Шепетівчани можуть пройти безкоштовний он-лайн курс з протидії булінгу

Шепетівчани можуть пройти безкоштовний он-лайн курс з протидії булінгу

Українська освітня платформа безкоштовних он-лайн курсів університетського рівня «Prometheus» нещодавно оголосила про початок реєстрації на курс з протидії булінгу. Курс допоможе розібратися, що таке булінг, які його прояви та як правильно на нього реагувати. Він надає практичні інструменти протидії булінгу в закладі освіти.

Булінг (цькування) — тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. За результатами дослідження, проведеного UNICEF у 2017 році, 67 % дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу (цькування) впродовж останніх трьох місяців, а 24 % дітей стали жертвами цього явища.

За даними опитування HBSC 2018 року, серед дітей віком від 10 до 17 років 35 % опитаних упродовж останніх двох місяців брали участь в ображенні/приниженні або знущанні з інших, 37,9 % були жертвами образ, знущань та принижень інших підлітків.

«В Україні 67 % дітей у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу (цькування). Результати опитування U-Report відзначають такі розповсюджені причини цькування: ігнорування дорослими булінгу (39 %) та особливості характеру певних дітей (26 %)», — йдеться на сайті Prometheus.

Це поширена проблема в сучасному українському суспільстві, і найгостріше воно постає в освітньому середовище, де дитина проводить більшу частку свого повсякденного життя.

Мета курсу — навчити освітян розпізнавати ситуації булінгу (цькування) та вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі.

Цей курс підготовлений в рамках створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

«Якщо ви бажаєте знати, як правильно діяти, якщо ваша дитина стала учасником булінгу (цькування), якщо ви працюєте в закладі освіти та щодня стикаєтесь з подібними випадками та не знаєте, як це правильно зупинити та попередити, якщо ви керуєте закладом освіти і не знаєте, як створити безпечне освітнє середовище, вільне від будь-яких проявів насильства та булінгу (цькування), то цей курс для вас», — йдеться на сайті Prometheus.

Зареєструватися аби прослухати он-лайн курс можна за посиланням: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MON+AB101+2019_T2/about. Також на цій сторінці можна ознайомитися з темами модулів та інформацією про укладачів цього курсу.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Хмельницькі поліцейські пройшли курс підготовки операторів БПЛА
Фінансування та стипендії для іноземних студентів Чехії
На Хмельниччині випробували снігоболотохід «Богун»
Що чекає на абітурієнтів у вступній кампанії 2024 року
Переваги та зручність онлайн курсів з вивчення англійської мови

Читайте у цій рубриці



В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
Освітяни з Житомирщини переймали досвід у колег зі Славутської громади
Фінансування та стипендії для іноземних студентів Чехії
На Шепетівщині учні однієї з гімназій вчитимуться без дистанційки
FacebookTelegramViberWhatsAppX