Музична і спортивна школи зі знижкою. Податкові пільги на освіту

Музична і спортивна школи зі знижкою. Податкові пільги на освіту

З 1 січня 2019 року батьки, які записали дитину у музичну школу, спортивну секцію або курси вивчення іноземних мов, можуть розраховувати на компенсацію від держави частини витрачених коштів. Така можливість з’явилася завдяки податковим змінам, що набули чинності минулого року. Таким чином уряд намагається стимулювати батьків активніше займатися позашкільним розвитком дітей. Як працює компенсація від держави і за яких умов її можна оформити, дізнавалися експерти Центру громадського моніторингу та контролю.

Податкова знижка на освіту

Влітку минулого року Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу. Відповідно до них, батьки, які офіційно працюють і витрачають кошти на позакласне навчання своїх дітей, мають право на податкову знижку. Орієнтовний розмір знижки — 18 % від суми, витраченої на освітні програми. Тобто якщо протягом року батьки витратили на додаткове навчання дитини 5 000 гривень, то можуть отримати 900 гривень компенсації.

Згідно із законом, на отримання такої компенсації може розраховувати кожен громадянин, який офіційно працює і сплачує податки. Єдина обов’язкова умова від держави — це офіційна угода із закладом освіти, у якій прописана інформація про надавача послуг, суму і терміни.

Експерти наголошують, що раніше на податкову знижку могли розраховувати батьки студентів-контрактників. Відтепер пільги стали поширюватись на оплату послуг дитячих гуртків, спортивних та музичних шкіл.

— У нас така пільга є для батьків і дітей, які навчаються в ПТУ, технікумах, платних коледжах і вузах. Ми подумали, а чому б не почати розвивати дитину і вкладати в цей план із самого дитинства. Таким чином вирішено підтримати батьків, — пояснює представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

Як оформити?

Аби отримати податкову знижку батькам необхідно подати декларацію про доходи. Це можна зробити у філії Державної фіскальної служби за місцем реєстрації або онлайн через електронний кабінет. Разом із декларацією потрібно подати паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, заяву на отримання знижки, угоду з навчальним закладом, а також усі квитанції про оплату навчання. Подати документи можна особисто або поштою. Гроші мають бути зараховані на банківський рахунок протягом 60-ти днів від подачі документів.

Згідно з поясненнями Державної фіскальної служби, податкова знижка оформлюється у поточному році за попередній календарний рік. При цьому компенсацію за 2018 рік можна оформлювати лише за витрати після 28 липня, коли закон набув чинності. Документи для отримання компенсації за минулий рік слід подати до 31 грудня 2019 року.

Оскільки механізм компенсації на розвиток дітей тільки запрацював, про конкретні результати казати зарано, але експерти оптимістично налаштовані.

— Радію що за рахунок податкової знижки Україна робить крок у цивілізований світ. Фінансова мотивація батькам дати дітям хорошу освіту ніколи не зайва, — зауважує засновник соціального проекту «Сімейний Бюджет» Любомир Остапів.

Податкова знижка від держави є додатковим фінансовим стимулом для батьків, які піклуються про всебічний розвиток своїх дітей.

Читайте також:

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Талановитих дітей із Шепетівки відзначили на конкурсі «Кришталева зірка»
Холодні батареї? Вимагайте відшкодування! Уряд затвердив Порядок перерахунку вартості комунальних послуг
Компенсують не все. Що зміниться в державній програмі єВідновлення
Їхня хата точно не скраю: у Шепетівці школярі організували благодійний вечір на підтримку ЗСУ
У Шепетівці завдяки мистецькій ініціативі зібрали гроші для підсилення Сталевого кордону
Компенсації за вже зроблені ремонти: розширення можливостей єВідновлення

Читайте у цій рубриці



В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
Освітяни з Житомирщини переймали досвід у колег зі Славутської громади
Фінансування та стипендії для іноземних студентів Чехії
На Шепетівщині учні однієї з гімназій вчитимуться без дистанційки
FacebookTelegramViberWhatsAppX