У Шепетівській ТГ до Першого вересня готові !

У Шепетівській ТГ до Першого вересня готові !

10–11 серпня відбувся огляд закладів освіти Шепетівскої міської територіальної громади щодо готовності до нового навчального року. Міський голова Віталій Бузиль спільно із заступницею Галиною Безкоровайною приєдналися до огляду.

У 2021 році для проведення ремонтних робіт та технічого забезпечення закладів освіти громади з міського бюджету було виділено 5 196 000 гривень.

— Фінансування закладів освіти — не просто виконання господарських робіт. За цим стоїть в першу чергу, комфорт, здоров’я та безпека учнів та педагогів. Тому забезпечення належних умов перебування у закладах освіти, дошкілля та позашкілля — першочергове завдання. В цілому приємно констатувати — заклади освіти громади готові до навчального року! Ремонтні роботи здійснено з душею, з думкою про учнів та педагогів. Хочеться окремо відзначити особистий внесок кожного педагога у розвиток свого закладу в цілому, відчувається, що робота — другий дім, якщо не перший. Залишається сподіватися, що новий навчальний рік відбуватиметься офлайн, — прокоментував міський голова Віталій Бузиль.

В усіх закладах було проведено поточний ремонт системи теплопостачання (заміна ребер радіаторів, часткова промивка системи опалення, заміна запірної арматури). В цілому у закладах міста було замінено 160 метрів труб. На ці роботи спрямували 279 300 тисяч гривень. У Шепетівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — гімназія» провели ремонт зовнішніх тепломереж.

Також в усіх закладах проводилися роботи з ремонту системи водопостачання та каналізації, заміни санітарно-технічоного приладдя (унітазів, умивальників, кранів) на загальну вартість 257 300 гривень. У дошкільному навчальному заладі № 4 «Світлячок» ясла-садок та Шепетівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 проведено ремонти туалетних кімнат.

У ДНЗ № 9 «Барвінок» ясла-садок з метою збереження будівлі та несучих конструкцій проведено ремонт 685-ти кв. метрів покрівлі на загальну вартість 114 700 гривень.

Було замінено 700 кв.м старого дерев’яного покриття на плиткове та лінолеум у початкових класах НВК «ЗОШ-гімназія» та Гімназії № 5, ЗОШ № 3, ЗОШ № 8, СЗОШ № 2 та ДНЗ № 4 на суму 479 600 гривень.

Після проведення в усіх навчальних закладах ревізії системи електропостачання було здійснено заміну розеток, вимикачів, електричної проводки та ламп і світильників на сучасні. З метою енергозбережерігання у закладах освіти було замінено 47 вікон та 30 дверей на суму 334 100 гривень.

На капітальні ремонти у 2021 році було виділено 835 000 гривень. У Шепетівському навчально-виховному комплексі № 3 у складі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Н. Рибака та ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» продовжується капітальний ремонт спортивної зали. У поточному році було демонтовано стару підлогу, труби опалення, здійснено тинькування стін та стелі. На часі монтаж системи теплопостачання, вентиляції та облаштування підлоги. У ДНЗ № 12 «Ялинка» розпочато ремонт пральної кімнати.

На проведення поточних ремонтів, які здійснювалися як власними силами так і з залученням підрядних організацій, спрямували 1 326 900 гривень. Серед іншого у ЗОШ № 3 відремонтували підлогу в коридорі початкових класів, провели ремонт туалетних кімнат, сходів та вимощення будівлі, заасфальтували частину території.

У Гімназії № 5 здійснили ремонт підлоги кабінету початкових класів.

Перерозподіливши зекономлені кошти у Шепетівській загальноосвітній школі І-III ступенів № 8 провели ремонт туалетних кімнат та їдальні.

У їдальні Пліщинської гімназії замінили облицювання стін, стелі із пожежонебезпечної пластикової вагонки на керамічну плитку. Замість старої дерев’яної підлоги також встелили керамічну плитку, здійснили встановлення димоходу для котельні. Біля території Плесенської ЗОШ здійснили кронування тридцятирічних каштанів.

847 000 гривень було виділено на закупівлю компютерної техніки та інтерактивних дошок, 578 тисяч — на придбання меблів.

Масштабна реконструкція чекає на Шепетівський навчально-виховний комплекс № 1 у складі «Загальноосвітня школа І-III ступенів та ліцей ім. Героя України М. Дзявульського». Відповідно до проєкту проведуть загальну термомодернізацію закладу, покриття покрівлі, заміну вікон, тинькування, побілку стін та облаштування цоколю плиткою.

Також у НВК № 1 реалізовано проєкт «Громадського бюджету» 2018—2020 років. Коштом міського бюджету, закладом придбано сучасну інтерактивну сенсорну панель, меблевий модуль та мобільні столи та стільці.

Було проведено вимірювання опору ізоляції, перевірено технічний стан вогнегасників та закуплено нові, доукомплектовано пожежні щити. У ЗОШ № 1 завершили роботи з облаштування пожежної безпеки, керівний склад шкіл пройшов відповідне навчання.

— Дякую керівникам, педагогам та батькам за належну підготовку закладів до 2021—2022 навчального року. Бажаю, щоб він став продуктивним, дав можливість відкривати нові обрії, гідно навчати і виховувати молоде покоління, — коментує Віталій Бузиль.

Навчальні заклади Шепетівської міської територіальної громади готові відчинити свої двері першого вересня.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці відбудуться «Завзяті перегони»
Міський голова Шепетівки показав наслідки нічної атаки
Стало відомо, коли в Шепетівці з’явиться вода
Шепетівка залишилася без води та електрики, а у Хмельницькому є жертви: жахливі наслідки атаки
Внаслідок артилерійського обстрілу загинув стрілець-снайпер із Шепетівки
У Шепетівці улюблене місце читайликів зазнало вражаючих змін

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX