Шепетівський НВК №1: Хочемо бути хеппі або Турбота про ментальне здоровя в дії

Шепетівський НВК №1: Хочемо бути хеппі або Турбота про ментальне здоровя в дії

Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

Це означає, що ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку — психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства.

Отож реалізація проєкту Healthy Schools, який спрямований на турботу про ментальне здоров’я, у самому розпалі в Шепетівському НВК № 1. Наразі триває другий тиждень проекту і він проходить під гаслом «Будь щасливий. Ділися щастям. Дбай про свій дім і про свою планету».

Кожен день був наповнений позитивним настроєм та мотиваційними активностями. Однією із найяскравіших подій тижня став День мильних бульбашок, які літали у просторі коридорів та класів і зарядили усіх нас позитивом на цілий тиждень.

Шепетівський НВК №1: Хочемо бути хеппі або Турбота про ментальне здоровя в дії

Інший тематичний день — День у капелюхах — став не менш цікавим. Кожен мав змогу перевтілитися або приміряти на себе новий образ, просто одягнувши відповідний капелюх.

Не обійшлося, звичайно, і без активностей, запропонованих соціально-психологічною службою закладу: учні малювали емоції, вчилися мирно вирішувати конфлікти, знаходили щастя у кожному дні, створюючи колажі із метафоричних карток.

Екологічна тема червоною стрічкою пов’язує активності цілого тижня. Енергійно та ініціативно триває флеш-моб по збору пластикових пляшок та кришечок, які будуть підлягати вторинній переробці.

Педагоги турбувалися про своє корпоративне середовище, використовуючи засоби тимбілдингу (створення команди), а також опановуючи нові можливості спілкування та проведення уроків он-лайн за допомогою сервісів Google Meet та інструменту Jamboard (віртуальна дошка).

Батьки також активно приймають участь у проєкті Healthy Schools. Так, зокрема, цього тижня вони разом із дітьми облаштовували вдома комфортне місце, де кожен член родини почувається затишно.

Сподіваємося, що наші зусилля на шляху до перемоги будуть успішними. Хоча власне реалізація проекту сприяє покращенню ментального здоров’я всіх учасників освітнього процесу у закладі, заряджає позитивом та мотивує активно рухатися у напрямку щастя.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Під час ремонту укриттів ліцеїв офіційна представниця підприємця привласнила майже 830 тисяч гривень
На Шепетівщині ліцеїст курив на уроці основи здоров’я: за дії відповідав батько
Вчитель із Шепетівки став переможцем першого туру конкурсу «Вчитель року − 2024»
Двоє старшокласників із Шепетівки здобули першість на обласній олімпіаді з екології

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX