Шепетівський ліцей отримав грант у розмірі 35 тисяч гривень

Шепетівський ліцей отримав грант у розмірі 35 тисяч гривень

1 квітня 2021 року відбувся фінал Хеппі челенджу (Челенджу Щастя) в рамках Всеукраїнської програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», започаткованої Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation. Її мета — популяризація здорового способу життя та виховання корисних звичок серед школярів.

«Ми пишаємось тим, що Центр «Розвиток КСВ» є нашим партнером в Україні, і тими результатами, які досягаються в рамках програми Healthy Schools. За три роки існування Програми було охоплено більше 250 тисяч учнів, 35 тисяч вчителів із 900 шкіл з різних куточків України. Звісно, дотичними до активностей стають також їхні родини і громади. І ці цифри свідчать про те, яку величезну популярність здобула програма Healthy Schools в Україні», — зазначила Крістіна Боннер, представниця Міжнародного Фонду Mondelēz International Foundation.

Хеппі челендж, що тривав з 22 лютого до 1 квітня 2021 року, був присвячений ментальному здоров’ю школярів і школярок, яке є надзвичайно важливим для їхнього успішного навчання і розвитку їхніх здібностей. Особлива ця тема актуальна під час COVID-19.

Упродовж чотирьох тематичних тижнів 380 шкіл виконували завдання, у яких вони досліджували різні аспекти психологічного благополуччя учнів. Разом із вчительською спільнотою школярі провели 500 занять з арт-терапії і більше 300 інтерактивних уроків про протидію булінгу, зняли більше 200 роликів соціальної реклами, створили більше 200 унікальних просторів щастя у школах, здійснили більш ніж 300 еко-активностей — волонтерили, робили добрі справи для громад (допомагали літнім людям, притулкам тварин, дитячим будинкам), і щодня дбали про своє ментальне здоров’я.

«Школи отримали 12 завдань, згідно з якими щодня організовували різні активності з підтримки ментального здоров’я. Загальна кількість таких заходів для школярів всієї країни становить більше 3 тисяч. Багато шкіл створили простори щастя та центри підтримки як результат Челенджу. Тому впевнена, що ті активності, які школи започаткували, будуть і надалі реалізовуватись», — зазначила Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ».

Учні та вчителі також долучались до прямих ефірів, на яких виступали експертки та зіркові гості і розповідали про медитації як засіб боротьби зі стресом, практику усвідомленості (mindfulness), а також управлінські й освітні рішення, які можна застосувати, щоб створити безпечний і вільний від цькувань простір у навчальному закладі.

Зокрема, запрошеними спікерами стали: Максим Девізоров, актор популярного та гостросоціального серіалу «Перші ластівки»; Надія Рогозіна, психологиня, коуч та співзасновниця першого україномовного мобільного застосунку для медитацій Svitlo; Ірина Скорбун, консультантка ЮНЕСКО з питань профілактичної освіти, співавторка методичного посібника для педагогічних працівників «Попередження насильства у закладах освіти»; Вікторія Шум, викладачка практик усвідомленості та співзасновниця консалтингової компанії з розвитку емоційного інтелекту EQLab.

Із усіх зареєстрованих шкіл-учасниць до кінця програми дійшли і, відповідно, зробили всі тижні всіляких челенджів 287 шкіл (76 %), а 30 найзавзятіших шкіл стали фіналістами. За підсумками чотирьох челенджів серед переможців і шепетівський ліцей.

1 місце (розмір гранту — 35 000 грн) отримав Шепетівський навчально-виховний комплекс № 1 у складі: «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей ім. Героя України М. Дзявульського» Хмельницької області.

«Хеппі челендж згуртував нашу велику ліцейну родину. Він допоміг нам усвідомити цінність моментів, на які ми зазвичай не звертаємо уваги. Він навчив нас бути собою, піклуватись про оточуючих та цінувати час, проведений з родиною. Нашою метою було зробити всіх нас трішки щасливішими. І це нам вдалося!» — зазначила Анастасія Семенюк, педагог-організаторка Шепетівського НВК № 1.

Нагадаємо, школярі Шепетівського НВК № 1 разом із батьками організували онлайн-челенджі під час дистанційного навчання. А також Шепетівський НВК № 1: Хочемо бути хеппі або Турбота про ментальне здоровя в дії.

Для довідки

Хеппі челендж — це другий із трьох челенджів, до яких школи долучаються у 2020–2021 навчальному році в рамках «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

У листопаді-грудні минулого 2020 року школи брали участь у першому — Спортивному челенджі.

Наприкінці квітня стартує третій, останній в цьому році, етап програми Healthy Schools — челендж «Здорове харчування». Учасники зможуть не лише довести, що здорова їжа — це легко, смачно і різноманітно, а і виграти гранти для закупівлі обладнання для сучасних STEM-лабораторій.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Шепетівський ліцей отримав грант у розмірі 35 тисяч гривень»

  1. Tetyana Yarmolyuk коментує:

    Вітаємо! !!!

  2. Елена Солнечная коментує:

    Молодці! 👍👍👍


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Понад 16 мільйонів гривень отримають підприємці Хмельниччини
Що чекає на абітурієнтів у вступній кампанії 2024 року
Вчитель із Шепетівки став переможцем першого туру конкурсу «Вчитель року − 2024»
Двоє старшокласників із Шепетівки здобули першість на обласній олімпіаді з екології

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX