Оригінальні прикраси з мікровишивкою створює мисткиня з Шепетівки

Оригінальні прикраси з мікровишивкою створює мисткиня з Шепетівки

Шепетівчанка Інна Сорока захопилася цим видом роботи під час відпустки по догляду за дитиною. Каже, у студентські роки вишивала стрічками, тож вирішила спробувати себе у новій техніці. Про це йшлося у сюжеті Суспільного.

Коли мова заходить про прикраси, ми часто підсвідомо асоціююємо їх з ювелірними виробами. І цьому є пояснення: саме ювелірні прикраси можуть стати тим фінальним штрихом, який підкреслить індивідуальність та завершить образ. А у бутіку Jewelry Concept https://jc.in.ua експерт-консультант завжди допоможе підібрати підібрати прикраси саме під ваш стиль та смак.

Інна Сорока вишиває у техніці petit point, рококо, бразильська вишивка та художня гладь. За допомогою цих технік почала створювати оригінальні прикраси. Кожна з технік відрізняється виконанням та виглядом. Зокрема, у petit point — що в перекладі означає маленька крапка, стібок має 1 міліметр, каже Інна Сорока.

Оригінальні прикраси з мікровишивкою створює мисткиня з Шепетівки

Вишиває Інна Сорока підвіски, сережки, брошки, персні, які можна поєднувати у комплектах або носити окремо, залежно від уподобань людини. У роботі використовує французькі нитки муліне та кольоровий льон або тканину рівномірку. Першою вона вишила підвіску у техніці рококо.

— Це така універсальна прикраса, яка може підійти під будь-який одяг — і святковий, і буденний. Чому в такій фурнітурі? Тому що є різні люди, які можуть дозволити собі різні прикраси. Це є доступність для покупця. Мої прикраси є з адекватною ціною, робота виконується 100 % люксова, я вкладаю туди свої сили, майстерність і намагаюся зробити її по максимуму ідеальною, — каже вишивальниця.

За два роки Інна створила понад 40 прикрас у різноманітних техніках. Каже, створення однієї прикраси може займати до п’яти днів. Переважно клієнти замовляють підвіски, оскільки це універсальна прикраса.

Оригінальні прикраси з мікровишивкою створює мисткиня з Шепетівки

Нещодавно додалися новинки — вишиті резинки й браслети. Невдовзі майстриня планує оздоблювати мікровишивкою наручні годинники.

— Я намагаюся робити так, щоб кожна робота була різною, тому що, якщо ти робиш щось однакове, ти не відчуваєш від цього якогось естетичного смаку. І людина теж не відчує цього. І це дуже важливо, — продовжує мисткиня.

Роботи Інни Сороки знаходяться у різних куточках України та є за кордоном. Зокрема, кулон, перстень та прикраси для волосся замовив чоловік з Ізраїлю на подарунок для коханої. Ідеї для робіт Інна черпає з Інтернет-платформ.

— Закордоном це швидше рухається, тому я там дивлюся різні види вишивок, і уявляю собі якусь схожу, але в інших кольорах, в іншій композиції, і створюю це в своєму варіанті. Я не копіюю, звичайно, тому що це одразу відчується, і люди насправді через фото в Інтернеті багато чого відчувають, — додає майстриня.

Працювати треба в гарному настрої, каже Інна Сорока, тоді прикраси створювати легко. Була робота, яку доводилося виконати під один з елементів одягу замовниці у техніці художня гладь.

— Було трохи важко, тому що я вишивала вперше, тим паче, що це дуже маленький розмір, це було 4 см, і максимально квітка була досить не маленька, було більше 5 кольорів, і треба було голкою зробити все, щоб було максимально схожим. Замовниця була дуже задоволена. Вона взагалі здивувалася, як я змогла в такий маленький розмір вмістити і настільки реалістично повторити квітку, яку я тільки на фото бачила, — ділиться успіхами дівчина.

У планах — оздоблення мікровишивкою люстерок. А ще Інна Сорока мріє розширити асортимент прикрас, розвивати власну справу та повернутися до створення портретів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Оригінальні прикраси з мікровишивкою створює мисткиня з Шепетівки»

  1. Alla Bunechko коментує:

    Дуже гарно👍

  2. Людмила Латиш коментує:

    Мисткиня? Де ви берете ці слова?


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Подарунки для різних випадків: Як підібрати ідеальний подарунок на день народження, річницю тощо
Чарівність комп’ютерної машинної вишивки: мистецтво на одязі та тканині
Важливість пакування для ювелірних виробів: більше, ніж просто обгортка
Срібна каблучка: як носити та доглядати
Повітряні кульки: додайте магії до вашого свята чи подарунка
Православна церква України дозволила вишивати на свята

Читайте у цій рубриці



У Шепетівці вшанували велич духу Великого Кобзаря
Талановитих дітей із Шепетівки відзначили на конкурсі «Кришталева зірка»
Землячка відомого співака подарувала його раритетні фото музею на Шепетівщині
У Шепетівці відбувся перший кіносеанс військового хіта
У Шепетівці відбудеться кінопоказ фільму, в якому знялися спецпризначенці з Хмельниччини
Майстри влучного перфомансу зібрали друзів у Шепетівці
FacebookTelegramViberWhatsAppX