Освіта для дітей в лікарнях Хмельниччини доступна завдяки Школі Супергероїв

Освіта для дітей в лікарнях Хмельниччини доступна завдяки Школі Супергероїв

Не зважаючи на карантинні обмеження через COVID-19 по всій території України, Школа Супергероїв продовжує забезпечувати можливості для отримання освіти дітьми, що перебувають у лікарнях, в онлайн-форматі.

Історія створення Школи Супергероїв в Хмельницькій обласній дитячій лікарні почалась ще у 2017 році, наразі школа готова до відкриття і очікує завершення карантину. Громадська організація «За конкретні справи» працювала над створенням школи в лікарні за соціальною франшизою NGO Small Heart with Art. А поки для дистанційного навчання створена платформа Школа Супергероїв Online, де щоденно оновлюється навчальний матеріал для всіх вікових категорій учнів. Діти можуть навчатись просто через свої гаджети, підписавшись на однойменний Тelegram канал https://t.me/superschoolonline та Viber https://bit.ly/2VnCnUS.

— У діагнозів немає канікул і карантину. У Школі Супергероїв завжди була дистанційна форма навчання, наразі ми створили ще онлайн-платформу, на якій збираємо навчальні матеріали та розміщуємо найкращі можливості для продуктивного дистанційного навчання для всіх дітей країни. Карантин — не привід зупиняти освітній процес. Зараз кожен може відчути, як це бути «дитиною в лікарні», — говорить Євгенія Смірнова, засновниця мережі Шкіл Супергероїв.

Вчителі готують щоденно підбірки завдань та теоретичних пояснень відповідно до тем, які діти мають проходити зараз у класах, з основних шкільних предметів: українська мова й література, математика, історія України, англійська мова, біологія. Один день — один предмет. Матеріал підібрано для кожного віку — дошкільнята, початкова, середня і старша школа, окремо підготовка до ЗНО. А ще вчителі проводять онлайн-консультації для учнів з лікарень через програму Zoom і відповідають на питання, в яких самостійно ніяк не вдається розібратися. І планують записати ще відеоуроки з тих тем, які викликають найбільше запитань. На вихідних виходить більш розважальний контент — рекомендуємо мультфільми та цікаві фільми, майстре-класи тощо.

В найближчий час канал Школа Супергероїв Online буде запущено в Instagram.

— Школа Супергероїв в місті Хмельницькому кожного дня працює для дітей. Педагоги не просто навчають, а створюють суперумови для того, щоб малеча не відчувала себе відірваною від навчального процесу під час карантину. Враховуючи сьогоднішню ситуацію в країні, психо-емоційний стан учнів і батьків, вчителі створюють цікаві та інтерактивні онлайн уроки, в ігровій формі підвищуючи бажання дітей засвоювати інформацію! Нехай Ваше здоров’я буде міцним, а настрій гарним!, — додала Уляна Ткаченко, депутат Хмельницької обласної ради та куратор Школи Супергероїв у м. Хмельницький.

Разом із куратором Школи Супергероїв і проекту Право на освіту Наталією Мосейчук заручилися підтримкою центру освіти Оптіма, що виділив сто навчальних місць. Викладачі готові допомогти кожному учню в усьому від переведення з іншої школи і закінчуючи якісною професійною підготовкою до ЗНО та вступу до ВНЗ.

— Радію, що діджітал-навчання вже готове працювати для школяриків із наших Шкіл Супергероїв і дітлахів з проекту Здійсни мрію по всій Україні, ми вже почали реєструвати бажаючих. Наш партнер — центр освіти Оптіма — зробив дистанційне навчання можливим. І маленькі пацієнти лікарень та ті, які на реабілітації вдома вже користуються таким сервісом. Це розвиток та психологічна підтримка наших дітей. Ми дорослі маємо дбати про їх майбутнє. Нехай, коронавірус обійде стороною, — коментує куратор проєктів Право на освіту і Школа Супергероїв, ведуча ТСН на 1+1 Наталія Мосейчук.

Нагадаємо, що Школа Супергероїв — це забезпечення права на освіту для дітей, які перебувають в медичних закладах і випадають із процесу навчання. Така школа вже четвертий рік успішно діє для маленьких пацієнтів національної лікарні «Охматдит» в Києві, з 2019 року працюють школи в Дитячій лікарні ім. Башека та Житомирській обласній дитячій лікарні. Після закінчення карантину будуть офіційно відкриті Школи Супергероїв в Хмельницькій та Херсонській обласних дитячих лікарнях та створюватимуться в усіх медичних установах України.

Команда веде діалог з Міністерством освіти і науки щодо правового врегулювання та забезпечення дієвого механізму надання освітніх послуг у лікарнях.

Освіта для дітей в лікарнях Хмельниччини доступна завдяки Школі Супергероїв

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині медуніверситет судився зі студенткою, що виїхала до США
На Хмельниччині молода жінка натрапила на шахрайський онлайн-магазин
З іноземним досвідом та українською рішучістю: на Хмельниччині розпочала роботу новостворена Добровільна пожежна команда
Студентам-чоловікам дозволили виїжджати за кордон: які документи потрібні
На Хмельниччині жінка поспішила перерахувати гроші за квадроцикл
Хмельницькі поліцейські пройшли курс підготовки операторів БПЛА

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX