Якість позашкільної освіти — основа її конкурентоспроможності

Якість позашкільної освіти — основа її конкурентоспроможності

Сучасний освітній заклад має бути конкурентоспроможним. Вміти оперувати такими технологіями та знаннями, що задовільнять потреби інформаційного суспільства, підготують молодь до дорослого життя. Саме таким є Шепетівський міський центр дитячої та юнацької творчості, в якому навчається більше семисот дітей міста. Детальніше про роботу центру розповідає директор Олег Попович.

Яким ви бачите сьогоднішнє позашкілля?

— Однією з переваг сьогоднішнього позашкілля є те, що це — територія свободи, яка має необхідну гнучкість та забезпечує свободу вибору виду діяльності. Однак, найбільша проблема сучасної позашкільної освіти полягає в тому, що на існуючій базі неможливо задовольнити широке поле інтересів сучасної дитини. Я, як батько, і як директор позашкільного закладу, не хотів би бачити матеріально-технічну базу 60-х років. Необхідно оновлюватися та забезпечувати заклад новим оснащенням, на якому б діти могли займатися дизайном, робототехнікою, винахідництвом, освоювати нові ІТ-технології, відкривати нові жанри мистецтва. Ми працюємо над цим, тому маємо позитивні зрушення в деяких напрямках.

За умов децентралізації та реформ, коли питання позашкільної освіти не на першому місці, завдяки чому вдається розвиватися?

— Якісна організація освітнього процесу вимагає відповідного фінансування. Ми маємо постійну допомогу міської влади, депутатського корпусу і міського голови. Ця увага ніколи не зменшувалася. Системно відчуваємо підтримку і народного депутата України Романа Мацоли. Заклад виграв ряд грантів, оголошених ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли». В результаті було придбано туристично-спортивне спорядження, спортивні велосипеди, тренажери. Завдяки спільним зусиллям громади та народного депутата нам вдалось зробити капітальний ремонт в одному з приміщень закладу, придбати необхідне обладнання і вже у вересні діти зможуть безкоштовно займатись спортом у новому фітнес-залі.

Які гуртки можуть обрати діти у центрі?

— Педагогічному колективу вдалось створити багатопрофільний заклад. Кожен вихованець може вибрати цікавий для себе напрям. Для них діють гуртки спортивного, декоративно-ужиткового, військово-патріотичного, художньо-естетичного, гуманітарного, туристсько-краєзнавчого, соціально-реабілітаційного напрямів. У центрі функціонують Народний художній колектив спортивно-бального танцю «Браво», Зразкові колективи гуртки «Вироби зі шкіри» та «Чарівний бісер». Загалом, діти навчаються і розвиваються у 36 групах, віком від 2 до 19 років. Високою є результативність виступів вихованців у конкурсах, фестивалях, виставках обласного, Всеукраїнського та міжнародного рівнів. Діти прославляють наше рідне місто не лише в Україні, а й у Польщі, Болгарії, Китаї.

Чому таким закладам як ЦДЮТ необхідно допомагати?

— Треба розуміти, що, в першу чергу, підтримувати потрібно не заклад, а вихованців, які тут навчаються. Діти — наше майбутнє і вкладати в майбутнє це вкладати в дітей. Їм важливо демонструвати свої таланти, бути почутими та побаченими. Ми дуже задоволені співпрацею наших колективів із народним депутатом Романом Мацолою. За сприяння депутата були придбані сценічні костюми для проведення новорічно-різдвяного дійства. Завдяки особистим стипендіям депутата діти відвідують різноманітні фестивалі та конкурси. Важливо, що Роман Миколайович знає наших дітей і сприяє тому, щоб вони здобули максимум досвіду та знань. А коли спільно діють батьки, педагоги, влада, громада, волонтерські організації, благодійники та меценати — результат очевидний. Приємно, що у Шепетівці є спільне розуміння у необхідності підтримки та розвитку позашкільної освіти!

Якість позашкільної освіти — основа її конкурентоспроможності

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Як реформа лісового господарства працює на Хмельниччині побачив Міністр захисту довкілля
Розмитнити авто можна буде у Дії
В Україні створили портал про реформу містобудування
Громади Хмельниччини очікують на вето Президента щодо скандального законопроєкту про реформування містобудівної діяльності
Голови громад Хмельниччини виступили проти скандального законопроекту щодо містобудівної реформи
Шепетівська багатопрофільна лікарня отримала від благодійників пів фури медзабезпечення

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів
Story-центр у Шепетівці: всеукраїнська ініціатива реалізована у громаді
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
FacebookTelegramViberWhatsAppX