Який телефон безпечно придбати для дитини?

Який телефон безпечно придбати для дитини?

Вже сьогодні не уявляємо, як в соціум відпустити дитину без мобільного телефону. Наявність гаджету дозволяє батькам контролювати, де і з ким перебуває дитина. Вже забути такі звичні для дітей у минулому столітті засоби комунікації як записки-попередження про місце знаходження.

— У дитини розрядився мобільник і вона побігла гратися на сусідську вулицю, — розповіла 27-річна Христина, мама 9-річного Кирила. — Він навіть не здогадувався, що можна написати мені записку, щоб попередити, куди пішов.

Отож, при виборі мобільного телефону для маленької дитини варто враховувати, що головне його завдання — комунікація. Для цього не потрібно шукати смартфон, а добре з цим впорається дешева модель кнопкового телефону.

— Звичайно, діти хочуть сучасний смартфон, у якого багато ігрових функцій, у тому числі — доступ до Інтернету, — дає поради психолог ДНЗ. — Для дитини до 8 років краще придбати найпростішу модель телефону, в якій відсутній доступ до Інтернету, щоб дитина не відвідувала підозрілі сайти.

Якщо ж все таки вирішили придбати сучасний смартфон, можна порадити гаджети від Xiaomi https://y.ua/smartfony/xiaomi-mi10/c11258-f=1:592_1777:54892/, у яких, за відносно невеликі гроші, можна отримати оптимальні характеристики, як для навчання, так і для дозвілля.

Купуючи гаджет необхідно врахувати кілька технічних характеристик: по-перше, великий дисплей, щоб дитина не напружувала очі; по-друге, надійна батарея, якої має вистачити на 5–6 годин; по-третє, гучний дзвінок, щоб його міг маленький власник почути за різних умов.

Останнім часом мобільний телефон став не лише засобом зв’язку, але й атрибутом престижності. Наприклад, вже старшокласник із кнопковим телефоном може виглядати в очах однолітків не сучасним, а це впливає на самооцінку підлітка. Отож, обираючи телефон, потрібно батькам врахувати і психологічну складову покупки.

У деяких випадках телефон дитині допомагає в організації навчального процесу, ще й розвиває технічне мислення. Якщо придбання телефону подія довгоочікувана, і дитина залучена до накопичення коштів, то вона більш бережно стане з ним поводитися.

Багато суперечок триває, чи варто учням користуватися мобільними телефонами під час уроків. Батьки й самі повинні пам’ятати, і дитину попередити, що в Україні використання мобільного телефону під час навчальних занять заборонене наказом Міністерства освіти й науки України № 420 від 24.05.2007.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У мешканки Хмельниччини зникали гроші з рахунку, як тільки вона піднімала слухавку
У Судилківській ТГ полісмени провели профілактичну роботу з підлітками
Юні нетішинці знімали матеріал про те, як маленькі люди наближають перемогу над великим ворогом
У сусідній із Хмельниччиною області помер інвалід, якого жорстоко побили підлітки
У селищі на Хмельниччині телефон з’явився раніше, ніж у російського імператора
Компенсація від «Київстар»: скасування абонплати і не тільки

Читайте у цій рубриці



В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Ліцеїсти в Шепетівці відкрили Клуб Легкої Музики (Відео)
Формування критичного мислення у приватних школах
Освітяни з Житомирщини переймали досвід у колег зі Славутської громади
Фінансування та стипендії для іноземних студентів Чехії
На Шепетівщині учні однієї з гімназій вчитимуться без дистанційки
FacebookTelegramViberWhatsAppX