Закриття лазні шепетівчан не влаштовує, альтернативні варіанти теж не підходять

Закриття лазні шепетівчан не влаштовує, альтернативні варіанти теж не підходять

Вже кілька місяців точаться розмови навколо питання про доцільність лазні у місті Шепетівці та її закриття. Адже вона приносить 100 тисяч гривень збитку в місяць. На чергову сесію в листопаді у зал засідань навіть приходили громадські активісти, аби відстояти заклад. Однак, питання полюбовно тоді вирішити не вдалося. Повернулися до нього вже на грудневій позачерговій сесії.

Під час розгляду бюджетних питань висловитися з приводу міської лазні забажав депутат Михайло Полодюк. Він зазначив, що мешканців і досі турбує, що буде з об’єктом.

— Мене турбує питання комунальної лазні, — зазначив депутат. — Адже за попереднього скликання була оприлюднена система цивільної оборони, лазня рахувалася як сховище у випадку надзвичайної ситуації.

Закриття лазні шепетівчан не влаштовує, альтернативні варіанти теж не підходять

Відтак, зазначив, що років три тому на базі Шепетівки проводилися обласні навчання з приводу евакуації населення, якщо на Хмельницькій АЕС станеться лихо. А два роки тому проводили навчання, які були пов’язані з викидом хімічних речовин на залізничній станції. Лазню, за легендою, мали задіяти як місце для миття людей, які там працювали.

Отож, Михайло Полодюк пропонував зробити перерву в розгляді бюджетного питання та обов’язково провести позачергове засідання депутатської комісії з питань бюджету та фінансів, аби все ж розглянути дофінансування міською радою тієї різниці в тарифах, яку потребує водоканал для продовження функціонування даного закладу.

В свою чергу, міський голова Віталій Бузиль зазначив, що ресурсів у бюджеті територіальної громади нема. Також зазначив, що під час перемовин та нарад із активістами, які відстоюють об’єкт, було запропоновано кілька варіантів виходу з цієї ситуації:

— Була пропозиція передати в оренду громадській організації, яка б займалася питаннями лазні, в оренду за 1 гривню. На це не погоджуються. Є варіант встановлення економічно-обгрунтованих тарифів для того, щоб не дотувати лазню з міського бюджету. Це також не підходить. Ще пропозиція — ці послуги надавати на базі комунальної установи — дитячої юнацько-спортивної школи, на балансі якої знаходиться басейн і, в тому числі, сауни, які на сьогоднішній день функціонують. Однак, і це не влаштовує.

Закриття лазні шепетівчан не влаштовує, альтернативні варіанти теж не підходять

Відтак, резюмував, що в громади є більш нагальні проблеми, окрім як витрачати по 100 тисяч у місяць на покриття різниці в тарифах.

Григорій Олійник, голова бюджетної комісії, у своєму виступі просив депутатів не голосувати за пропозицію. Він посилався на норми регламенту та зазначив, що це питання, перш за все, мало б пройти обговорення на бюджетній комісії, членом якої є Михайло Полодюк. Однак, під час засідання такої пропозиції не надходило.

Закриття лазні шепетівчан не влаштовує, альтернативні варіанти теж не підходять

Коротко про суми та різницю в тарифах розповів депутат Віталій Биков, який очолює водоканал.

— Якщо говорити в загальному, то за минулий рік і досі «висить» заборгованість у розмірі 2,5 мільйонів гривень. За цей рік станом на 1 жовтня борг складав 390 тисяч. Однак, я хотів би акцентувати увагу не лише на економічній складовій, а на тому, в якому стані знаходиться приміщення. Всі знають, що є експертний висновок, згідно з яким лазня знаходиться в аварійному стані, і, як будівля, не призначена для подальшого використання. Її відновлення можливе у випадку капітального ремонту та виконання усіх вимог ДБН. Інакше вона може нести загрозу життю та здоров’ю людей.

Закриття лазні шепетівчан не влаштовує, альтернативні варіанти теж не підходять

Обранці Шепетівської ТГ пропозицію Михайла Полодюка не підтримали. «За» проголосували лише 2 депутати.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


4 коментарі до статті «Закриття лазні шепетівчан не влаштовує, альтернативні варіанти теж не підходять»

  1. Відкрийте , будь – ласка , лазню , вже 🌒 місяць , як не мився …… !

  2. Тамара Петрук коментує:

    Це один день роботи лазні коштує дотації 25 тис.грв.?якщо в місяць 100 тис грв.? Котел палиться відходами. Дуже розумні рахівники рахували.

  3. Artur Liepinsh коментує:

    Шепетівчани проти закриття? Та мені здається більшість буде рада, що той гадюшник закриють. Особливо ті дев’ятиповерхівки, які поруч з “лазнею” і дихають смородом від спалювання відпрацьованого мастила.

  4. В коментує:

    Відкрийте лазню-інтернетказино. Від “еліти” не буде відбою.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Міський голова Шепетівки показав наслідки нічної атаки
Шепетівка залишилася без води та електрики, а у Хмельницькому є жертви: жахливі наслідки атаки
І побраталися, і допомогу отримали: делегація із Шепетівки повернулася з Німеччини
Підприємці та волонтери Шепетівської громади допомогли зенітникам, які захищають небо
У Шепетівці одне з найстаріших приміщень підлягає приватизації
У Шепетівці відбувся перший кіносеанс військового хіта

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX