Нетішин у 2022 році отримає на 3 млн гривень менше освітньої субвенції

Нетішин у 2022 році отримає на 3 млн гривень менше освітньої субвенції

У понеділок, 13 грудня, у великій залі Палацу культури було презентовано проєкт бюджету Нетішинської міської територіальної громади на 2022 рік.

Начальник фінансового управління виконавчого комітету Нетішинської міської ради Валентина Кравчук проінформувала присутніх про організаційно-методологічну складову формування бюджету громади на наступний рік. За її словами, при підготовці проєкту були враховані положення Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», листи Міністерства фінансів України та проєкт обласного бюджету на 2022 рік.

Як зазначила Валентина Кравчук, основним податкоутворюючим джерелом є податок на доходи фізичних осіб. У 2022 році буде спрямовано до бюджету громади 64 % замість 60 % у 2021 році. Це дасть можливість отримати додаткові кошти — майже 23 млн грн.

Основним платником податків до бюджету громади є ВП ХАЕС. Відповідно до показників, які були надані підприємством, в основному і формувався проєкт бюджету на 2022 рік. Паралельно, згідно з даними Нетішинського відділення ДПІ, здійснювалось планування обсягу доходів бюджету.

Що стосується видатків, то, як зауважила начальник фінансового управління, проєкт бюджету громади у повному обсязі забезпечить фінансування захищених статей видатків бюджету з урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати, тарифів на електроносії та збільшення вартості продуктів харчування.

Під час презентації проєкту бюджету особлива увага була звернута на обсяг освітньої субвенції в 2022 році. Він становитиме 82,9 млн грн, що на 3 млн грн менше, ніж у 2021 році. Дефіцит освітньої субвенції у сумі 7,4 млн грн планується спрямувати до місцевого бюджету.

Існує проблема і з видатками на галузь охорони здоров’я. Згідно з чинним законодавством, місцеві бюджети зобов’язані фінансувати видатки тільки на оплату енергоносіїв та зміцнення матеріально-технічної бази, інші ресурси повинні фінансуватись за кошти НСЗУ та власних надходжень. Однак, через недостатність державного фінансування, медична галузь громади підтримується з місцевого бюджету.

У проєкті бюджету Нетішинської МТГ сконцентровано 23,9 млн грн (передбачений резерв на покриття можливого дефіциту по галузі охорони здоров’я та 10,1 млн грн — видатки розвитку). З метою отримання в наступному році державного фінансового ресурсу на нове будівництво закладу дошкільної освіти (ясла-садок) по вул. Енергетиків, в бюджеті передбачено 6,1 млн грн на співфінансування такого будівництва.

Як зауважила Валентина Кравчук, на 2022 рік обсяг реверсної дотації (вилучення з бюджету громади до державного) збільшено на 37 % у порівнянні з 2021 роком і становлять 75,1 млн грн.

«Презентований проєкт бюджету громади є першочерговий. Маємо надію, що впродовж року збільшуватимуться до нього надходження. Це дасть можливість вирішувати проблеми життєдіяльності нашої міської територіальної громади», — зазначила начальник фінансового управління виконкому Валентина Кравчук.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
На Шепетівщині перед судом постануть троє розбійників, які нападали на громадян
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
На Шепетівщині у день весняного рівнодення виготовили «пташок Перемоги»

Читайте у цій рубриці



«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
У Шепетівці виявили стихійне сміттєзвалище
На Шепетівщині у школі мистецтв замінили величезну конструкцію
FacebookTelegramViberWhatsAppX