкту єдиного цифрового середовища

Одна зі шкіл Шепетівки долучилася до проєкту єдиного цифрового середовища

На минулому тижні, 17 вересня, відбулася пресконференція, на якій було оголошено про старт проєкту, що має на меті побудувати єдине освітнє цифрове середовище Хмельницької області на базі платформи «HUMAN.Школа». Ініціатива реалізується в рамках обласної програми інформатизації «Цифрова трансформація Хмельниччини на 2021-2023».

Для участі у проєкті було обрано 60 шкіл зі всіх громад області, які відзначилися ініціативністю та використанням сучасних електронних платформ. Після успішної імплементації системи «HUMAN.Школа» в обраних школах, до системи будуть залучені всі заклади повної середньої освіти Хмельниччини. Заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Юр’єв підкреслив важливість впровадження подібних проєктів в умовах викликів COVID-19 та розповів, що в рамках обласної програми з цифровізації, яка вже затверджена на сесії обласної ради, було виділено 2,3 млн грн на реалізацію ініціативи. Радник голови Хмельницької облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Євгеній Липовенко зазначив, що система була обрана у результаті відкритих торгів на Prozzoro.

«Ми комплексно проаналізували потреби освітян і взяли на себе ініціативу, щоб у школах Хмельницької області система дистанційного та змішаного навчання була однією із перших в Україні», — розповів Євгеній Липовенко.

Відомо, що система охоплює всіх учасників освітнього процесу, забезпечуючи їх окремими кабінетами для кожної ролі: адміністратор, вчитель (класний керівник, вчитель-предметник), учень, батьки. За допомогою системи стає можливим створювати онлайн-уроки, оцінювати учнів в цифровому форматі, вести е-журнал та е-щоденник, проводити контроль знань за допомогою тестування, спілкуватися у внутрішньошкільний мережі, видавати та здавати Д/З тощо.

«Ми переконані, що саме такий підхід допоможе налагодити комплексну роботу школи, об’єднати усіх учасників освітнього процесу на одній платформі, цифровізувати роботу школи за європейськими стандартами. Ми зробили перші кроки до реалізації цього проєкту», — коментує участь свого закладу у проєкті Олена Риндич, заступник з навчальної-виховної роботи Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — гімназія».

Одна зі шкіл Шепетівки долучилася до проєкту єдиного цифрового середовища

Платформа розпочала функціонувати у закладах освіти з 2018 року, за цей час до системи було приєднано понад 1800 комунальних та приватних закладів освіти зі всієї України. Система «HUMAN.Школа» також була обрана МОН та ДНУ «ІМЗО» для проведення у дистанційному форматі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика та конкурсу «Учитель року 2021».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Вісім громад Шепетівщини отримали субвенцію на надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами
На Хмельниччині захисник скористався можливостями унікального проєкту Олени Зеленської
Росія вербує найманців з країн Африки, Азії та Латинської Америки: чому їдуть на смерть?
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
Фінансування та стипендії для іноземних студентів Чехії
На Шепетівщині учні однієї з гімназій вчитимуться без дистанційки

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX